Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Για αυτούς τους λόγους τσακώνονται τα περισσότερα ζευγάρια

ζευγάρια

Οι αιτίες που οδηγούν σε τσακωμούς τα περισσότερα ζευγάρια.

Το να τσακώνονται τα ζευγάρια δεν είναι κάτι νέο. Είναι κάτι σύνηθες, υγιές και απολύτως φυσιολογικό, εάν φυσικά τσακώνονται πολιτισμένα, σεβόμενα ο ένας τον άλλον. Γιατί όμως μπορεί κάποια ζευγάρια να τσακώνονται πολύ συχνά;

Μερικές φορές τα ζευγάρια τσακώνονται για μικροπράγματα και άλλες φορές για σοβαρούς λόγους. Ο τσακωμός μπορεί να έχει να κάνει με το ότι κάποιος από τους δύο νιώθει αδικημένος, παραμελημένος ή ότι δεν εισακούγεται. Από τη μία υπάρχουν τα ζευγάρια για τα οποία κάθε τσακωμός είναι ένα βήμα προς τον χωρισμό και άλλα βλέπουν κάθε σύγκρουση να λειτουργεί σαν «κόλλα». Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο γιατί ή στο πώς τα ζευγάρια τσακώνονται. Παρακάτω ωστόσο οι ειδικοί δίνουν τη δική τους προσέγγιση σχετικά με το τι κρύβεται κάτω από αυτές τις «μάχες» τους.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα για τα οποία τσακώνονται τα ζευγάρια;

Χρήματα, σεξ, ποιος βγάζει τα σκουπίδια, ποιος ζηλεύει, το ενδεχόμενο μιας συγκατοίκησης κ.λπ. Παραδόξως, αν και οι πηγές διαφωνίας είναι φαινομενικά διαφορετικές, οι τσακωμοί των ζευγαριών έχουν πολλά κοινά. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα, οι ψυχολόγοι έχουν συστηματοποιήσει τα κύρια θέματα και τους λόγους για τους οποίος τα ζευγάρια τσακώνονται. Και τα πάντα ξεκινούν από πράγματα που ίσως δεν παρατηρούμε.

Η μετεξέλιξη των σχέσεων

Το πρόσωπο των ρομαντικών σχέσεων αλλάζει. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ενώ όλο και λιγότερα ζευγάρια αποφασίζουν να παντρευτούν, ταυτόχρονα επιλέγουν να ζήσουν μαζί. Την ίδια στιγμή τα διαζύγια συνεχίζουν να αυξάνονται και τα βασικά χαρακτηριστικά του γάμου που κάποτε θεωρούνταν δεδομένα, αλλάζουν. Με τον ίδιο τρόπο αλλάζει και ο τρόπος ή και οι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια τσακώνονται.

ζευγάρια

Η ανατομία των τσακωμών στα ζευγάρια

Για να ερευνήσουν τη διαφωνία και να αναπτύξουν ένα απαραίτητο εργαλείο για την ψυχολογική εργαλειοθήκη της σχέσης, ψυχολόγοι ανέπτυξαν μια μελέτη τριών σταδίων. Στο πρώτο στάδιο, στρατολόγησαν δεκάδες συμμετέχοντες για να ερευνήσουν όλες τις αιτίες που αναφέρουν για διαφωνίες στις σχέσεις τους. Τα δεδομένα είχαν 83 διαφορετικούς λόγους διαφωνίας των ζευγαριών. Μέσω διαφόρων στατιστικών τεχνικών, χώρισαν αυτή τη λίστα σε μια μικρότερη ομάδα, καταλήγοντας σε 30 στοιχεία που κάλυπταν όλες τις βάσεις διαφωνιών στην τελική Κλίμακα Λόγων Διαφωνιών στις Ρομαντικές Σχέσεις (RDRRS):

  1. Έλλειψη αγάπης ή αίσθησης στοργής
  2. Έλλειψη επικοινωνίας
  3. Ο ένας δεν δίνει αρκετή σημασία στον άλλο
  4. Ένας από τους δύο νιώθει ότι ο σύντροφός του δεν τον εκτιμά
  5. Συναισθήματα
  6. Ζήλια
  7. Επικοινωνία με πρώην
  8. Κτητικότητα
  9. Προηγούμενες σχέσεις
  10. Με ποιους φίλους κάνουμε παρέα περισσότερο
  11. Νοικοκυριό
  12. Μικροδουλειές
  13. Ποιος κάνει περισσότερη δουλειά στη σχέση
  14. Ασυνέπεια
  15. Επιμερισμός ευθυνών
  16. Ο ένας θέλει σεξ, ο άλλος όχι
  17. Συχνότητα σεξ
  18. Σεξουαλικές πράξεις
  19. Το να μοιράζεται ένας από τους δύο προσωπικές πληροφορίες της σχέσης με τρίτους
  20. Πεθερικά
  21. Ποιος είναι το «αφεντικό»
  22. Ποιος έχει τον έλεγχο
  23. Επικράτηση
  24. Ένδυση
  25. Θρησκεία
  26. Στόχοι στη ζωή
  27. Μελλοντικά σχέδια
  28. Παιδιά
  29. Ποιος πρέπει να πληρώσει για κάτι
  30. Ο ένας ξοδεύει όλα τα χρήματα του άλλου

Αυτές οι 30 συγκεκριμένες διαφωνίες, με τη σειρά τους, χωρίστηκαν σε 6 μοναδικές ομάδες:

  1. Ανεπαρκής προσοχή ή στοργή
  2. Ζήλια και απιστία
  3. Εργασίες και ευθύνες
  4. Σεξ
  5. Έλεγχος και κυριαρχία
  6. Μελλοντικά σχέδια και οικονομικά

Η εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο τα επιτυχημένα ζευγάρια πλοηγούνται σε καθέναν από αυτούς τους τους 6 κύριους λόγους διαφωνιών και σε καθεμία από τις συγκεκριμένες πηγές σύγκρουσης, μπορεί να δώσει μια καλύτερη εικόνα στο πώς μπορούν να δημιουργηθούν πιο λειτουργικές και ικανοποιητικές σχέσεις.

Αυτό είναι το «συστατικό» που κρατά τα ζευγάρια μαζί για χρόνια

Αν και τη λέξη «συστατικό» τη συναντάμε περισσότερο σε συνταγές, δεν είναι διόλου παράξενο να τη χρησιμοποιούμε συχνά και στις σχέσεις.

Άλλωστε, και οι σχέσεις μοιάζουν με τις συνταγές. Για να πετύχουν χρειάζονται προσοχή, προσπάθεια και μερικά επιπλέον «συστατικά».

Αγάπη, σεβασμός, κατανόηση, υπομονή είναι ορισμένα από τα πιο σημαντικά. Υπάρχει, όμως, και ένα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες κρατά το ζευγάρι για πάντα μαζί.

Μακροχρόνια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που συμπεριέλαβε περισσότερα από 150 ζευγάρια σε πολυετείς σχέσεις από το 1989, τους επιβεβαίωσε.

Σε ένα από τα πειράματα της μελέτης με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας, Robert Levenson, τα ζεύγη των συμμετεχόντων κλήθηκαν να συζητήσουν κάποιο πρόβλημα ή μια διαφωνία στη σχέση τους.

Η συζήτηση και οι αντιδράσεις τους βιντεοσκοπούνταν και καταγράφονταν.

Στο συμπέρασμα που κατέληξαν οι ειδικοί, είδαν ότι το άγχος μειωνόταν όταν τα ζευγάρια έβαζαν στη συζήτηση το… γέλιο!

Γέλιο: Το μαγικό συστατικό για τις σχέσεις

Η καθηγήτρια Γνωστικών Νευροεπιστημών, Sophie Scott, από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, σχολίασε:

«Παρατηρείς ότι ενώ το άγχος κάνει την εμφάνισή του, τα ζευγάρια που το αντιμετωπίζουν με γέλιο όχι μόνο ανακουφίζονται από την αρνητική επίδρασή του αλλά καταλήγουν να είναι και πιο ευτυχισμένα στη σχέσης τους».

Οι άνθρωποι που γελούσαν περισσότερο στο πλαίσιο της σχέσης τους δήλωναν πιο ικανοποιημένοι με τη σχέση και τη ζωή τους.

Το γέλιο αναδεικνύεται σε ισχυρή «κόλλα» στις σχέσεις ανεξαρτήτως ηλικίας. Απουσία αυτής της αυθόρμητης αντίδρασης του οργανισμού έχει συνδεθεί ακομα και με μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.

στάση στο σεξ

Pexels

Πόσο συχνά πρέπει τα ζευγάρια να κάνουν σεξ;

Τελικά μετράει η ποσότητα στο σεξ για μια ευτυχισμένη σχέση; Ιδού η απάντηση

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σωστή απάντηση για το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ. Μόνο ό,τι λειτουργεί για τη σχέση ή/και τη σεξουαλική σου ζωή. Μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, μελέτησε τη σεξουαλική συμπεριφορά περίπου 26.000 ανθρώπων από το 1989 έως το 2014. Διαπίστωσε ότι ο μέσος ενήλικας κάνει σεξ 54 φορές το χρόνο. Κατά μέσο όρο δηλαδή, περίπου μία φορά την εβδομάδα. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι για τα παντρεμένα ζευγάρια, ο αριθμός παρέμεινε σχεδόν ίδιος, με 51 φορές το χρόνο. Ωστόσο, η συχνότητα άλλαξε ανάλογα με την ηλικία. Οι 20κάτι ανέφεραν ότι έκαναν σεξ περίπου 80 φορές το χρόνο, ενώ ο αριθμός έπεφτε κατακόρυφα στους 60άρηδες, με 20 φορές το χρόνο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το «σεξ» είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει πολλές σεξουαλικές πράξεις. Επομένως, οι ορισμοί μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μία φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι ο μέσος όρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η σωστή ποσότητα σεξ για όλες τις «νορμάλ» σχέσεις. Κάθε ζευγάρι, καθορίζει την ποσότητα του σεξ που λειτουργεί για τους ίδιους. Και η ποσότητα αυτή μπορεί να αλλάξει, καθώς η σχέση συνεχίζεται. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται ΟΚ, ακόμα κι αν δεν κάνουν σεξ για μήνες. Αντί λοιπόν να ψάχνεις για έναν ανύπαρκτο κανόνα σχετικά με το πόσο σεξ πρέπει να κάνεις, πιο σημαντικό είναι να εστιάσεις στη σεξουαλική σχέση που έχεις με τον σύντροφ@ο σου και στο τι σημαίνει και για τους δυο σας.

Παράγοντες που μπορούν να εμποδίσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή

Το σεξ είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία. Το καλό σεξ είναι διανοητικό, σωματικό και συναισθηματικό. Επομένως, το σεξ επηρεάζεται από την ψυχική και σωματική υγεία κάποιου. Μερικοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σου ζωή είναι:

Το στρες (γενικά ή για τη σχέση)

  • Αλλαγές στο σώμα λόγω γήρανσης και προβλημάτων υγείας
  • Μια ρουτίνα που έχει γίνει βαρετή
  • Το να είσαι απασχολημένος με τα παιδιά, την οικογένεια ή την καριέρα
  • Έλλειψη επικοινωνίας με τον/την σύντροφο σου
  • Δεν αισθάνεσαι ότι σε βλέπει ή σε ακούει το ταίρι σου
  • Αυτοί οι διαφορετικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επηρεάσουν ο ένας τον άλλον. Για παράδειγμα, εάν το σώμα σου έχει αλλάξει για κάποιον λόγο, μπορεί να έχεις αναπτύξει μια κακή εικόνα γι’ αυτό. Το να νιώθεις άβολα με το σώμα σου μπορεί να μειώσει τη διάθεσή σου για σεξ.

Έρευνα αποκάλυψε τον μήνα που τα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ

Ποιος είναι, τελικά, ο πιο hot μήνας για σεξ; Έχει σχέση με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου;

Έρευνα αποκάλυψε τον μήνα που τα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ. Μπορεί να πίστευες ότι ο χειμώνας είναι η πιο ρομαντική εποχή και ο καιρός που τα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ, μία νέα έρευνα αποκάλυψε αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη.

Μία μελέτη από το Lovehoney (γνωστό online sex shop στη Βρετανία), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ μια συγκεκριμένη εποχή και πολύ περισσότερο έναν συγκεκριμένο μήνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2,000 άτομα και απάντησαν στην ερώτηση πόσο συχνά κάνετε σεξ κάθε μήνα του χρόνου και ποιον βρίσκεται πιο… σέξι.

Αυτόν τον μήνα κάνουν περισσότερο σεξ τα ζευγάρια

Το 22% των ζευγαριών απάντησε πως ο Ιούλιος είναι ο καλύτερος μήνας για σεξ.

Τότε, όπως είπαν, νιώθουν πιο χαλαροί, ενώ απολαμβάνουν και τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Σχεδόν τα 2/3 των ζευγαριών είπαν πως κάνουν περισσότερο σεξ όταν βρίσκονται στις διακοπές. Σύμφωνα με το 26% των ερωτηθέντων έχουμε μεγαλύτερη επιθυμία εκείνη την περίοδο, επειδή είμαστε πιο χαλαροί και έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο (έχει μια λογική το σκεπτικό τους).

Δεν είναι μόνο η άνεση χρόνου, ωστόσο, που δίνει περισσότερα avantage στον ερωτικό Ιούλιο. Τα ζευγάρια ανέφεραν πως και ο ζεστός καιρός βοηθά στο να «ανάβουν» πιο εύκολα.

σεξ

Ποιος είναι όμως ο μήνας που κάνουν λιγότερο σεξ;

Οι μήνες του καλοκαιριού ήταν πρώτοι στη λίστα των επιλογών των συμμετεχόντων, με τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.

⦁ Ιούλιος: 4 φορές την εβδομάδα

⦁ Αύγουστος: 3,7 φορές την εβδομάδα

⦁ Ιούνιος: 3,2 φορές την εβδομάδα

⦁ Μάιος: 3 φορές την εβδομάδα

⦁ Δεκέμβριος: 2,9 φορές την εβδομάδα

⦁ Φεβρουάριος: 2,8 φορές την εβδομάδα

⦁ Σεπτέμβριος: 2,7 φορές την εβδομάδα

⦁ Απρίλιος: 2.6 φορές την εδβομάδα

⦁ Οκτώβριος: 2,6 φορές την εβδομάδα

⦁ Μάρτιος: 2,5 φορές την εβδομάδα

⦁ Ιανουάριος: 2,3 φορές την εβδομάδα

⦁ Νοέμβριος: 2,1 φορές την εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...