Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα μυστικά και η συνταγή για τους πιο μυρωδάτους κουραμπιέδες

κουραμπιέδες
instagram/pieces_of_greece

Συνταγή για μυρωδάτους και αφράτους κουραμπιέδες.

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αποτελούν λατρεία. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί να μην τα καταναλώνουμε όλο το έτος. Αφού σου δείξαμε συνταγή για τραγανά μελομακάρονα, ώρα να δοκιμάσεις και τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου για βουτυρένιους κουραμπιέδες.

Η συνταγή για λαχταριστούς κουραμπιέδες

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 150 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο)

Για το άχνισμα

  • 1 kg άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

 

Η διαδικασία

Για να φτιάξεις τους ωραιότερους  με βούτυρο μην αλλάξεις τίποτα στη συνταγή από όσα γράφω.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (21-23 ºC).

Αρχικά πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν τελείως.

Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα ή τα αμύγδαλα με τη φλούδα (ότι σας αρέσει) σε λαμαρίνα να είναι αραιά τα αμύγδαλα μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10′, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη ζύμη

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και την άχνη.

Με το φουέ – σύρμα τα χτυπάμε για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 8-10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια κατάλευκη κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο αφρατενοι θα γίνουν.

Ενδιάμεσα στο χτύπημα σταματάμε το μίξερ και σκάβουμε τον κάδο και τα τοιχώματα με μαλακή σπάτουλα.

Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα κάθε φορά.

Προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό.

Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται για 1’

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 γεμάτες κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στη ζύμη του κουραμπιέ.

Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση με το εξάρτημα Κ.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Εναλλάξ, προσθέτουμε στη ζύμη το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το κοσκινισμένο αλεύρι.

Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μίγμα. Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.

Πριν πλάσουμε  προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC στον αέρα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30 γραμ. και πλάθουμε  σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

 

Για το ψήσιμο

Τους αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους, στο ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά.

Είναι καλύτερα να ψήνετε ένα ένα ταψί.

Αν βάλετε 2 ταψιά μαζί στο φούρνο πρέπει να ανεβοκατεβάσετε τα ταψιά στα μισά του ψησίματος για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Όμοια πλάθουμε και ψήνουμε τους υπόλοιπους.

Τους αφήνουμε για 5′ να κρυώσουν ελαφρά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.

 

Για το άχνισμα

Κοσκινίζουμε καταρχήν την άχνη με τη βανίλια σε ένα μπολ.

Μετά σταδιακά λίγη λίγη κοσκινίζουμε μπόλικη άχνη σε ένα ταψί (να κάνει γερή στρώση ζάχαρη άχνη στο ταψί).

Ακουμπάμε επάνω στην αχνη όσο ακόμα είναι ζεστοί αλλά όχι καυτοί.

Τους πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικη άχνη.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, δεν τους μετακινούμε όσο είναι ζεστοί γιατί  που διαλύονται.

Τους βάζουμε σε πιατέλα σειρά σειρά και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.

 

Συνταγή για λαχταριστό μωσαϊκό

Συστατικά

Για το παντεσπάνι
3 ασπράδια
3 κρόκους
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Για την γκανάζ
600 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τον κορμό
30 γρ. κονιάκ
άχνη ζάχαρη
κεράσια, kirsch
φυσαλίδες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλάτι και τα 30 γρ. ζάχαρη. Αυξάνουμε ταχύτητα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τα 50 γρ. ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν για 8-10 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού κρυώσει λίγο και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων.
“Θυσιάζουμε” το 1/4 από αυτήν για να αφρατέψει το μείγμα ανακατεύοντας τη γρήγορα με μια μαρίζ και μετά σιγά-σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι φούρνου 30×40 εκ., που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Είναι σημαντικό να βουτυρώσουμε και να πασπαλίσουμε με κακάο τη λαδόκολλα, γιατί αλλιώς μπορεί να κολλήσει το μείγμα επάνω της.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-17 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει.
Για τη γκανάς
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Με το που πάρει βράση η κρέμα αφαιρούμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία γκανάς.
Απλώνουμε σε ένα ταψί 30×40 εκ. και με την βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε τη γκανάς ώστε να μπορέσει να κρυώσει για περίπου 15-20 λεπτά.
Για τον κορμό
Στήνουμε μια καθαρή λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας.
Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με το κονιάκ το παντεσπάνι με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Απλώνουμε από πάνω με μια μαρίζ τα 2/3 από τη γκανάς. Κρατάμε λίγη στο μπολ για να διακοσμήσουμε το ρολό στο τέλος.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι από την μεγάλη πλευρά που είναι κοντά μας στον πάγκο μέχρι το τελείωμά του στην απέναντι πλευρά και το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη γκανάς πάνω στο ρολό που έχει σχηματιστεί.
Διακοσμούμε με τα κερασάκια και τις φυσαλίδες.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 περίπου ώρες.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Η συνταγή για λαχταριστά μελομακάρονα

Υλικά

Κομμάτια: 50-60

Σιρόπι

Πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα για 5 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.

 Μελομακάρονα

  1. Βάζουμε σε βαθύ μπολ το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ποτό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη σόδα και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και για λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι.
  3. Παίρνουμε μία γενναιόδωρη κουταλιά ζύμης και την πλάθουμε σε σχήμα οβάλ.
  4. Τακτοποιούμε στο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε και, όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι και τα βυθίζουμε για 3 λεπτά.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιούμε σε πιατέλα.

Πασπάλισμα

  1. Αλέθουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με το μείγμα τα μελομακάρονα στην επιφάνεια.

 

Συνταγή για κέικ καρότου χωρίς μίξερ

Υλικά για κέικ καρότου

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα αραβοσιτέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους, ακέρωτο
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
1 κούπα καρότα, τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή αλεσμένα στο μούλτι
1/3 κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Για το ψήσιμο του κέικ καρότου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τον χυμό, τα καρότα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Μυστικά

Tip: Δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε τα καρύδια αν δεν μας αρέσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταφίδες, που ταιριάζουν πολύ.

αλμυρό κέικ

 

Συνταγή για εύκολο κέικ με παπαρουνόσπορο

Το κέικ είναι ένας από τους καλύτερους μας φίλους στο snacking αφού είναι η λύση για κάθε πρωινό, είναι πάντα δίπλα στον απογευματινό καφέ μας και μέσα στο ταπεράκι για το γραφείο.

Αν νιώθεις και εσύ πως όσες συνταγές για κέικ και να έχεις δεν είναι αρκετές, είσαι στο σωστό σημείο.

Αυτό το κέικ με παπαρουνόσπορο είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, εύκολο στην παρασκευή του και φυσικά έχει υπέροχη εμφάνιση.
Εύκολο κέικ με παπαρουνόσπορο

Υλικά:

4 αβγά

1 λεμόνι χυμό και ξύσμα

1 ζαχαρούχο γάλα

1 βανιλίνη

50 γραμμάρια παπαρουνόσπορο

250 γραμμάρια φαρίνα

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα βάλε πρώτα τα υγρά στοιχεία και ανακάτεψε. Προσθέτετε τη βανιλινη, το ξύσμα, τον παπαρουνόσπορο και τη φαρίνα και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθέτησε σε μακρόστενη φόρμα, αφού την έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει ή τοποθετώντας πρώτα μια λαδόκολλα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου το ξυλάκι που θα βάζεις ως δείκτη ψησίματος, ή μια οδοντοδλυφίδα, να βγαίνει στεγνό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...