Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα για τα μαλλιά, για το 2024

μαλλιά
SukiWaterhouse/instagram

Σκέφτεσαι να αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά σου; Σου βρήκαμε τα 5 τοπ χρώματα.

Ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του έτους αποτελεί ιδανική αφορμή για νέα ξεκινήματα και αλλαγές. Αν σκεφτόσουν, λοιπόν, να αλλάξεις τα μαλλιά σου, σού έχουμε τα 5 τοπ χρώματα για το νέο έτος. Ένα φρεσκάρισμα στην εμφάνισή θα μας χαρίσει το boost που θα γεμίσει με αυτοπεποίθηση το κάθε μας βήμα. Εκτός από το bob cut ή ένα κούρεμα με πολλά layers, οι τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 φέρνουν στο προσκήνιο τα πιο fresh χρώματα μαλλιών που φωτίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το cherry cola, το smooth πλατινέ, το praline bronde, αλλά και το απόλυτο χρώμα της χρονιάς (σύμφωνα με την Pantone) το pantone peach είναι μερικές από τις αποχρώσεις που θα δούμε παντού το νέο έτος. Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσεις το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο; Οι παρακάτω επιλογές θα σε πείσουν! Γι’ αυτό συνέχισε να scrollάρεις…

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα για τα μαλλιά, για το 2024:

Pantone Peach

362299676_18379808647012928_5580563732286499101_n.jpg
@dimitrishair

Πριν λίγες εβδομάδες η Pantone, ανακοίνωσε το must χρώμα που θα κυριαρχήσει παντού το 2024, το οποίο ακούει στο όνομα του peach fuzz. Το peach fuzz είναι το απαλό πορτοκαλί και ροζ χρώμα που έχει το ζουμερό ροδάκινο τους μήνες του καλοκαιριού. Στα μαλλιά το pantone peach έρχεται να φωτίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Είναι μία απόχρωση που ταιριάζει τέλεια σε ανοιχτές και σταρένιες επιδερμίδες.

Cherry Cola

408706526_1384488849154689_1396565853285308300_n.jpg
@dualipa

Το cherry cola είναι μία ζεστή απόχρωση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας το 2023, αφού οι περισσότερες celebrities το υιοθέτησαν στην εμφάνισή τους. Το cherry cola είναι το σκούρο κόκκινο το οποίο έχει ανάμεσα στην κάθε τούφα ανοιχτές κόκκινες ανταύγειες οι οποίες φωτίζουν το πρόσωπο και χαρίζουν έξτρα κίνηση.

Praline Blonde

411233538_18404827222003178_6757986404430245866_n.jpg
@sukiwaterhouse

Το praline blonde είναι μία απόχρωση που συνδυάζει το χρώμα της πραλίνας με τη βανίλια. Η βάση γύρω από το πρόσωπο είναι σε μία σκούρα σοκολατένια απόχρωση, ενώ οι άκρες είναι πιο ανοιχτές και θυμίζουν το χρώμα της βανίλιας. Το praline blonde είναι ένα χρώμα που μπορούν να το υιοθετήσουν και οι μελαχρινές και οι ξανθιές.

 

Winter platinum

409217389_18451035994008035_4882494325794633859_n.jpg
@beyonce

Η αγαπημένη ποπ τραγουδίστρια, Beyoncé, είναι το τρανταχτό παράδειγμα ότι το πλατινέ χρώμα μαλλιών έρχεται να κάνει ένα δυνατό come back το 2024. Το winter platinum είναι ένα τολμηρό χρώμα που ξέρει να τραβάει τις εντυπώσεις. Ταιριάζει τέλεια σε ανοιχτές επιδερμίδες και σε οποιοδήποτε μήκος μαλλιών.

Vintage Brown

401852543_18400375288003100_7374363271152896290_n.jpg
@sooparkmakeup

Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τον μύθο για τα καστανά μαλλιά. Το καστανό είναι ένα διαχρονικό χρώμα που αποπνέει μία luxury πινελιά η οποία δεν συγκρίνεται με καμία άλλη απόχρωση. Εσύ που έχεις ήδη καστανά μαλλιά μπορείς να φρεσκάρεις το χρώμα τους με μία πιο φωτεινή απόχρωση η οποία θα χαρίσει έξτρα λάμψη στο look σου.

 

Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου χωρίς θερμότητα;

Άκου τι πρέπει να κάνεις: Αφού λουστείς, σκούπισε ελαφρά τα μαλλιά σου έτσι ώστε να μη στάζουν. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να παίρνεις μικρές τούφες από τα μαλλιά σου και να τις τυλίγεις αρκετά σφιχτά γύρω από την κορυφή του κεφαλιού σου, στερεώνοντάς τες στη συνέχεια με τσιμπιδάκια.

Τώρα ξεκινάει το παιχνίδι της υπομονής, αφού θα πρέπει να περιμένεις να στεγνώσουν τα μαλλιά σου. Εμείς σου προτείνουμε να κάνεις την όλη διαδικασία το βράδυ, να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα μεταξωτό μαντήλι και έπειτα να πας για ύπνο. Μόλις στεγνώσουν, αφαίρεσε τα τσιμπιδάκια, άπλωσε ένα ενυδατικό έλαιο στις άκρες και είσαι έτοιμη!

Δες το βίντεο για να καταλάβεις καλύτερα τη διαδικασία:

 

 

Disclaimer

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εξαιρετικά κυρίως σε σπαστά μαλλιά. Δυστυχώς δεν θα δεις εντυπωσιακή διαφορά αν ακολουθήσεις τη μέθοδο αυτή σε πολύ σγουρά μαλλιά. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα, δεν είναι απόλυτο ίσιο, μπορείς να «διορθώσεις» με την πρέσα ισιώματος τις λιγοστές ατίθασες τούφες για ένα πραγματικά αψεγάδιαστο look με λιγοστή χρήση θερμότητας.

 

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες όταν λούζουμε τα μαλλιά μας.

Γίνεται να κάνεις λάθη σε κάτι τόσο απλό, όπως είναι το λούσιμο; Φυσικά και γίνεται. Αν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω θα αντιληφθείς πως βασικές συνήθειές σου, όχι μόνο δεν βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής σου, αντιθέτως την υπονομεύουν. Το λούσιμο, λοιπόν, η κλασική αυτή ρουτίνα περιποίησης έχει τους δικούς της κανόνες που καλό είναι να ακολουθείς πιστά. Αν θέλεις να έχεις πλούσια, υγιή και λαμπερά μαλλιά, τότε σταμάτησε άμεσα τις παρακάτω συνήθειες.

Μαλλιά: Τα πιο συχνά λάθη στο λούσιμο– Πώς να τα αποφύγεις

#1 Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν

Πρέπει να διαλέγεις σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, εάν είναι ξηρά ή λιπαρά, την ποιότητα της τρίχας (λεπτή, μέτρια, παχιά) και αν είναι ίσια, σπαστά, σγουρά.

#2 Λούζεσαι μόνο μία φορά

Η αλήθεια είναι ότι για να απομακρυνθούν η λιπαρότητα και τα βακτήρια από το τριχωτό της κεφαλής, πρέπει το λούσιμο να γίνεται δύο φορές.

#3 Χρησιμοποιείς καυτό νερό

Προτίμησε το χλιαρό νερό για να ξεβγάλεις το σαμπουάν από τα μαλλιά σου, γιατί το καυτό νερό καταστρέφει τα φυσικά έλαια του δέρματος της κεφαλής, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο ευαίσθητα. Επίσης, καλό θα ήταν να τελειώσεις το λούσιμο με κρύο νερό για να χαρίσεις λάμψη στα μαλλιά σου.

#4 Δεν τρίβεις καλά το τριχωτό της κεφαλής

Δεν αρκεί να απλώσεις το σαμπουάν στο κεφάλι. Πρέπει να τρίψεις τα μαλλιά σου σωστά με σαπουνάδα. Επίσης, δεν είναι λίγες εκείνες που τρίβουν το τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας τα νύχια τους, κάτι, που ωστόσο οδηγεί σε τραυματισμούς. Το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιείς τις άκρες των δαχτύλων σου.

#5 Λες «όχι» στο conditioner

Όσο και αν το παραμελείς, το προϊόν αυτό χαρίζει απαλά μαλλιά τα οποία χτενίζονται πιο εύκολα. Όμως, χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή του conditioner, καθώς δεν πρέπει να το απλώνεις σε όλο το κεφάλι αλλά μόνο στις ρίζες των μαλλιών, για να μην καταλήξεις με λιπαρά μαλλιά.

#6 Δεν αφήνεις τα προϊόντα να δράσουν.

Δεν αφήνεις να δράσουν τα προϊόντα στον σωστό χρόνο (πχ για 10 ή 15 λεπτά). Τόσο το conditioner όσο και η μάσκα θέλουν τον χρόνο τους για να δράσουν, ώστε τα μαλλιά να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά τους. Για αυτόν τον λόγο, καλό είναι να μην τα ξεβγάζεις αμέσως με νερό, αφετέρου να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσεις για να τσεκάρεις πόσο χρόνο χρειάζονται. Βεβαιώσου πως αφήνεις το conditioner τουλάχιστον 2 λεπτά και τη μάσκα το λιγότερο 3- 4 λεπτά στα μαλλιά σου για να κάνουν δουλειά.

#7 Λούζεσαι με καυτό νερό

Αν είσαι από εκείνες που χρησιμοποιούν πολύ ζεστό νερό, καιρός να αλλάξεις συνήθειες. Ναι, είναι χαλαρωτικό, απολαυστικό και μετά από μια ολόκληρη μέρα νιώθεις να διώχνει από πάνω σου την κούραση, όμως είναι λάθος. Αφυδατώνει και τα μαλλιά σου. Επίσης, με το πολύ ζεστό νερό κλείνουν τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά σου, πρώτον, φριζάρουν πιο εύκολα και δεύτερον χάνουν τη λάμψη τους. Σημείωσε και κάτι εξίσου σημαντικό: το ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής είναι καλός αγωγός λιπαρότητας που σημαίνει ότι αν έχεις ήδη λιπαρά μαλλιά, τα βοηθάς να εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα από την ρίζα μιας και οι πόροι μένουν ανοιχτοί. Το κρύο νερό δεν αντέχεται αλλά είναι απαραίτητο ειδικά στο τέλος του λουσίματος και κατά τη διάρκεια που ξεβγάζεις τα μαλλιά από το σαμπουάν ή το conditioner.

# Τα τρίβεις με την πετσέτα να στεγνώσουν

Αυτή η κίνηση, το μόνο που κάνει είναι να φθείρει τα μαλλιά, γιατί όταν είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αφήνεις τα μαλλιά να στεγνώσουν τυλιγμένα σε απορροφητική πετσέτα.

Για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν ακόμη πιο γρήγορα, ακολούθησε τα παρακάτω tips:

#1 Πες «ναι» στο κούρεμα

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι ακριβώς: Μα θα κουρευτώ όταν θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου; Σου ακούγεται περίεργο και με το δίκιο σου, όμως, να ξέρεις οτι οι περισσότεροι hairstylists συμφωνούν πως ένα τακτικό κούρεμα κάθε 6-8 εβδομάδες (περίπου κάθε δύο μήνες δηλαδή) αρκεί για να απαλλαγείς από την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες. Έτσι μόνο καταφέρνεις να δυναμώσουν και να μακρύνουν τα μαλλιά.

#2 Προστάτευσέ τα σωστά από τη θερμότητα

Σε αυτό το σημείο, κάνε focus σε δύο πράγματα: α) την επιλόγή των κατάλληλων εργαλείων hairstyling (έχει αποδειχθεί πως οι 185 °C  είναι η κατάλληλη θερμοκρασία, μιας και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας) και β) τη χρήση κάθε φορά θερμοπροστατευτικών προϊόντων (για παράδειγμα πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι ή τη χρήση πρέσας) όπως το Wella Eimi Thermal Imageπου θα προστατέψουν τα μαλλιά από τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει η θερμότητα.

#3 Φάε «έξυπνα»

Ενώ τo DNA καθορίζει την υφή των μαλλιών και τον τύπο τους (σγουρά, ίσια, σπαστά κλπ), η διατροφή μας παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγιή και γρήγορη -εν προκειμένω- ανάπτυξή τους. Φρόντισε να ακολουθείς σε καθημερινή βάση ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και «καλά» λιπαρά (βλέπε τα Ωμέγα 3 λιπαρά), όπως ο σολομός, το αβοκάντο, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα που δυναμώνουν και μακραίνουν την τρίχα, «εφοδιάζοντάς» την με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

#4 Μην υποτιμάς το βούρτσισμα

Μπορεί να σου ακούγεται πραγματικά περιττό και γενικότερα να μη θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που βούρτσισες/ χτένισες τα μαλλιά σου, όμως θα πρέπει να σου πούμε, πως βουρτσίζοντας τα μαλλιά σου- προς Θεού όχι τα βρεγμένα- διανέμεις τα φυσικά έλαια της τρίχας σε όλο το μήκος της, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Παράλληλα, επιλέγοντας στο καθημερινό σου βούρτσισμα μία καλής ποιότητας βούρτσα- κατά προτίμηση όχι πλαστική- απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα, κάνεις μασάζ, συμβάλλοντας στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και επομένως στην γρηγορότερη και πιο υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Προσοχή βέβαια, μη φτάσεις στο άλλο άκρο, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να γίνουν λιπαρά.

#5 Βάλε στο παιχνίδι ένα λαδάκι

Αν δεν προσφέρεις στα μαλλιά σου την κατάλληλη φροντίδα καθώς μακραίνουν, οι άκρες γίνονται ακόμη πιο αδύναμες και λεπτές . Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις στο παιχνίδι της ρουτίνας σου ένα λαδάκι. Το Saryna Key Damage Repair Pure African Shea Oil θα κρατήσει ενυδατωμένα τα μαλλιά σου δίνοντας έμφαση στις άκρες. Άλλωστε, δεν έχει νόημα να μακραίνεις τα μαλλιά σου, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές.

Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι κούρεμα;

Όσον αφορά το κούρεμα των μαλλιών, είμαστε συχνά αναποφάσιστοι και τείνουμε να το αναβάλλουμε ακόμα και όταν τα μαλλιά μας το χρειάζονται οπωσδήποτε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αδιαμφισβήτητα σημάδια που μας κάνουν να καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα να πάμε για κούρεμα.

Ας δούμε λοιπόν 5 ενδείξεις που δεν πρέπει να παραβλέψουμε:

#1 Δεν παίρνουν σχήμα μετά το styling

Το πρώτο σημάδι εμφανίζεται όταν, μετά το λούσιμο και το χτένισμα, τα μαλλιά μας δεν έχουν το σωστό σχήμα: είναι θαμπά και χωρίς όγκο. Επιπλέον, τα χτενίσματα με μπούκλες και κυματισμούς δεν έχουν διάρκεια, παρά μόνο λίγα λεπτά μετά το styling.

#2 Παρουσία σπασμένων άκρων

Αν παρά τις μάσκες, τους ορούς και τις ειδικές θεραπείες, οι άκρες παραμένουν ξηρές, τότε ήρθε η ώρα να κουρευτείς. Οι ξηρές άκρες συχνά μπορούν να σπάσουν και να εξελιχθούν σε ψαλίδα, αλλά ευτυχώς μπορείς να το προλάβεις με ένα κούρεμα!

#3 Εύθραυστα που χρειάζονται εντατική φροντίδα

Αν δούμε ότι τα μαλλιά χάνουν όγκο και ελαστικότητα, δεν είναι πάντα εξαιτίας της τριχόπτωσης, αλλά θα μπορούσε να φταίει το βάρος των μακριών μαλλιών που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη και την αναγέννηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κούρεμα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του σωστού βάρους των μαλλιών. Θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε αυτό που οι Βρετανοί beauty bloggers αποκαλούν «the web», ένα είδος ιστού αράχνης από μικρές, σπασμένες τρίχες, το οποίο γίνεται εμφανές όταν κάνουμε αλογοοουρά. Η μόνη λύση σε αυτό είναι ένα αναζωογονητικό κούρεμα.

#4 Ξηρά και κατεστραμμένα

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι τα μαλλιά μας είναι στεγνά, σπάνε εύκολα και δεν είναι πλέον λαμπερά, τότε σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να αναγεννηθούν με ένα κούρεμα.

#5 Άδειασμα στην κορυφή

Αν έχεις σγουρά και χοντρά μαλλιά, είναι πιθανό να «αδειάσει» ελαφρώς η περιοχή, με τα μαλλιά να παίρνουν ένα συγκεκριμένο σχήμα τριγώνου. Πρόκειται για ένα καμπανάκι ώστε να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο.

Ποιο είναι το σωστό timing να πάμε στο κομμωτήριο;

Γενικά, για να έχεις πάντα άψογο σχήμα μαλλιών και να αποφύγεις τις σπασμένες άκρες, συνιστάται να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κάθε 6-8 εβδομάδες. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις ριζικά την εμφάνιση των μαλλιών, αλλά είναι σημαντικό να αραιώσεις τις άκρες. Πρέπει επίσης να έχεις υπόψη ότι το πόσο συχνά πρέπει να πας για κούρεμα ποικίλλει ανάλογα με το μήκος και τη φύση των μαλλιών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...