Σούπερ εύκολη συνταγή για σουφλέ σοκολάτας σε χρόνο dt!
Όσοι έχουν αποκτήσει air fryer έχουν καταλάβει τη μαγεία του να «ετοιμάζεις» φαγητό χωρίς να περνάς τον χρόνο σου πάνω από ένα τηγάνι ή ανοιγοκλείνοντας συνέχεια τον φούρνο. Το air fryer έχει βοηθήσει αρκετούς και ιδιαίτερα όλους όσους θέλουν να τρώνε σπιτικά και υγιεινά χωρίς όμως να έχουν τον χρόνο να το υποστηρίξουν.
Σουφλέ σοκολάτας στο air fryer
Υλικά:
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά αλεύρι
Οδηγίες:
- Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακάτεψε με τη ζάχαρη και τα αυγά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε.
- Ρίξε το μείγμα σε μικρά φορμάκια και ψήσε στους 180°C για 8-10 λεπτά.
Αν δεν σου αρέσει το σουφλέ σοκολάτας, φτιάξε σπιτική creme brulee
Η Crème Brûlée είναι ένα επιδόρπιο που αποτελείται από μια πλούσια βάση κρέμας και μια καραμελωμένη στρώση. Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, ενώ για την προέλευσή της «σφάζονται» δύο χώρες: η Γαλλία και η Αγγλία.
Κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά ποια χώρα κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή αυτού του γλυκού, αν και τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ως επιδόρπιο στην Αγγλία.
Τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα την ανακαλύψαμε στο Tik Tok, όπου την παρουσίασε ο tiktoker με κωδικό όνομα “iamnotachef”. Το video του έχει κερδίζει χιλιάδες σχόλια και likes, όπως γίνεται και με κάθε του ανάρτηση. Μάλιστα, δεν θα χρειαστείτε καν φλόγιστρο (απαιτείται στις κλασικες συνταγές), για να φτιάξετε την τραγανή κρούστα στο πάνω μέρος της.
- Παγωτό βανίλια (2 μεγάλα scoop)
- 2 αυγά (μόνο οι κρόκοι)
- λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και νερό για την κρούστα
- Φράουλες για τη γαρνιτούρα (προεραιτικά)
Πώς θα τη φτιάξεις
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βάζεις το παγωτό βανίλια σε ένα μπολ και περιμένεις να λιώσει. Προσθέτεις τους κρόκους των αυγών στο λιωμένο παγωτό και χτυπάς μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα δύο συστατικά.’Επειτα χωρίζεις το μείγμα μέσα στις πορσελάνινες, μικρές φόρμες για κέικ (ramekin) και το μεταφέρεις σε ταψί με ψηλά τοιχώματα. Γεμίζεις νερό το ταψί μέχρι να φτάσει στο μέσο των φορμών. Στη συνέχεια ψήνεις για 35 έως 40 λεπτά και βάζεις τις φόρμες στο ψυγείο για 2-3 ώρες (πρόσεξε το μείγμα να σφίξει, αλλά να μην παγώσει- να παραμείνει κρεμώδες).
Για την κρούστα, βάλε τη ζάχαρη στο τηγάνι με λίγο νερό και άφησέ τη να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμη, άπλωσέ τη στις φόρμες. Πλύνε και κόψε στη μέση τις φράουλες και τοποθέτησέ τις μερικές πάνω στα κουπάκια με το γλυκό. Καλή απόλαυση.
Γιατί οι συνταγές στο air fryer είναι πιο υγιεινές
Η μαγειρική στο air fryer δεν είναι μόνο γρήγορη και εύκολη, είναι και πιο υγιεινή, κάνοντάς την ιδανική για όλους όσους θέλουν να απολαμβάνουν ακόμα και γλυκές λιχουδιές, χωρίς ενοχές.
#1 Λιγότερο λάδι:
Στο air fryer χρησιμοποιείς ελάχιστο έως καθόλου λάδι, μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών.
#2 Χαμηλότερες θερμίδες:
Τα φαγητά και τα γλυκά εδώ, έχουν λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλες παρασκευές.
#3 Διατήρηση Θρεπτικών Συστατικών:
Η γρήγορη μαγειρική διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά των τροφών που επιλέγεις.
#4 Μειωμένα ακρυλαμίδια:
Η χρήση υψηλής θερμοκρασίας και λίγου λαδιού μειώνει τη δημιουργία ακρυλαμιδίων, μιας πιθανώς καρκινογόνας οργανικής ένωσης.