Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ

σεξ και λάθη

Το σεξ το αντιλαμβάνεται η καθεμία από εμάς πολύ διαφορετικά. Το δεδομένο όμως είναι ένα: για να μπορέσεις να το απολαύσεις στο έπακρο θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη σκέψεις, φοβίες, ενδοιασμούς και ταμπού. Όσο πιο ελεύθερη νιώσεις, τόσο περισσότερο θα το απολαύσεις, τόσο εσύ, όσο και ο παρτενέρ σου. Αν είσαι σε φάση που αναζητάς τρόπους να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου στην απελευθέρωση και στη σεξουαλικότητα, τότε τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν πολύ.

Αυτά είναι τα 15 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ κατά τη διάρκεια του σεξ

1. Να μην θεωρείς την ικανοποίησή σου κορυφαία προτεραιότητα

Ο 21ος αιώνας μας έχει ευλογήσει με τεχνολογικά θαύματα, που διευκολύνουν την πολυάσχολη καθημερινότητα μας. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ, όσο και οι άνδρες. Παρόλο που το να πιστέψεις ότι το δικαίωμα για σεξουαλική απόλαυση σού ανήκει, μπορεί να είναι μια διαδικασία, μην αφήσεις κανέναν (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σου) να σε πείσει για το αντίθετο.

2. Να μην πιέζεσαι

Εάν σκέφτεσαι, «Lol, με τίποτα», κάθε φορά που σου προτείνουν κάτι που δεν θέλεις να κάνεις, δεν είναι κακό. Δεν χρειάζεται να δοκιμάζεις τα πάντα, για να ξέρεις ότι δεν σου αρέσουν. Ούτε για να αποδείξεις ότι είσαι καλή, σεξουαλική σύντροφος. Ειδικά εάν κάτι σε κάνει να νιώθεις άβολα. When you know, you know.

3. Να νιώθεις άσχημα για τα sex toys που έχεις ή δεν έχεις

Είτε το συρτάρι σου είναι γεμάτο από sex toys, είτε δεν έχεις πότε χρησιμοποιήσει ένα, είσαι ΟΚ. Μερικές φορές οι άνθρωποι εκφοβίζονται ή πιστεύουν ότι ένα sex toy τους αντικαθιστά, αλλά ελπίζουμε ότι η πραγματική ουσία των sex toys (διασκεδαστικός πειραματισμός) μετριάζει αυτές τις ανησυχίες. Φυσικά, δεν είσαι καθόλου βαρετή, αν κατά τη διάρκεια του σεξ δεν θέλεις gadget που δονούνται, σφυρίζουν ή φωσφορίζουν στο σκοτάδι.

4. Να μην νιώθεις αμήχανα αν κάτι που κάνεις δεν λειτουργεί για τον σύντροφό σου

Συμβαίνει! Σε αυτές περιπτώσεις, απλά αντίστρεψε τους ρόλους. Πιθανότατα δεν διώχνεις αυτόματα κάποιον από το κρεβάτι σου, εάν χρειάζεται λίγη καθοδήγηση. Απλά κάνε τις απαραίτητες προσαρμογές και προχώρα.

5. Να μην ντρέπεσαι για το πώς ακούγεσαι ή δείχνεις

Ιδανικά, θα πρέπει και οι δύο να περνάτε τόσο καλά, που δεν αποδέχεστε μόνο αυτές τις εκφράσεις, αλλά τις βρίσκετε και τρελά σέξι.

6. Να μην ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις

Θέλεις αυτ@ που θέλεις, τελεία. Όλοι θα πρέπει να μπορούν να ακολουθήσουν την καρδιά και το σώμα τους.

7. Να νιώθεις άσχημα για κάτι αστείο που σκέφτηκες

Εφόσον δεν πληγώνονται τα αισθήματα κανενός, το γέλιο κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να απαλύνει οποιαδήποτε αδεξιότητα, να σας κάνει να νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να μετατραπεί σε μια πολύ γλυκιά ανάμνηση.

8. Να μην κρύβεις ποτέ τα «ελαττώματά» σου

Είναι εύκολο να ανησυχείς για το ότι δεν ανταποκρίνεσαι σε ανέφικτα πρότυπα ομορφιάς. Ακόμα κι αν κάνεις σεξ με έναν Άδωνι ή μια Αφροδίτη, η αυτοπεποίθηση είναι πραγματικά ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω. Προσπάθησε να εστιάσεις σε αυτό που βρίσκεις σέξι στον εαυτό σου.

9. Να μην νιώθεις άσχημα που δεν έφτασες σε οργασμό

Οι οργασμοί είναι ένα περίεργο πράγμα για πολλές γυναίκες. Μερικές φορές θα φτάσεις, άλλες όχι, και άλλες φορές μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα, δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει. Είναι σίγουρα κάτι στο οποίο μπορείς να δουλέψεις, είτε μέσω πειραματισμού, είτε με τη βοήθεια ενός γυναικολόγου. Αλλά κατά τη διάρκεια του σεξ, το να κατηγορείς τον εαυτό σου δεν θα βγάλει πουθενά.

10. Να μην ντρέπεσαι να ζητήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις

Ίσως είναι μια συγκεκριμένη στάση, είδος διέγερσης ή ακόμα και ένα είδος δονητή. Ανεξάρτητα από το τι είναι, το να γνωρίζεις ακριβώς τι χρειάζεσαι για να φτάσεις σε οργασμό θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα απελευθερωτικό και υπέροχο.

στάσεις στο σεξ που βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα

PEXELS

11. Να μην ντρέπεσαι αν δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις ή τι να κάνεις

Είτε δεν έχεις πολλές σεξουαλικές εμπειρίες γενικά, είτε ξεκινάς μια νέα περιπέτεια, μερικές φορές αισθάνεσαι ανίδεη. Το καλύτερο σε όλο αυτό, είναι ότι το να δοκιμάσεις κάτι νέο, θα σου διδάξει πολλά για το σώμα σου και οποιοσδήποτε αξιόλογος σύντροφος δεν θα σε κρίνει γι’ αυτό.

12. Ή να νιώθεις άσχημα που γνωρίζεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνεις

Ίσως έχεις τελειοποιήσει μια ή περισσότερες τεχνικές σου και ξέρεις ακριβώς πώς να κάνεις τον σύντροφό σου να τελειώσει. Να είσαι περιφανή για αυτό.

13. Να μην ντρέπεσαι τη βοήθεια του λιπαντικού

Όχι, δεν σημαίνει τίποτα κακό για εσένα ή το σώμα σου. Μπορεί να είναι τόσο υπέροχο μερικές φορές που θα εύχεσαι να το είχες σκεφτεί νωρίτερα.

14. Να μην ντρέπεσαι για τις φαντασιώσεις σου

Εάν σε βοηθάνε να κορυφώσεις, χωρίς να σε εμποδίζουν από το να ζεις την στιγμή, οι ερωτικές φαντασιώσεις, μπορούν να δώσουν έξτρα ώθηση σε μια ήδη υπέροχη, σεξουαλική ζωή.

15. Να μην φοβάσαι να είσαι μια kinky φεμινίστρια

Ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις σου. Εφόσον όλα είναι συναινετικά, ποιο είναι το πρόβλημα; Το να είσαι άνετη με τα παιχνίδια εξουσίας στο σεξ και το να ακολουθείς αυτό που θέλεις στη σεξουαλική σου ζωή, είναι σημάδι ενδυνάμωσης.

Αφού έμαθες όσα δεν πρέπει να κάνεις ποτέ κατά τη διάρκεια του σεξ, ώρα να διαβάσεις και τι δεν πρέπει να πεις.

#1 Φράσεις που εκφράζουν αηδία

Δεν περίμενες να ακούσεις από εμάς ότι εκφράσεις όπως «ίου», «αηδία!» ή «αυτό είναι ό,τι πιο αηδιαστικό μου έχει συμβεί στο σεξ» θα οδηγήσουν αυτόματα και στο τέλος της σεξουαλικής πράξης. «Το σεξουαλικό μυαλό χρειάζεται έπαινο και επιβεβαίωση», λέει η ίδια. «Αν δεν έχεις να πεις κάτι καλό εκείνη τη στιγμή, κάτι που θα δείξει στον άλλο ότι προχωράει σωστά, καλύτερα μην πεις τίποτα». Κι αν πράγματι αηδίασες με κάτι, λογικά έχει έρθει το τέλος του σεξ και για εσένα.

#2 Ερωτήσεις που προκαλούν αμηχανία

Σε όλους έχει συμβεί: παρασυρμένοι από το πάθος της στιγμής, επικεντρωμένοι στη δική μας απόλαυση, να μην είμαστε βέβαιοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άλλος. Μπορεί, λοιπόν, να δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον μια ερώτηση όπως «τελείωσες;», όμως μπορεί ταυτόχρονα να προκαλέσει και άγχος. Ακόμα χειρότερες είναι ερωτήσεις όπως «αυτό ήταν;» ή «μπορείς να πιάσεις το τηλέφωνό μου;» – η ενασχόληση με το κινητό τη στιγμή εκείνη είναι μέγιστη αγένεια, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

Επίσης, λάθος είναι εκείνη τη στιγμή να ζητήσεις από τον άλλο να βγάλει το προφυλακτικό, ειδικά αν δεν το έχετε συζητήσει πρώτα νωρίτερα. Δεν είναι δυνατόν αιφνίδια να ζητάς να κάνει κάτι που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις και για τους δυο σας. Αυτή, για την ακρίβεια, είναι μια συζήτηση που έχει νόημα να γίνει νωρίτερα, για να νιώθετε στη συνέχεια εντελώς άνετα και οι δύο.

#3 Αντιδράσεις που δείχνουν αμυντική στάση

Ένας ακόμα πολύ καλός τρόπος να καταστρέψεις όλη τη μαγεία εκείνη τη στιγμή είναι να πάρεις αμυντική (έως και επιθετική) στάση, όταν ο/η σεξουαλικός σύντροφος ζητήσει κάτι. Σύμφωνοι, μπορεί αυτό να είναι κάτι που σου ακούγεται ακραίο, που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ και ίσως δεν θέλεις να δοκιμάσεις τώρα. Μπορεί η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό να είναι «θέλει να κάνει… τι πράγμα;;;» – συγκρατήσου, μην σκοτώσεις τη φαντασίωση. Εννοείται δεν θα κάνεις τίποτα που δεν θέλεις. Εννοείται οποιαδήποτε στιγμή στο σεξ μπορείς να πεις «όχι» και φυσικά να ζητήσεις να σταματήσετε. Αλλά αν, κατά τα άλλα, όλα πάνε καλά, δώσε ένα περιθώριο να σκεφτείς την πρόταση – και πες το έτσι ακριβώς.

Η Tanner σημειώνει και κάτι ακόμα που απευθύνεται περισσότερο στους άνδρες: Μην μπαίνετε σε θέση άμυνας αν η σύντροφός σας ζητά να χρησιμοποιήσετε δονητή ή λιπαντικό. «Ο τρόπος που το κάθε σώμα προετοιμάζεται για το σεξ ή τον οργασμό είναι διαφορετικός. Το να ζητά η γυναίκα κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνει το σεξ μαζί σου. Μπορεί απλά να θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική εμπειρία και των δύο ή να περνά μια περίοδο “ξηρασίας” και να χρειάζεται εκείνη λίγη ενίσχυση».
Ατάκες που μπορείς να πεις κατά τη διάρκεια του σεξ

Στον αντίποδα, δεδομένου ότι το σεξ βασίζεται στην επικοινωνία, μη διστάσεις να πεις όσα σου έρχονται στο μυαλό και μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του άλλου τη στιγμή εκείνη. Από το πόσο πολύ το απολαμβάνεις, πόσο σου αρέσει ο άνθρωπος αυτός και το κάθε τι πάνω του, ακόμα και τις πιο «βρώμικες» σκέψεις σου. Όπως λέει η ειδικός, «πολλοί άνθρωποι τείνουν να μένουν σιωπηλοί κατά την διάρκεια του σεξ, καθώς φοβούνται είτε να κάνουν φασαρία, είτε να πουν πράγματα που θα τους κάνουν να ακουστούν γελοίοι ή υπερβολικοί, σαν πρωταγωνιστές ερωτικής ταινίας». Προφανώς και δεν χρειάζεται να πεις τίποτα που δεν νιώθεις πραγματικά, όμως από την άλλη πόσο κρίμα ειδικά εκείνη τη στιγμή να μη βιώσεις την απόλυτη ελευθερία.

Η γλώσσα του σώματος

Μερικές φορές κατά την διάρκεια του σεξ είναι προτιμότερο να εκφραζόμαστε με τα χέρια ή με κινήσεις του σώματός μας. Σε άρθρο της, η ψυχολόγος Amy Muise προτείνει να δίνουμε έμφαση στα χέρια και συγκεκριμένα στις παλάμες, καθώς μπορεί να έχουν να πουν περισσότερα από τις λέξεις κατά την διάρκεια του σεξ. Προτείνει δε την εξής άσκηση:

Πάρε το χέρι του/της συντρόφου σου και μετακίνησε κυκλικά το δάχτυλο του/της στην παλάμη σου. Έπειτα πες του/της αυτό που σου αρέσει και θέλεις να κάνει εκείνη τη στιγμή (π.χ. δείχνοντας με το δάχτυλο τον βαθμό πίεσης) ή που θα ήθελες να κάνει διαφορετικά.

Τέλος, λέει η ειδικός, δώσε βέβαια έμφαση στο φιλί (κάτι που συχνά ξεχνάμε όταν κάνουμε σεξ), αλλά κάνε το με τέτοιον τρόπο που να μην υπάρχει κίνδυνος να αφήσεις στον άλλον το παραμικρό σημάδι, αν δεν τον έχεις πρώτα ρωτήσει.

στάση στο σεξ

Pexels

Tips για να απογειώσεις τη λίμπιντο στο σεξ

#1 Μια επίσκεψη σε ειδικό

Μερικές φορές είναι χρήσιμο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Οι σεξολόγοι-ψυχοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν δυσκολίες σεξουαλικής φύσης, ζητήματα που αφορούν τη σεξουαλική επιθυμία, ώστε να επανακτήσετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή.

#2 Οι νέες εμπειρίες και η σεξουαλική επιθυμία

Οι κοινές εμπειρίες βοηθούν στην καλλιέργεια οικειότητας και φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά. Βρείτε μια δραστηριότητα που ενθουσιάζει ή ιντριγκάρει και τους δύο. Αυτή μπορεί να είναι από μια επίσκεψη σε ένα escape room μέχρι μια συναυλία. Με τον τρόπο αυτόν θα ανεβάσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό σας, της ορμόνης που ενεργοποιεί το κύκλωμα ανταμοιβής στον εγκέφαλο. Έτσι, ο χρόνος που μοιράζεστε γίνεται ακόμα πιο ευχάριστος, ενώ θα θέλετε να ξαναβιώνετε την εμπειρία και το συναίσθημα αυτό.

#3 Η σεξουαλική επιθυμία θέλει αποδράσεις

Πηγαίνετε ένα μικρό ταξίδι. Ακόμα και ένα βράδυ μακριά από το σπίτι, σε ένα όμορφο ξενοδοχείο αρκεί για μια ρομαντική απόδραση. Αδράξτε την ευκαιρία αυτή και πειραματιστείτε με ένα μικρό παιχνίδι ρόλων, ένα εργαλείο που μπορεί να αναζωογονήσει τη σεξουαλική σας ζωή.

#4 Έλα σε επαφή με το σώμα σου

Το σώμα σου κρύβει ενέργεια, που αν της επιτρέψεις να βγει με έναν νέο τρόπο θα ωφελήσει και εσένα και τον/τη σύντροφό σου. Παρακολούθησε μαθήματα χορών, ξεκίνα γιόγκα ή ό,τι άλλο σου κάνει κέφι. Εξερεύνησε νέους τρόπους κίνησης, είναι σημαντικό να νιώσεις άνετα με το σώμα σου. Μόλις επανακτήσεις τη σύνδεση με το δικό σου σώμα, θα μπορέσεις να επανακτήσεις τη σύνδεση και με το σώμα του/της συντρόφου σου.

#5 Η γνώση είναι δύναμη

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους, όμως η επικοινωνία σε ένα ζευγάρι είναι σημαντική και στην περίπτωση της σεξουαλικής επαφής. Αφιερώστε ένα βράδυ στο να μιλήσετε ανοιχτά για το θέλετε και τι δεν σας αρέσει. Μοιραστείτε με θάρρος αυτό που συνήθως αποφεύγετε να πείτε είτε από φόβο είτε από ντροπή. Εκφράστε τις φαντασιώσεις σας, οι οποίες μπορούν να ενισχύουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...