Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σου

Λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε

Λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σου. Πίστευουμε ότι οι διαφωνίες και οι καυγάδες είναι πάντα κάτι κακό, και καλό θα είναι να αποφεύγονται. Η σύγκρουση όμως είναι αναπόφευκτη και συχνά είναι και γόνιμη. Όταν διαφωνούμε, είναι μία πολύ καλή αφορμή να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος, να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας στον σύντροφό μας και να βρούμε μία λύση. Μόνο έτσι προχωρά μια σχέση. Αρκεί να μην οδηγούμαστε σε ακραίες συμπεριφορές.

Το βασικό όμως είναι όταν γίνεται μια διαφωνία να είναι για τους σωστούς λόγους και όχι για ασήμαντες αφορμές. Έπειτα πρέπει να μάθουμε να ακούμε και να συζητάμε, όχι να κάνουμε μονόλογο. Αν αναρωτιέσε για το ποια είναι τα πιο κλασικά θέματα για τα οποία τσακωνόμαστε όλοι μέσα στη σχέση, θα σε διαφωτίσουμε εμείς. Όπως και για το πώς θα επιλυθούν ειρηνικά.

Λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σου

Νιώθεις δεδομένη

Όταν περνάει το διάστημα του πρώτου έρωτα, μία σχέση αποκτά ρουτίνα και θεωρούμε δεδομένο ότι ο άλλος θα είναι πάντα εκεί για εμάς. Είναι φυσιολογικό να αποζητάμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα αλλά δεν είναι τίποτα δεδομένο. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να μιλήσουμε. Αν νιώθουμε ότι υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς, το εντοπίζουμε και το συζητάμε. Όταν υπάρχει αμοιβαία διάθεση για εξέλιξη, όλα βελτιώνονται.

Οικονομικά ζητήματα

Είναι ένας πολύ κλασικός λόγος για τσακωμούς, ειδικά όταν υπάρχει κοινό ταμείο, κοινό σπίτι και κοινοί λογαριασμοί. Πρόκειται επίσης για ένα πολύ λεπτό θέμα, ειδικά όταν δεν τα πράγματα δεν είναι προκαθορισμένα. Ιδανικά, ένα ζευγάρι πρέπει να μιλά ανοιχτά και ξεκάθαρα για τα οικονομικά θέματα. Ποιος αναλαμβάνει τι, ποιο είναι το budget, κατά πόσο πρέπει να συζητούνται οι σημαντικές αγορές και ποιες είναι οι προτεραιότητες. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι αυτή που οδηγεί το ζευγάρι σε ομηρικούς καυγάδες.

Σεξ

Συμβαίνει σε όλους, ακόμα και στους πολύ ερωτευμένους. Περνάτε φάση ξηρασίας και δεν είναι περίεργο. Αν όμως νιώθετε ότι υπάρχει κάτι πίσω από αυτό ή ότι χρειάζεστε περισσότερο σεξ, μπορείτε να το συζητήσετε. Να ξεκινήσετε την κουβέντα χαλαρά και όχι κατηγορώντας τον σύντροφό σας. Να εκφράσετε τα θέλω σας χωρίς φωνές και ένταση. Μία απλή ερώτηση μπορεί να φέρει πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Δεν περνάτε χρόνο μαζί

Μπορεί να είσαι σε μία σχέση και να μην έχεις ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τον σύντροφό σου. Αν ο ένας δουλευεύει πολύ περισσότερο ή αγχώνεται πολύ λόγω δουλειάς, η σχέση ίσως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως υπάρχει σύγκρουση επιθυμιών, είναι απαραίτητο να το επικοινωνούμε. Πώς θα μπορούσαμε να βρούμε χρόνο; Τι υποχωρήσεις είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε; Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος; Πρόκειται για ερωτήματα που πρέπει να απαντιούνται σε κάθε φάση της ζωής μας.

Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Μας Όταν Δεν Κάνουμε Σεξ Για Πολύ Καιρό;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ για πολύ καιρό; Στην διάρκεια της ζωής μας υπάρχουν περίοδοι που ή είμαστε σε σχέση ή και όχι, δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε σεξ. Συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους τους ανθρώπους και συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη εικόνα της καθημερινότητάς μας, από την κούραση ή το stress, μέχρι το ότι μπορεί απλά να μην έχουμε βρει το κατάλληλο άτομο που να μας ικανοποιεί ώστε να προχωρήσουμε.

Η dry season ή στα ελληνικά η περίοδος “ξηρασίας” δεν πρέπει να θεωρείται κάτι ανησυχητικό για την σεξουαλική μας ζωής, μπορεί ωστόσο να έχει και μερικές ήπιες παρενέργειες στην καθημερινότητά μας.

Ποιες είναι όμως αυτές οι παρενέργειες; Θα δούμε πιο κάτω αναλυτικά την κάθε μια.

Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Μας Όταν Δεν Κάνουμε Σεξ Για Πολύ Καιρό;

Ο κόλπος συσφίγγεται

Μην ανησυχείς! Το να μην κάνεις σεξ για ένα τρίμηνο δεν θα σου δημιουργήσει τόσο τεράστιο θέμα όσο ακούγεται όταν λέμε ότι ο κόλπος σου συσφίγγεται. Κατά πάσα πιθανότητα, το μόνο που μπορεί να σε δυσκολέψει είναι η επόμενη φορά που θα κάνεις σεξ, που μπορεί να πονέσεις λιγάκι. Σε περίπτωση φυσικά που βιώσεις έντονους πόνους, συμβουλέψου αμέσως τον γυναικολόγο σου.

Μπορεί να αντιμετωπίσεις περισσότερο stress

Κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα μας παράγει ντοπαμίνη, σεροτονίνη, οξυτοκίνη, ορμόνες της ευτυχίας δηλαδή, οι οποίες παράγονται και όταν φιλιόμαστε και αγκαλιαζόμαστε με το ταίρι μας. Όταν δεν κάνουμε σεξ για μεγάλο διάστημα, δηλαδή για παραπάνω από 12-14 εβδομάδες, ο οργανισμός μας αμέσως βλέπει μια μείωση στις ορμόνες αυτές, γεγονός που μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση του stress και του άγχους. Σε περίπτωση που συμβαίνει και σε εσάς αυτό, αυνανιστείτε ή βγείτε για γυμναστική για να αναπληρώσετε.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα επηρεάζεται κι αυτό

Το να ερχόμαστε σε οργασμό επηρεάζει θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γι’ αυτό και η έλλειψή του μπορεί να ευθύνεται για το γεγονός ότι είσαι συχνά κρυωμένη τελευταία.

Ο ύπνος και η μνήμη μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά

Η σεροτονίνη είναι η ουσία που μας βοηθά επίσης στον ύπνο, γι’ αυτό και μετά το σεξ κοιμόμαστε πολύ εύκολα και καλά. Επιπλέον, βοηθά τις μαθησιακές μας δεξιότητες, όπως και τη μνήμη μας, γι’ αυτό και η έλλειψή της μπορεί να μας επηρεάσει ως ένα βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...