Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 10 καλύτερες κρέμες προσώπου, για να μην αφυδατωθεί το δέρμα σου από το κρύο

κρέμες
Unsplash

Το κρύο ήρθε για τα καλά και ώρα να βρεις τις καλύτερες κρέμες για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου.

Η απότομη αλλαγή του καιρού και το ξαφνικό κρύο επηρεάζουν φυσικά και το δέρμα σου. Το σκάσιμο, η ξηρότητα, η αίσθηση τραβήγματος είναι μόνο μερικά ενοχλητικά πράγματα που ίσως νιώθεις. Με τις κατάλληλες κρέμες αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν!

Είναι γεγονός ότι τον χειμώνα γενικά, αλλά και υπό αυτές τις συνθήκες ειδικά, τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα μας μειώνονται, με αποτέλεσμα αυτή να χρειάζεται έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Μερικές από τις συνήθειες που ωφελούν πολύ την επιδερμίδα σου στο κρύο είναι οι μάσκες προσώπου, η αποφυγή ζεστού ή καυτού νερού στον καθαρισμό και στο ντουζ, η εντατική ενυδάτωση των χειλιών – και προτείνεται να τις ακολουθείς πιστά αν θες υγιές, ενυδατωμένο δέρμα.

Ωστόσο, η περιποίηση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα skincare προϊόντα, (πρέπει να) παραμένει προτεραιότητα. Όταν μιλάμε για skincare τον χειμώνα, καλό είναι να προτιμάς πιο κρεμώδεις φόρμουλες για τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείς και όχι τόσο υδαρείς ή τζελ υφές, που είναι τέλειες για το καλοκαίρι αλλά δεν λειτουργούν το ίδιο καλά τους πιο κρύους μήνες. Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αφού ενδέχεται οι ανάγκες της να αλλάζουν υπό συνθήκες κρύου, και να γίνεται πιο “κανονική” ή “μικτή”, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα θα εμφανίζει ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Είναι γεγονός πάντως ότι όταν πέφτει η θερμοκρασία, όλοι οι τύποι επιδερμίδας χρειάζονται βαθιά θρέψη και όχι απλά ενυδάτωση.

 

Δες παρακάτω τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για τον φετινό χειμώνα:

 

Κρέμα Προσώπου Ενυδάτωση & Ανάπλαση, Bepanthol

Κρέμα Προσώπου Ενυδάτωση & Ανάπλαση, Bepanthol

Σύνθεση που περιέχει 5% Προβιταμίνη Β5, η οποία ενυδατώνει και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Η σύνθεσή της επίσης, με το ισχυρό σύμπλεγμα Βιταμινών A,C,E ειδικά προστατευμένες σε έναν ενεργό λιπιδικό φορέα, τα λιποσώματα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και το προστατεύει από πρόωρη γήρανση.

Moisturizing 24h Cream, Frezyderm

Moisturizing 24h Cream, Frezyderm

Πολύ απαλή και δροσερή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό που προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσεις το δέρμα σου να ξεδιψά και να αποκτά την απαλότητα και την ελαστικότητα που αναζητά. Χάρη στη λεπτόρρευστη και μη λιπαρή υφή της που απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, αποτελεί εξαιρετική βάση μακιγιάζ και είναι ιδανική για μεικτές και κανονικές επιδερμίδες.

Toleriane Sensitive Creme Καθημερινή Ενυδάτωση Προσώπου με Πρεβιοτικά, La Roche Posay

Toleriane Sensitive Creme Καθημερινή Ενυδάτωση Προσώπου με Πρεβιοτικά, La Roche Posay

 

Η La Roche Posay Toleriane Sensitive cream ενυδατώνει για 48 ώρες χάρη στη γλυκερίνη, επανορθώνει και προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό χάρη στα κεραμίδια, καταπραΰνει εντατικά χάρη στη βιταμίνη Β3.

 

Lait-Crème Concentré , Embryolisse

Lait-Crème Concentré , Embryolisse

Mε υφή γαλακτώματος που συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις: ενυδατική φροντίδα που θρέφει την επιδερμίδα, primer πριν το μακιγιάζ, αλλά και προϊόν ντεμακιγιάζ για τον καθαρισμό του προσώπου. Η σύνθεσή της με συστατικά φυσικής προέλευσης, πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα και βιταμίνες, προσφέρει στην επιδερμίδα τα κατάλληλα εφόδια για απόλυτη θρέψη, ενυδάτωση και επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης.

Universal Cream Καθημερινή Κρέμα Πολλαπλής Χρήσης, Filorga

Universal Cream Καθημερινή Κρέμα Πολλαπλής Χρήσης, Filorga

Η Filorga Universal Cream με υαλουρονικό οξύ αποτελεί μία καθημερινή φροντίδα προσώπου που ενυδατώνει, απαλύνει και καταπραΰνει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Bee Radiant Peony & Patented Propolis Rich Texture, Apivita

Bee Radiant Peony & Patented Propolis Rich Texture, Apivita

Η βελούδινη Κρέμα της Apivita αποτελεί ένα νέο επίπεδο στην προστασία και την αναγέννηση της επιδερμίδας.
Προλαμβάνει, καθυστερεί και επιδιορθώνει τη δημιουργία σημαδιών γήρανσης (λεπτές γραμμές, ρυτίδες), αποκαλύπτοντας μια λαμπερή, σφριγηλή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Water Crush Ενυδατική Κρέμα-Gel Προσώπου, clinea

Water Crush Ενυδατική Κρέμα-Gel Προσώπου, clinea

Μία ελαφριά κρέμα-gel που φέρνει μια έκρηξη νερού στην επιδερμίδα σου. Ξαναγεμίζει την επιδερμίδα σου άμεσα με ενυδάτωση που διαρκεί.

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Η Cera Repair Barrier Cream έχει λεπτή υφή και σύνθεση οικολογικά και βιώσιμα σχεδιασμένη.
Περιέχει το αποκλειστικό μας συστατικό, το προβιοτικό κλάσμα Life Plankton™ και επανορθωτικά Βιοκηραμίδια, τα οποία αναπληρώνουν τις φυσικές αποθήκες κηραμιδίων της επιδερμίδας.
Έτσι, επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό και τον ενδυναμώνει, ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την αφυδάτωση και τις εξωτερικές επιθέσεις, καθυστερώντας και προλαμβάνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Ultra Facial Cream, Kiehl's

Ultra Facial Cream, Kiehl’s

Mε τη μοναδική ανάλαφρη υφή της, η Νο1 κρέμα προσώπου της Kiehl’s προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί, χαρίζοντας μια εμφανώς πιο απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα. Με βασικά συστατικά τη Γλυκοπρωτεΐνη από θαλάσσιους πάγους και το Σκουαλάνιο, ένα εξευγενισμένο φυτικό έλαιο που προέρχεται από την ελιά, αυτή η μη-λιπαρή και ανάλαφρη σύνθεση, η νέα σύνθεση της Ultra Facial Cream προσφέρει 2.3 φορές περισσότερη ενυδάτωση, ακόμη και στις πιο ξηρές περιοχές της επιδερμίδας.

Mediterranean Donkey Milk Protein Strengthening Face Cream, KORRES

Mediterranean Donkey Milk Protein Strengthening Face Cream, KORRES

 

Ενυδατική κρέμα προσώπου για ενισχυμένη θρέψη με πλούσιο σύμπλεγμα πρωτεϊνών ενδυνάμωσης από Γάλα Γαϊδούρας και βιταμινών Ε και Β5 που δρα για 48 ώρες και θωρακίζει το δέρμα χαρίζοντάς του υγιή, λαμπερή και νεανική όψη. Έχει μη λιπαρή υφή που απλώνεται εύκολα και απορροφάται γρήγορα. Είναι ιδανική για εντατική φροντίδα σε περιόδους έντονου κρύου.

 

5 κρέμες ματιών για να κάνουν οι ρυτίδες φτερά.

Αν σε απασχολεί πολύ η περιοχή των ματιών σου, τότε δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάς να εφαρμόζεις κρέμα ματιών πρωί-βράδυ. Προσοχή: οι ρυτίδες θα μειωθούν αν η κρέμα σου περιέχει ρετινόλη.

Μετά τα 30 είναι η πιο έξυπνη προσθήκη, που μπορείς να κάνεις στη ρουτίνα σου, καθώς η ρετινόλη επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Το “ιερό δισκοπότηρο” της αντιγήρανσης έχει κι αυτό όμως τα ελαττώματά του aka ανεπιθυμήτες παρενέργειες. Αν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις ερεθισμό, ερυθρότητα ή ακόμα και ξεφλούδισμα, επίλεξε μία κρέμα ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, και ξεκίνησε να την εφαρμόζεις 2-3 φορές την εβδομάδα. Σταδιακά κι όσο η επιδερμίδα σου τη συνηθίζει, αύξησε τις φορές, που τη χρησιμοποιείς για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Αν και θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα skincare συστατικά αυτήν την στιγμή, δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο budget για να την εντάξεις στη ρουτίνα σου. Παρακάτω θα βρεις την ιδανική κρέμα ματιών με ρετινόλη για εσένα, που εκτός από το ότι θα είναι άκρως αποτελεσματική, θα σου κοστίσει λιγότερο από 25€:

 

Οι καλύτερες κρέμες ματιών, για να εξαφανίσεις τις ρυτίδες

Revitalift Eye Cream, L'Oréal Paris

Revitalift Eye Cream, L’Oréal Paris

 

Χάρη στην προ-ρετινόλη στη σύνθεσή της, η Revitalift Eye Cream μειώνει αισθητά τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια γήρανσης μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες χρήσης.

 

 

Age Defense Eye & Lip Cream, Erre Due

Age Defense Eye & Lip Cream, Erre Due

 

Με φυσική ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, η κρέμα ματιών και χειλιών της σειράς Age Defense συντελεί στη βελτίωση των ρυτίδων στο “πόδι της χήνας” κι ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας για μια πιο λεία, ξεκούραστη και νεανική όψη.

 

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

 

Ίσως η πιο δημοφιλής κρέμα ματιών με ρετινόλη στα καταστήματα Sephora, η Retinol Eye Cream της The Inkey List περιέχει παράγωγα βιταμίνης A βραδείας απελευθέρωσης, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση παραγωγής του φυσικού κολλαγόνου, αλλά και υαλουρονικό οξύ, που μειώνει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ρετινόλης.

 

Redermic [R] Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Redermic [R] Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Η Redermic [R] Eyes περιέχει ρετινόλη, που λειαίνει τις ρυτίδες, καφεΐνη, που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης, αλλά και υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει πλόυσια ενυδάτωση, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο νεανικό και “ξεκούραστο”.

Retinol Eye Cream, Pixi (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, Pixi (sephora.gr)

 

Με ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και αδενοσίνη, η Retinol Eye Cream “σβήνει” τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, σεβόμενη ωστόσο την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

 

Να πώς θα εξαφανίσεις τις ρυτίδες έκφρασης χρησιμοποιώντας μόνο το concealer σου.

Ρυτίδες έκφρασης. Μερικές γυναίκες τις έχουν από πολύ μικρή ηλικία, ενώ κάποιες άλλες πολύ τυχερές τις αποκτούν σε μεγάλη ηλικία. Είναι αλήθεια πως για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας θα πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε το πέρασμα του χρόνου και τις αλλαγές που φέρνει στην επιδερμίδα μας. Είναι επίσης αλήθεια πως πολλές από εμάς θέλουμε να δείχνουμε όσο πιο νέες και λαμπερές γίνεται. Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που τους αρέσει να καμουφλάρουν πιθανές μικροατέλειες, τότε βγάλε από το νεσεσέρ σου το concealer σου.

Και εκεί που νόμιζες πως έχεις εξαντλήσει το κεφάλαιο concealer, έρχεται το TikTok και το Instagram να ανοίξει νέους δρόμους. Ακόμη περισσότερα beauty tips δηλαδή. Μέχρι στιγμής ήξερες πως το concealer, είναι αυτό το καλλυντικό- μαγικό ραβδί που με μία κίνηση καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τα μικρά σημαδάκια σ’ όλο το πρόσωπο (σπυράκια, ουλές κλπ), δίνοντας φως και λάμψη στο βλέμμα σου. Πώς θα σου φαινόταν αν με το concealer καμούφλαρες τέλεια και τις ρυτίδες σου;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα από τα μεγαλύτερα challenges που έχεις να αντιμετωπίσεις με το concealer στο μακιγιάζ σου, είναι να φροντίσεις να μην «εισχωρεί» μέσα στις βαθιές γραμμές και ρυτίδες που έχεις στο πρόσωπό σου, πράγμα που τις κάνει να φαίνονται εντονότερες.

Φυσικά, το πιο σημαντικό part έχει να κάνει με τη βαθιά και καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας πριν το μακιγιάζ, είτε αυτή είναι στην περιοχή των ματιών, είτε στου προσώπου γενικότερα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εξίσου «έξυπνα» κόλπα που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

5 κρέμες νύχτας για να ενισχύσεις τα οφέλη του ύπνου

Μπορεί να ακούγεται ως ένα extra- ή πολλές φορές «περιττό»- step σε μία skincare ρουτίνα, όμως, η κρέμα νύχτας σε συνδυασμό με ένα 8ωρο ύπνο μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην επιδερμίδα μας. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι δερματολόγοι, οι οποίοι κρίνουν τη χρήση της απαραίτητη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η επιδερμίδα μας μπαίνει σε mode αποκατάστασης- επανόρθωσης κάθε φθοράς που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (πχ από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κλπ) αλλά και ανάπλασης των κυττάρων. Επομένως, όταν μειώνεται ο χρόνος του ύπνου μας, στην ουσία, περιορίζεται και η δυνατότητα της επιδερμίδας μας να «εκτελεί» τις παραπάνω λειτουργίες, προκαλώντας επιδείνωση των ατελειών, της φλεγμονής και αύξηση της ευαισθησίας.

 Η ώρα του ύπνου λοιπόν, είναι η ιδανική για να αναλάβουμε δράση, εντάσσοντας στη ρουτίνα μας μία κρέμα νύχτας. Σε αντίθεση με τις ενυδατικές κρέμες ημέρας, οι κρέμες νύχτας περιέχουν πιο συμπυκνωμένες συνθέσεις για να καταπολεμήσουν την έντονη αφυδάτωση, τα σημάδια γήρανσης (λεπτές γραμμές και ρυτίδες) και άλλες ανάγκες (πχ θαμπάδα, προστασία από το περιβαλλοντικό στρες κλπ). Γι αυτό το λόγο, αρκετές έχουν πιο παχύρρευστες υφές σε σχέση με τις ενυδατικές κρέμες ημέρας

Παράλληλά, στη φόρμουλά τους μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά και απολεπιστικά συστατικά για τη βελτίωση της υφής του δέρματος, περισσότερους ενυδατικούς παράγοντες για την αναπλήρωση της υγρασίας που χάνεται κατά τη διάρκεια την ημέρα (όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και κεραμίδια)  και δραστικά συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ ή η ρετινόλη, η οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Korres Greek Yoghurt Κρέμα Νύχτας Ενυδάτωση με Προβιοτικά+ Θρέψη

Με βελούδινη υφή, αυτή η κρέμα νύχτας είναι εμπλουτισμένη με Ελληνικό γιαούρτι -πλούσια πηγή προβιοτικών για θρέψη και προστασία της επιδερμίδας- και 3 τύπους υαλουρονικού οξέος για ενισχυμένη ενυδάτωση, θρέψη και αίσθηση άνεσης. Απορροφάται άμεσα, προσφέρει 48ωρη ενεργή ενυδάτωση και είναι ενισχυμένη με Microbiome Technology, aka διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας, χαρίζοντας ισορροπημένο και λαμπερό δέρμα, με ξεκούραστη όψη, από το επόμενο πρωί.

Caudalie Vinoperfect Dark Spot Correcting Glycolic Night Cream

Με μία καινοτόμο δράση βασισμένη σε ενεργά συστατικά φυσικής προέλευσης, αυτή η κρέμα νύχτας δρα κατά των σκούρων κηλίδων και πανάδων, εξομαλύνοντας τη χροιά της επιδερμίδας και επαναφέροντας τη λάμψη και τη φωτεινότητα. Τα αποτέλεσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας νύχτα! Το φρέσκο και λεπτό άρωμα συνδυάζει νότες από περγαμόντο, γλυκό πορτοκάλι, μανταρίνι και φλοιό εσπεριδοειδών.

Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

Η Retinol Youth Renewal Night Cream είναι μία αντιρυτιδική, συσφικτική κρέμα νυκτός που ελαχιστοποιεί τις γραμμές και τις ρυτίδες καθώς λειαίνει και ταυτόχρονα χαρίζει ελαστικότητα και συσφίγγει το δέρμα. Με τεχνολογία Retinol Tri-Active, έναν αποκλειστικό συνδυασμό από ρετινοειδές άμεσης δράσης, μία ρετινόλη σταδιακής αποδέσμευσης και ένα booster ρετινόλης που ελαχιστοποιεί γρήγορα και ορατά τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες. Το εκχύλισμα από άνθος swertia βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και το πεπτίδιο από εκχύλισμα κόκκινου φυκιού βοηθάει στη λείανση του δέρματος. Χωρίς parabens, γλουτένη, sulfate και phthalate.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Night

Διορθώνει την καθημερινή συσσωρευμένη βλάβη που υφίσταται η επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες. Εμπλουτισμένη με αντιγηραντικά πεπτίδια, βιταμίνη Cg για λάμψη και ρεσβερατρόλη φυσικής προέλευσης ενισχύει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Ιδανική για γυναίκες που ψάχνουν αποτελεσματική αντιγηραντική δράση και υγιή όψη της επιδερμίδας.

The Rich Cream – Heaven On Earth

Με πλούσια, υπέρ ενυδατική υφή, αυτή η κρέμα ανανέωσης των κυττάρων με τεχνολογία TFC8® διεγείρει τις φυσικές διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος, για να βελτιώσει άμεσα την εμφάνιση της επιδερμίδας. Τα καλά λιπαρά από το αβοκάντο και το έλαιο νυχτολούλουδου, πλούσια σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες. Κατάλληλο για κανονικούς-ξηρούς τύπους δέρματος. Ιδανική για ξηρά κλίματα. Ιδανική για τη νυχτερινή σας ρουτίνα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...