Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΜΟΔΑ

7 εντυπωσιακά παπούτσια για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

παπούτσια για ρεβεγιόν
Instagram @anastasiyatairi

7 luxury παπούτσια για να εντυπωσιάσεις στο ρεβεγιόν.

Λίγες μόνο ημέρες μένουν για την αλλαγή της χρονιάς και αν βρίσκεσαι και εσύ σε πυρετό αναζήτησης του απόλυτου outfit, εμείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε. Το σημερινό μενού περιλαμβάνει luxury παπούτσια που δεν περνούν με τίποτα απαρατήρητα.

H εορταστική σεζόν είναι εδώ και όσον αφορά το ντύσιμό μας, είναι η περίοδος που αναζητάμε τα τέλεια outfits για τα πάρτι και τα events των γιορτών. Και ενώ, μπορεί να βρήκες τι θα φορέσεις, ίσως παρέλειψες ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από το σύνολό σου: τα παπούτσια. Τα party shoes ή αλλιώς τα παπούτσια των γιορτών έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο σε ένα μας outfit, ενώ μπορεί να αποτελέσουν την λύση τελευταίας στιγμής όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό σύνολο, χωρίς κόπο.

Ο σημαντικός ρόλος που έχουν τα παπούτσια των γιορτών στις εμφανίσεις σου

Όταν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το περνάμε φορώντας παπούτσια που βασίζονται στην άνεση και την πρακτικότητα, η περίοδος αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να ανανεώσουμε τις εμφανίσεις μας με statement σχέδια. Τα παπούτσια των γιορτών που θα επιλέξουμε να συνοδεύσουν τα festive looks μας, είναι το μυστικό για να προσφέρουμε το στοιχείο του εντυπωσιασμού στις εμφανίσεις μας.

Μέσα από σχέδια που περιλαμβάνουν εντυπωσιακές metallic αποχρώσεις στα χρώματα του χρυσού, του ασημένιου ή και του κόκκινου, μέσα από μοναδικά τακούνια που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα ή διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα στρας και τα κρύσταλλα, τα παπούτσια των γιορτών μάς δίνουν το «πράσινο φως» να το διασκεδάσουμε με το στιλ μας. Αν θέλεις να αναδείξεις το αγαπημένο σου μαύρο φόρεμα ή να δώσεις ένα boost glam αισθητικής ακόμα και στο πιο casual σύνολο, τα παπούτσια των γιορτών είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απογειώσεις τα γιορτινά σου looks.

Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στα party shoes. Από σχέδια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εκθεσιακά κομμάτια, μέχρι και τα πιο λαμπερά τακούνια που είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και άνετα ώστε να μπορείς να χορεύεις μέχρι το πρωί, τα fashion buys της εβδομάδας είναι τα πιο ωραία παπούτσια των γιορτών.

 

Μπότες με στρας
TSAKIRISMALLAS.GR

Μπότες με στρας

Lara Conte
€229.95

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Να πώς θα πας τα Mary – Janes παπούτσια σου σε άλλο level.

Τα Mary – Janes παπούτσια είναι μία τάση που έχει ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν να κυριαρχεί στα street style. Για να κάνεις όμως τη διαφορά θα πρέπει να τα συνδυάσεις με ένα ζευγάρι κάλτσε.ς

Τα ζεστά καλτσάκια θα σε κρατήσουν ζεστή ενώ θα σου χαρίσουν έξτρα πόντους στυλ στο λεπτό. Ειδικά αν τα συνδυάσεις με τις λατρεμένες μπαλαρίνες τότε θα έχεις το look που τώρα βλέπουμε παντού στο Instatram.

Σατέν, δερμάτινες, με μπαρέτα ή με τρουκς, φέτος τα Mary-Janes παπούτσια δεν φεύγουν από το ντύσιμο μας, ούτε τώρα που πέφτει η θερμοκρασία, αλλά γίνονται πιο cool με ζεστές κάλτσες σε γκρι, κόκκινο, μαύρο ή λευκό χρώμα!

Συνδύασε τα Mary – Janes παπούτσια σου με κάλτσες και κάνε τη διαφορά

#1 Με καφέ κάλτσες

 

Καφέ καλτσες με λουστρίνι μπαλαρίνες και λέοπαρ παλτό, αν αυτό δεν πάει το urban look σε άλλο επίπεδο τότε τι;

#2 Με καλσόν και σατέν κάλτσες

 

Απογείωσε το college style σε με καλσόν κάλτσες και σατέν μπαλαρίνες. Η Miu Miu έδωσε το σύνθημα πρώτη!

#3 Με γκρι κάλτσες

 

Ασημένιες μπαλαρίνες με γκρι κάλτσες και cool look με καρό σακάκι.

 

#4 Με μπορντό κάλτσες

 

Λευκά Mary Janes παπούτσια με βουργουνδί κάλτσες γιατί μετά το κόκκινο αυτό τοχρώμα είναι must τώρα.

 

Πώς να επιλέξεις το σωστό νούμερο στα παπούτσια σου

Η διαδικασία επιλογής είναι αρκετά εύκολη. Μέτρησε το μήκος της πατούσας των ποδιών σου πόσα εκατοστά είναι. Θα μετρήσεις από το τέλος της φτέρνας (το πιο πίσω σημείο) έως το μακρύτερο δάχτυλο των ποδιών.

Σε κάποιους ανθρώπους το μακρύτερο δάχτυλο στα πόδια είναι το πρώτο (το χοντρό) ενώ σε κάποιους άλλους είναι το δεύτερο.

Αφού μετρήσεις πόσα εκατοστά είναι, μπορείς να ελέγξεις τον παραπάνω πίνακα και να αντιστοιχήσεις το νούμερο παπουτσιών που είναι κατάλληλο για σένα. Αν το μήκος των ποδιών σου δεν ταιριάζει ακριβώς με κάποιο νούμερο θα πρέπει να επιλέξεις το αμέσως μεγαλύτερο και όχι το πλησιέστερο μικρότερο.

Κατά την επιλογή σου να λάβεις υπόψη σου ότι τα παπούτσια φοριούνται με κάλτσες οι οποίες έχουν και αυτές κάποιο πάχος. Οι λεπτές κάλτσες και τα σοσόνια αυξάνουν λίγο το συνολικό μήκος των ποδιών επομένως το νούμερο παπουτσιών που θα επιλέξεις δεν επηρεάζεται σημαντικά.

Από την άλλη πλευρά οι χοντρές κάλτσες καθώς και οι αθλητικές διαθέτουν περισσότερο πάχος οπότε σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επιλέξεις ένα νούμερο μεγαλύτερο στα παπούτσια σου.

Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις νέα παπούτσια;

Επίλεξε νούμερο παπουτσιών αποκλειστικά με βάση το μήκος τους

Τα παπούτσια ανοίγουν μόνο ως προς το πλάτος. Ποτέ δεν αλλάζει το μήκος τους. Επομένως αν ένα ζευγάρι σε σφίγγει στο πλάτος μην το φοβάσαι. Μπορείς να το αγοράσεις. Σε δύο τρεις μέρες θα στρώσει πάνω στα πόδια σου.

Αν όμως τα παπούτσια σε σφίγγουν στο μήκος (δάχτυλα μπροστά ή φτέρνα) τότε μην τα αγοράσεις ποτέ. Ακόμα και αν ο πωλητής σου λέει ότι θα στρώσουν. Δεν πρόκειται να ανοίξουν ποτέ.

Να φορέσεις τα καινούρια παπούτσια σου δοκιμαστικά για μία εβδομάδα για να στρώσουν πάνω σου

Μην φοράς καινούρια παπούτσια όταν πρόκειται να τα φορέσεις για πολλές ώρες ή σε κάποια εκδρομή. Τα καινούρια παπούτσια χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα χρήσης για να στρώσουν σωστά στα πόδια. Αν πάρεις καινούρια παπούτσια και δεν τα έχεις δοκιμάσει στην πράξη, είναι πολύ πιθανόν να σου πληγώσουν τα πόδια την πρώτη φορά.

Επομένως να φοράς πάντα δοκιμασμένα παπούτσια όταν πας σε κάποια εκδρομή ή όταν πρέπει να τα φορέσεις σε μία εκδήλωση που θα κρατήσει πολλές ώρες. Τα καινούρια παπούτσια φόρεσέ τα πάντα 1-2 φορές τουλάχιστον και περπάτησέ τα κοντά στο σπίτι σου για να στρώσουν.

Τα πόδια πληγώνονται αν επιλέξεις μικρότερο νούμερο παπουτσιών αλλά και μεγαλύτερο

Αν για κάποιο λόγο επιλέξεις πιο στενά παπούτσια όπως είναι φυσικό τα πόδια σου θα πληγώνονται και το αποτέλεσμα θα είναι να μην περνάς καλά όπου και αν βρίσκεσαι καθώς το μυαλό σου θα είναι συνεχώς στο πόνο που προκαλούν στα πόδια τα παπούτσια σου.

Παρόλα αυτά ακόμα και το μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Όταν υπάρχει αρκετή ευρυχωρία τα πόδια μπορούν να μετακινηθούν ελαφρά μέσα στα παπούτσια σε κάθε βήμα. Αυτή η σχετική κίνηση των ποδιών εντός των παπουτσιών προκαλεί τριβή και ερεθίζει το δέρμα.

Για το λόγο αυτό τα παπούτσια πρέπει να έχουν ακριβώς το σωστό νούμερο. Δυστυχώς πολλοί γονείς παίρνουν στα παιδιά τους μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιών για να μπορούν τα παιδιά να τα φορέσουν και του χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι να τρίβονται τα πόδια των παιδιών και να πληγώνονται.

Να διαβάζεις την πολιτική επιστροφής και αλλαγής στο νούμερο παπουτσιών του κάθε καταστήματος

Κάθε eshop αναφέρει ξεκάθαρα ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά τις επιστροφές, την αλλαγή στο νούμερο παπουτσιών, κτλ. Κάποια καταστήματα μπορεί να έχουν τη διαδικασία δωρεάν ενώ άλλα μπορεί να σου ζητούν να πληρώσεις το κόστος μεταφοράς της επιστροφής.

Καλό είναι λοιπόν πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά να διαβάσεις τους όρους του site. Άλλωστε όσο καλά και αν γνωρίζεις το νούμερο παπουτσιών που φοράς, κάποιες εταιρείες μπορεί να έχουν μικρές διαφορές. Το λάθος είναι πάντα πιθανό. Επομένως κάποια στιγμή σε κάποια αγορά σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις αντικατάσταση.

Να κοιτάζεις αν το κατάστημα έχει διαθέσιμα παπούτσια ένα νούμερο μεγαλύτερο και ένα νούμερο μικρότερο

Επειδή ό,τι και αν κάνεις, η επιλογή λάθους νούμερου στα παπούτσια είναι πάντα ένα πιθανό σενάριο, καλό είναι πριν αγοράσεις να κοιτάξεις αν το κατάστημα έχει διαθέσιμα και άλλα νούμερα στα παπούτσια σου. Ένα νούμερο μικρότερο και ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Έτσι σε περίπτωση που τα παπούτσια δεν σου κάνουν, μπορείς να κάνεις αντικατάσταση με ίδιο ζευγάρι σε διαφορετικό νούμερο. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστείς να αγοράσεις κάποιο άλλο ζευγάρι που πιθανόν δεν σου αρέσει και τόσο πολύ σε σχέση με την πρώτη σου επιλογή. Εκτός και αν το κατάστημα επιστρέφει πίσω τα χρήματα.

Να δίνεις βαρύτητα στην άνεση και όχι στη φιγούρα

Πολλές φορές ένα ζευγάρι παπούτσια είναι πολύ εντυπωσιακό και μπορεί να μας αρέσει πολύ. Το μυαλό μας σε αυτές τις περιπτώσεις τείνει να αγνοεί ότι τα συγκεκριμένα μπορεί να μην είναι καθόλου πρακτικά.

Αν δεν είναι άνετα και σου δημιουργούν έστω και το ελάχιστο πρόβλημα, τότε όσο ωραία και να είναι στην πράξη δεν θα τα φορέσεις ποτέ. Κάθε φορά που θα τα βλέπεις μπροστά σου θα θυμάσαι πόσο πολύ πλήγωσαν τα πόδια σου την τελευταία φορά. Έτσι θα τα αποφεύγεις.

Επομένως δώσε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο πόσο άνετα και πόσο βολικά είναι τα παπούτσια που θέλεις να αγοράσεις. Στην πράξη θα φανεί αν τελικά άξιζαν την αγορά τους.

 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να αγοράσεις το σωστό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια;

#1 Αγορά

Αν δεν πρόκειται να αγοράσεις το ίδιο παπούτσι που είχες προηγουμένως, το οποίο το γνωρίζεις, μην αγοράσεις παπούτσια μέσω internet. Ο λόγος; Στο φυσικό κατάστημα θα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι από τον εκάστοτε πωλητή, ο οποίος θα σου σου προτείνει το ζευγάρι που ταιριάζει στην περίπτωσή σου και στη χρήση που θες να του κάνεις. Μην ξεχνάς πως είναι το αντικείμενο της δουλειάς τους, ενώ δεν είναι παράξενο κάποιοι από αυτούς να τρέχουν, επίσης, οπότε θα λάβεις και reviews για το εκάστοτε item. Δεδομένου ότι λατρεύεις τη μόδα, ενδέχεται το μάτι σου να πέσει σε εκείνο με τα ζωηρά χρώματα και τα κουλ σχέδια. Αν έκανες online αγορά, ήταν σίγουρο πως σε δευτερόλεπτα το εν λόγω ζευγάρι θα ήταν στο καλάθι σου. Στο φυσικό κατάστημα, όμως, είναι πιθανό ο πωλητής να σε σταματήσει, για να μην κάνεις τη λάθος επιλογή παπουτσιού σε σχέση με τη χρήση που θες να του κάνεις.

#2 Χρήση

Η χρήση που θα κάνεις στα αθλητικά παπούτσια θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επιλογή σου. Ειδικότερα, η απόφασή σου θα εξαρτηθεί από το πόσες φορές την εβδομάδα βγαίνεις για τρέξιμο, πού τρέχεις – στον δρόμο, στη φύση, σε στίβο-, αλλά και το αν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις ή τρέχεις καιρό.

#3 Αίσθηση

Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να προσέξεις – που αποτελεί έναν ακόμη λόγο να προτιμάς το φυσικό κατάστημα από το online- είναι η αίσθηση. Στο φυσικό κατάστημα που θα επισκεφθείς θα έχεις τη δυνατότητα να φορέσεις τα αθλητικά παπούτσια, να δεις αν ταιριάζουν στο πόδι σου και στο στιλ περπατήματός σου, κάτι που δεν θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μέσω internet. Μπορεί να έχεις βρει το ζευγάρι που πιστεύεις πως ταιριάζει στις ανάγκες σου, ωστόσο μόνο η δοκιμή θα πείσει. Να θυμάσαι επίσης πως σε ό,τι αφορά το νούμερο του παπουτσιού στα αθλητικά παπούτσια, σίγουρα θα υπάρχει μία διαφορά με το νούμερο που φοράς στα υπόλοιπα υποδήματα, όπως και από εταιρεία σε εταιρεία. Παράλληλα, μην ξεχνάς πως υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια της προπόνησης τα πόδια σου να πρηστούν, οπότε προσπάθησε να συμπεριλάβεις και αυτό στην επιλογή σου. Τέλος, το αν είσαι αρχάρια ή όχι θα επηρέασει την επιλογή σου σε σκληρό ή μαλακό παπούτσι, αλλά και το αν χρειάζεσαι ειδικό μέγεθος σόλας ή μαξιλάρι.

#4 Φθορές

Οφείλεις να γνωρίζεις πως τα αθλητικά παπούτσια που προορίζονται για τρέξιμο συνήθως αντικαθίστανται ύστερα από 4-6 μήνες χρήσης ή αν έχεις τρέξει με αυτά 600-800 χλμ. Το ίδιο πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποιο σκίσιμο ή φθορές που θα σε οδηγήσουν στην αγορά ενός νέου ζευγαριού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...