Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Boyfriend soft launch: H νέα Instagramική τάση στις σχέσεις

Boyfriend soft launch

Boyfriend soft launch.H νέα Instagramική τάση στις σχέσεις. Στις εποχές που ζούμε πλέον όλοι έχουμε instagram, και το ξέρουμε καλά: Η σχέση επισημοποιείται όταν γίνει story.

Το κάνουμε σιγά σιγά. Ένα ποτήρι με δύο ποτήρια κρασί, σε ποιον ανήκει το δεύτερο, που δεν έχει tag; Μία selfie σ’ έναν καναπέ που δεν έχει ξανανεβεί στο προφίλ μας, ένας σκύλος που κάποιος άλλος κρατάει το λουρί εμφανίζεται τακτικά στην ιστορία μας. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έρχεται η φωτογραφία με την αγκαλιά. Εμείς, φαινόμαστε ολόκληροι. Μαζί μας, το κάτω μισό του προσώπου του συντρόφου μας.

Κι οι followers αναρωτιούνται: Είναι νέο ειδύλλιο; Εντάξει, μπορεί να μην αναρωτηθούν και τίποτα αλλά ελπίζουμε το πρώτο, ας το παραδεχτούμε. Θέλουμε να νιώσουμε λίγο celebrities.

Boyfriend soft launch: H νέα Instagramική τάση στις σχέσεις

Η εποχή που αναρτούσαμε αμέτρητες φωτογραφίες με τους συντρόφους μας, έχει περάσει. Το boyfriend reveal ανήκει πια στο παρελθόν – τώρα μιλάμε για το boyfriend soft launch. Δίνουμε στοιχεία ότι αποχαιρετήσαμε τη single ζωή μας, αισθανόμαστε έναν ενθουσιασμό αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να βάλουμε έναν νέο άνθρωπο στη socialmediaκή μας παρουσία.

Κανείς δεν ανεβάζει πλέον τη νέα του σχέση χωρίς να έχει προηγηθεί το soft launch. Ίσως γιατί ακόμη δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά που νιώθαμε. Ίσως, πάλι, μας ενδιαφέρει υπερβολικά η γνώμη των άλλων και δεν θέλουμε να κρίνουν τις αλλαγές στη ζωή μας. Έστω κι αν είναι άγνωστοι.

Θυμάμαι τρία χρόνια πριν, όλα γίνονταν με τη μία. Ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, από εκεί που δεν υπήρχε κανείς πλάι μας στις φωτογραφίες, ανακοινώναμε τη σχέση μας με μία κοινή selfie στο Instagram. Και (αρκετά χρόνια) νωρίτερα από αυτό, ξέρετε, την εποχή που όλοι είχαμε μόνο Facebook, αλλάζαμε το relationship status mas.

Σήμερα, κανείς δεν έχει χρόνο, ενέργεια, όρεξη για κάτι τέτοιο. Θεωρείται παλιακό. Το boyfriend reveal είναι επικίνδυνο και το έχουμε καταλάβει – κι ας αργήσαμε. Μετά τον χωρισμό, τι; Τι θα γίνει με τις κοινές φωτογραφίες; Τις διαγράφουμε και συνεχίζουμε τη διαδικτυακή μας ημέρα λες και η σχέση δεν υπήρξε ποτέ; Τις κρατάμε γιατί είμαστε ανώτεροι άνθρωποι; Κι αν επιλέξουμε το πρώτο, οι followers θα το καταλάβουν; Αν διαλέξουμε το δεύτερο, θα νομίζουν όλοι ότι βρισκόμαστε ακόμη σε σχέση;

Boyfriend soft launch: H νέα Instagramική τάση στις σχέσεις

Όχι, η Gen Z δεν το κάνει αυτό. Δεν είμαστε όλες JLο, η οποία έκανε τη σχέση της με τον Ben Affleck Instagram Official μέσα από slideshow – προηγούνταν οι φωτογραφίες της με μπικίνι. Ούτε Kourtney Kardashian που νιώσαμε λες και ήμασταν εκεί όταν αρραβωνιάστηκε τον Travis Barker– οι λήψεις από την παραλία με τα τριαντάφυλλα ακόμη μας στοιχειώνουν.

«Ειλικρινά λατρεύω να βλέπω soft launches σχέσεων που κρατούν μήνες. Ένα χέρι στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, στη γωνία της εικόνας; Ή ακόμη μία μυστηριώδης ανθοδέσμη στο story σου; Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου; Αφοσιώνεσαι σε αυτό», γράφει ένα tweet που έχει γίνει viral.

Κι έχει δίκιο. Βλέποντάς το στους άλλους, μια σκέψη μας περνά από το μυαλό: Δείξε μας ποιος είναι, επιτέλους. Όταν όμως είμαστε εμείς οι «ένοχοι», αισθανόμαστε μία ασφάλεια. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αυτό που δεν γνωρίζει. Επιπλέον, βγάζουμε τη μυστηριώδη celebrty που κρύβουμε μέσα μας. Κάντε soft launch λοιπόν, αδελφές μου.

Εσύ Γνωρίζεις Ποια Είναι Τα Πιο Ακριβοπληρωμένα Posts Στο Instagram;

Τα πιο ακριβοπληρωμένα posts στο Instagram «βγήκαν» στη δημοσιότητα. Σίγουρα σε μερικά από αυτά έχεις χαρίσει το like σου χωρίς βέβαια να γνωρίζεις πόσα χρήματα έχει εισπράξει ο συγκεκριμένος χρήστης για να τα ποστάρει. Μία φωτογραφία, ένα βίντεο που από πίσω κρύβονται αρκετά μηδενικά. Βέβαια, για να είμαστε και κάπως ειλικρινείς, οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε πως οι celebrities κερδίζουν πολλά χρήματα μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Τα deals με τα brands είναι μεγάλα και τα πόσα αρκετά.

Εμείς σε προειδοποιήσαμε και έφτασε η ώρα να σε ενημερώσουμε. Πόσα χρήματα κοστίζει ένα instagram post της Kim Kardashian;

Τα πιο ακριβοπληρωμένα posts στο Instagram

  1. Kendall Jenner: 500.000 δολάρια
  2. Lionel Messi:500.000 δολάρια
  3. Neymar: 600.000 δολάρια
  4. Justin Bieber: 630.000 δολάρια
  5. Dwayne Johnson: 650.000 δολάρια
  6. Beyonce Knowles: 700.000 δολάρια
  7. 04.Kim Kardashian: 720.000 δολάρια
  8. 03.Cristiano Ronaldo: 750.000 δολάρια
  9. 02.Selena Gomez: 800.000 δολάρια
  10. 01.Kylie Jenner: 1.000.000 δολάρια

O Justin Bieber, όπως είδες παραπάνω, βρίσκεται στη λίστα με τους ανθρώπους που πληρώνεται αρκετά για να διαφημίσει ένα brand στο instagram του. Ο τραγουδιστής βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια του Hollywood απήλαυσε τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά. Μέσα από τις φωτογραφίες τους αποθεώνουν τα μέρη μας στα social media.

Πρώτη στάση για το ζευγάρι δεν ήταν άλλη από αυτή της Μυκόνου. Πηγαίνοντας όμως κόντρα σε ό,τι θέλει τους σταρς του Hollywood να ριζώνουν στο νησί των Ανέμων, εκείνοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος και έπλευσαν για την Μήλό. Η φωτογραφία του Justin Bieber από τη Μήλο έγινε viral σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.  To ερωτευμένο ζευγάρι Bieber φαίνεται να απολάμβανε τον ήλιο, τη θάλασσα αλλά και το ελληνικό φαγητό σε όμορφα μικρά ταβερνάκια.

O Justin Bieber αγαπά την Ελλάδα αρκετά και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που την επισκέφθηκε, αφού στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2016 είχε βρεθεί στη Σαντορίνη ανεβάζοντας και τότε μοναδικές εικόνες.

Stealthing: Η Νέα «Απειλή» Που Ίσως Δεν Γνωρίζεις Τι Είναι

Μία κοπέλα με το όνομα Σάρα αφηγήθηκε ένα περιστατικό στην δικηγόρο πολιτικών δικαιωμάτων Alexandra Brodsky και η ιστορία της συμπεριλήφθηκε στη σχετική μελέτη που επιμελήθηκε και δημοσίευσε η Brodsky το 2017 στο Columbia Journal of Gender and Law. Το περιστατικό συγκεκριμένα είναι το παρακάτω. Η Σάρα είπε στον ερωτικό της σύντροφο ότι η χρήση προφυλακτικού ήταν «αδιαπραγμάτευτη» και ότι αν δεν το χρησιμοποιούσαν θα έφευγε. Και όμως, παρόλο που η νεαρή γυναίκα ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, αυτό δεν σταμάτησε τον παρτενέρ της, έναν άντρα με τον οποίο ήδη έβγαινε για μερικές εβδομάδες, να αφαιρέσει το προφυλακτικό κατά την διάρκεια του σεξ. Όταν η Σάρα διαμαρτυρήθηκε η απάντηση ήταν “μην ανησυχείς, έχε μου εμπιστοσύνη”, ενώ μόλις είχε αποδείξει με την πράξη του πως ήταν κάτι παραπάνω από ανάξιος οποιασδήποτε εμπιστοσύνης.

Ξεκίνησε η έρευνα της Brondsky με μια παρατήρηση, από μια διδακτορική φοιτήτρια που εργάζεται στις ΗΠΑ ως τηλεφωνήτρια σε γραμμή υποστήριξης θυμάτων βιασμού. Η ίδια ανέφερε ότι δέχεται συχνά κλήσεις από αναστατωμένες φοιτήτριες που πάντα ξεκινούν την αφήγηση με “ δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν βιασμός αλλά…”και στη συνέχεια περιγράφουν αυτό που ονομάζεται ως stealthing.

Αυτές οι κλήσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την ίδια καθώς κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και στην ίδια παλαιότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Kelly Cue Davis, που δημοσιεύτηκε το 2019, το 10% περίπου των ανδρών ηλικίας από 21 έως 30 παραδέχεται πως έχει αφαιρέσει κρυφά το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ. Αντίστοιχη έρευνα καταγράφει πως το 12% των γυναικών, της ίδιας ηλιακής ομάδας αναφέρουν πως έχουν υπάρξει θύματα stealthing.

Stealthing: Η νέα «απειλή» που ίσως δεν γνωρίζεις τι είναι

Μια παρόμοια ιστορία έχει να διηγηθεί η Τζέμα που έκανε σεξ με έναν άντρα, οποίος αφαίρεσε το προφυλακτικό χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή της. Η διαφορά ανάμεσα στις τρεις αυτές ιστορίες είναι πως η Τζέμα βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος, και σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο το stealthing είναι βιασμός.

Τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντίστοιχη καταδίκη στη Νέα Ζηλανδία. Διπλή συμβολική σημασία έχει το γεγονός ότι το θύμα ήταν σεξεργάτρια, ενώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η δήλωση του δικαστή πως “οι εργαζόμενες στο σεξ δεν είναι λιγότερο θύματα από οποιονδήποτε άλλο επιζώντα”. Ο θύτης καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση. Όπως κατήγγειλε το θύμα, ο δράστης αφαίρεσε το προφυλακτικό, το φόρεσε ξανά μετά από δική της υπόδειξη, το αφαίρεσε ξανά στα κρυφά και εκσπερμάτωσε μέσα της. Τότε η γυναίκα έτρεξε στο γραφείο του διευθυντή της και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Πλέον, η πολιτεία της Καλιφόρνιας έχει πολλές πιθανότητες να ανοίξει τον δρόμο στη νομοθεσία των ΗΠΑ και να καταστήσει το stealthing παράνομο. Αντίστοιχα νομοσχέδια εξετάζονται στο Ουισκόνσιν και τη Νέα Υόρκη. Όσον αφορά την Καλιφόρνια το νομοσχέδιο που εισήγαγε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συνέλευσης Κριστίνα Γκαρσία έχει περάσει από τους νομοθέτες και περιμένει μια υπογραφή από τον κυβερνήτη Gavin Newsom. Εάν πράγματι τεθεί σε ισχύ τα θύματα θα έχουν την δυνατότητα να μηνύσουν τους άνδρες που αφαίρεσαν το προφυλακτικό χωρίς τη συναίνεσή τους και να ζητήσουν και χρηματική αποζημίωση. Καθώς θα πρόκειται για αστικό αδίκημα και όχι για έγκλημα οι δράστες δεν θα κινδυνεύουν με την πιθανότητα ποινής φυλάκισης.

Αντίστοιχα στη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC, έχει πραγματοποιηθεί μόλις μια επιτυχημένη δίωξη, και αυτή έγινε το 2019. Ενδεικτική είναι άλλωστε η εξέλιξη που είχε η ιστορία της Τζέμα, που, όπως δηλώνει, μόλις κατάλαβε τι είχε γίνει σοκαρίστηκε και πήρε το χάπι της επόμενης μέρας. Τον επόμενο μήνα διαπίστωσε πως έχει μείνει έγκυος. Κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία, η υπόθεση όμως δεν προχώρησε. Της είπαν πως μίλησαν στον θύτη.Ήταν ο λόγος μου ενάντια στον δικό του και αυτός αρνήθηκε τα πάντα λέει και η ίδια. Η Τζέμα αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, αν και ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για αυτήν, καθώς «ήθελα ένα μωρό, αλλά ήξερα πως αυτές δεν ήταν οι κατάλληλες συνθήκες».

Στη μελέτη της Brodsky, τα θύματα του stealthing δήλωσαν πως, όχι μόνο ανησυχούν για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την εγκυμοσύνη, αλλά ένιωσαν και το αίσθημα της παραβίασης. Και αν το αίσθημα της παραβίασης αφορά μόνο τις γυναίκες, το ενδεχόμενο των ΣΜΝ και της εγκυμοσύνης θα έπρεπε θεωρητικά να αφορά και τους άντρες που ασκούν αυτήν την πρακτική.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Ρεβέκκας που όπως είπε στην Brondsky ο δράστης αρνήθηκε να συνεισφέρει οικονομικά στα αντισυλληπτικά έκτακτης ανάγκης που ήθελε να αγοράσει η νεαρή γυναίκα. «Τίποτα από αυτά δεν τον ανησυχούσε…Η πιθανή εγκυμοσύνη μου, τα πιθανά ΣΜΝ. Αυτά επιβάρυναν εμένα, όχι αυτόν». Αντιθέτως, η Ρεβέκκα είχε πολύ καλό λόγο να ανησυχεί: μια έρευνα του 2019 σχετικά με το stealthing ανέφερε ότι οι άνδρες–θύτες είχαν πολλές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από ΣΜΝ (29,5%, ενώ ο υπόλοιπος ανδρικός πληθυσμός βρίσκεται στο 15,1%), αλλά και να προκαλέσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (46,7% έναντι 25,8%).

Σύμφωνα δε με την έρευνα της Kelly Cue Davis, όπως δημοσιεύτηκε το 2019, οι άντρες που ασκούν το stealthing είναι πιο εχθρικοί απέναντι στις γυναίκες. Το ίδιο υποστηρίζει και η μελέτη της Brodsky (2017): εξετάζοντας online κοινότητες όπου οι συμμετέχοντες είναι άντρες που καυχιούνται για την πρακτική του stealthing, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μη συναινετική αφαίρεση προφυλακτικού από ετεροφυλόφιλους άνδρες έχει ως κίνητρο την μισογυνιστική περιφρόνηση.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου θα διαδοθεί και σε άλλα μέρη του πλανήτη, φτάνοντας κάποια στιγμή και στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...