Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί αποφεύγει το σεξ; Μήπως δεν με θέλει;

Γιατί αποφεύγει το σεξ;
Unsplash

Αμφιβάλλεις για τα συναισθήματα του συντρόφου σου επειδή δεν κάνετε πλέον – αρκετό – σεξ; Δες ποιοι είναι οι λόγοι.

Το σεξ είναι σημαντικό στη ζωή ενός ζευγαριού. Καλώς ή κακώς η σεξουαλική ζωή μεταφράζεται μερικές φορές και ως ένδειξη αγάπη τους ενός προς τον άλλον. Το να αποφεύγει κάποιος το σεξ σημαίνει ότι δεν σε θέλει; Όταν δεν κάνετε πολύ σεξ μεταφράζεται σε έλλειψη αγάπης; Οι ειδικοί αναφέρουν μερικές φορές και πηγή άγχους και φόβου, που μπορεί τελικά να προκαλέσει προβλήματα στην σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

Ο άνδρας λειτουργεί εξ ορισμού ως “κυνηγός” στο σεξ. Δεν φοβάται να διεκδικήσει τη γυναίκα που τον ελκύει. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι φόβοι οι οποίοι θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν τη σκέψη του, να αποτρέψουν την ολοκληρωτική συμμετοχή του στο σεξ και ενδεχομένως να οδηγήσουν στην εμφάνιση κάποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Ας δούμε κάποιους από τους λόγους:

Γιατί αποφεύγει το σεξ;

#1 Ο φόβος της σύγκρισης: Οι περισσότεροι άνδρες, σχεδόν αναπόφευκτα, συγκρίνουν τις επιδόσεις τους, με αυτές των προηγούμενων εραστών των συντρόφων τους, ενώ ταυτόχρονα αγωνιούν για τον επόμενο, που πιθανώς να είναι καλύτερος από εκείνους. Άλλωστε, τα κριτήρια των σύγχρονων γυναικών είναι σήμερα τόσο απαιτητικά (εξωτερική εμφάνιση, κοινωνικό status, κύρος, δύναμη, χρήματα, ασφάλεια), που δύσκολα μπορούν να ικανοποιηθούν από τους υποψηφίους. Όλες αυτές οι ασυνείδητες σκέψεις και η νευρικότητα που προκαλούν, μπορεί να μπλοκάρουν όχι μόνο τη διάθεσή του για σεξ αλλά ακόμα και τη φυσιολογική σεξουαλική του λειτουργία (στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση ψυχογενούς αιτιολογίας κ.ά) πράγμα που αν έχει συμβεί κάποιες προηγούμενες φορές μπορεί να δημιουργήσει μέσα του το άγχος ότι θα ξανασυμβεί.

#2 Φόβος επένδυσης και δέσμευσης: Σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, οι άνδρες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά φόβου συναισθηματικής εγγύτητας σε σύγκριση με τις γυναίκες, καθώς φαίνεται να δυσκολεύονται να εμπιστευτούν, να επενδύσουν και να δεσμευτούν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, πολύ συχνά, αυτός ο φόβος μπροστά στη δέσμευση επεκτείνεται και στο σεξ.

#3 Φόβος απόδοσης λόγω υψηλών προσδοκιών: Είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά για τον άνδρα, που βρίσκεται στο ξεκίνημα της ερωτικής του ζωής, να ανησυχεί έντονα για τη σεξουαλική του εικόνα, καθώς και για το αν θα καταφέρει να ικανοποιήσει ερωτικά το “αντικείμενο του πόθου” του. Πολύ συχνά, τα λανθασμένα πρότυπα των ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου, στις οποίες ο άνδρας “διεισδύει” ήδη από την εφηβεία, τον κάνουν να θέλει να είναι ο ιδανικός εραστής. Οι προβολές αυτές, μπορούν να δημιουργήσουν υπέρμετρες προσδοκίες για τον σεξουαλικό ρόλο ενός άνδρα (σωματότυπο, μέγεθος πέους, σεξουαλική διάρκεια και απόδοση, οργασμική κορύφωση συντρόφου), με αποτέλεσμα, αντί να τον ενθαρρύνουν και να τον κάνουν πιο αποφασιστικό, να τον αγχώσουν και να τον γεμίσουν ανασφάλεια με αρνητικές επιπτώσεις για τη σεξουαλική του έκφραση και λειτουργία.

Ολοκληρώνοντας, είναι σημαντικό να τονίσουμε τον αγώνα, που καταβάλει ο σύγχρονος άνδρας να αποδείξει το δυναμισμό και την αξία του σεξουαλικού του ρόλου. Το σεξ και οι φόβοι που πολλές φορές το περιβάλλουν, μπορεί να μετατραπεί σε πηγή έντονου στρες για εκείνον και για να λυθεί το πρόβλημα μπορεί να χρειαστεί να “χτυπήσει την πόρτα” του ειδικού.

Γιατί Δεν Πρέπει Να Πιέζεσαι Για Να Κάνεις Σεξ;

Υπάρχουν φορές που δεν θέλεις να κάνεις σεξ αλλά πιέζεσαι μέσα σου να πεις το ναι; Ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη και να πάρεις την απόφαση να πεις το όχι, όποτε το αισθάνεσαι.

Ενισχύει την υγεία μας, μας βοηθά να νιώθουμε συνδεδεμένοι με τον σύντροφό μας και δημιουργεί το τέλειο κοκτέιλ ορμονών για να νιώθουμε χαρούμενοι. Παρ’ όλα αυτά τα καλά, το σεξ μπορεί μερικές φορές να μοιάζει σαν αγγαρεία. Σαν κάτι που πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε μακριά από τη σχέση μας τον «μπαμπούλα».

«Όσον αφορά το σεξ, βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες που μπορούν εύκολα να μας κάνουν να νιώθουμε ανεπαρκείς», λέει η Patricia Johnson, συν-συγγραφέας των Partners in Passion και Great Sex Made Simple.

Όμως, παρά τα όσα ακούμε και διαβάζουμε για το σεξ, δεν υπάρχει ιδανική συχνότητα. «Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι άλλοι ή πώς τα πας σε σύγκριση με τον μέσο όρο. Το πραγματικό ζητούμενο είναι αν απολαμβάνεις ή όχι αυτό που κάνεις και αν το αξιοποιείς στο έπακρο», υπογραμμίζει η Johnson.

Σκέψου την τελευταία φορά που ένιωσες πραγματικά σέξι. Το άγχος, η πίεση και η αγανάκτηση δεν αποτελούν κομμάτι της εικόνας που σχηματίζεις στο μυαλό σου. Και αυτό φυσικά συμβαίνει για κάποιο λόγο.

Το να κάνεις σεξ όταν δεν έχεις διάθεση, δημιουργεί κάθε είδους «αντισέξι» συσχετισμούς, που μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματικά επιβλαβές και άβολο σεξ, σύμφωνα με την σεξοθεραπεύτρια, Elizabeth Shuler. Επιπλέον, το να προσπαθείς να κάνεις σεξ όταν δεν έχεις διάθεση, μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια με την πάροδο του χρόνου και σωματική και συναισθηματική αποσύνδεση από τον/τη σύντροφό σου, σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, Judy Rosenberg.

Αντί να σκέφτεσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες σεξ και πότε θα ξανακάνεις, προσπάθησε να πάρεις μια ανάσα. Αν σκέφτεσαι υπερβολικά πώς θα έπρεπε να είναι η σεξουαλική σου ζωή, απλά πιέζεις τον εαυτό σου. Αυτό συμβαίνει, γιατί η τάση μας προς τον εσωτερικό διάλογο, είναι συχνά σκληρά επικριτική.

Αν αναζητάς παθιασμένο σεξ, εκείνο το είδος που σε κάνει να νιώθεις πιο κοντά από ποτέ με τη σχέση σου, είναι σημαντικό να επενδύσεις στη μεταξύ σας οικειότητα, όταν το σεξ δεν είναι καν στο μυαλό σας.

Οι ειδικοί συνιστούν να κλέβεις τουλάχιστον 10 λεπτά για να μένετε μόνοι σας κάθε μέρα. Στόχος είναι η στενή σωματική επαφή, χωρίς σεξ, μόνο με αγκαλιές, χάδια και φιλιά. Οι μικρές αυτές επαφές, βοηθούν πολύ τα ζευγάρια να αισθάνονται συνδεδεμένα και ότι ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο. Δύο ιδιότητες που συνδέονται με την αυξημένη επιθυμία και το κίνητρο για σεξ.

Η συναισθηματική σύνδεση είναι εκεί που ξεκινά το σεξ. Όταν δύο άνθρωποι εστιάζουν πραγματικά ο ένας στον άλλον και εκφράζουν αληθινά ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον, η πίεση για σεξ τείνει να εξασθενεί. Η μεταξύ τους ουσιαστική σύνδεση, είναι που δημιουργεί την σπίθα.

Σεξ: Ποιότητα και όχι συχνότητα

Αφού καταφέρεις να ξεκολλήσεις το μυαλό σου γύρω από τη συχνότητα, η προσοχή σου θα πρέπει να στραφεί στην ποιότητα. Quality over quantity. Για αρχή, θυμήσου το είδος του σεξ που έκανες με τον/την σύντροφό σου, στην αρχή της σχέσης σας.

Είτε αυτό σημαίνει σεξ σε κάθε δωμάτιο ή έπιπλο του σπιτιού, είτε στάσεις που έχεις καιρό να δοκιμάσεις, η επιστροφή σε όλα όσα σου άρεσαν όταν ξεκίνησε η σχέση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επενδύσεις στην ποιότητα της σεξουαλικής σου ζωής. Οι ειδικοί επίσης συμβουλεύουν πως το να προγραμματίζεις πότε θα κάνεις σεξ, δεν έχει τίποτα κακό. Το να βάζεις στο πρόγραμμά σου το σεξ, το τοποθετεί σε ίσους όρους ανταγωνισμού με άλλες προτεραιότητες που μπορεί να έχεις. Επίσης, σου δίνει την άνεση να μπεις στο κατάλληλο κλίμα, ακόμα και σε μέρες που κατά τα άλλα είναι αγχωτικές ή κουραστικές.

Τώρα ξέρεις τι δεν πρέπει να λείπει από την ατζέντα σου.

Καλύτερο σεξ εδώ και τώρα με ένα και μόνο tip.

Οι έρευνες μίλησαν και αποκάλυψαν το μυστικό για να κάνεις καλύτερο σεξ. Όχι, δεν θα πούμε για στάσεις και τρικ, αλλά για κάτι πολύ πιο απλό!

Tελικά τίποτα απ’ όσα υποπτευόμασταν τόσο καιρό δεν παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στο σεξ. Ούτε η τεχνική, ούτε η εμπειρία, αλλά ούτε η εμφάνιση θα σε οδηγήσουν στις τελειότερες και πιο αξιοσημείωτες σεξουαλικές εμπειρίες της ζωής σου.

Σύμφωνα με μια έρευνα λοιπόν, το μυστικό για μια καλύτερη και πιο διασκεδαστική σεξουαλική ζωή είναι ίσως κάτι που δεν είχες σκεφτεί ποτέ: το να πιστεύεις ότι είσαι η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο. Η σκέψη αυτή θα σου δείξει τον δρόμο για πιο καυτό και απολαυστικό σεξ.

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Psychology, έθεσε ερωτήματα σε 3000 συμμετέχοντες, σχετικά με τη σεξουαλική έλξη, την αυτοπεποίθηση, την ικανοποίηση, την ενεργητικότητα και τους παρτενέρ. Οι δύο Αυστραλοί ψυχολόγοι που διεξήγαν την έρευνα αυτή προσπάθησαν να προσδιορίσουν την επιρροή που έχει η αντίληψη κάποιου για το σεξ στην ίδια τη σεξουαλική πράξη.

Το μυστικό για καλύτερο σεξ

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, το καλό σεξ δεν έχει να κάνει με το πόσο σέξι είσαι, αλλά με το πόσο σέξι νιώθεις.

Το συμπέρασμα αυτό αφορά σε όλες τις ηλικίες, όλα τα φύλα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τα μεγέθη και τους σωματότυπους και γενικά σε ΌΛΟΥΣ. “Το να νιώθεις σεξουαλικά ελκυστικός σχετίζεται με το να νιώθεις πιο άνετα σαν εραστής, πιο ικανοποιημένος με τις σεξουαλικές σου εμπειρίες, αλλά και με το να έχεις μεγαλύτερη συχνότητα στη σεξουαλική σου δραστηριότητα”, σημειώνουν οι ερευνητές.

Στα πιο ενδιαφέροντα της έρευνας ήταν και το ότι οι άντρες έχουν κατά μέσο όρο 28% περισσότερες σεξουαλικές παρτενέρς απ’ ότι οι γυναίκες. Παρόλ’ αυτά, οι γυναίκες νιώθουν κατά 10% πιο ελκυστικές από τους άντρες, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι απολαμβάνουμε περισσότερο το σεξ, και το κάνουμε και σε μεγαλύτερη συχνότητα.

Τι μας λένε όλ’ αυτά; Ότι πρέπει να λες κάθε μέρα στον εαυτό σου πως είσαι σέξι, αλλά και να το νιώθεις παράλληλα. Η αυτοπεποίθηση θα απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...