Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαλλιά με ξηρές άκρες: Πώς μια ζεστή πετσέτα θα σου δώσει την έξτρα λάμψη

μαλλιά με ξηρές άκρες πώς θα τα ενυδατώσω
PEXELS

Έχεις αφυδατωμένη τρίχα και γενικώς μαλλιά με ξηρές άκρες; Σου έχουμε το μυστικό για να τους δώσεις την χαμένη τους λάμψη ξανά!

Το καλοκαίρι μας μετά το καλοκαίρι δείχνουν αρκετά ταλαιπωρημένα και ξηρά. Ακόμη και αν έχεις κουρευτεί, ομολογουμένως η τρίχα θέλει χρόνο να ενυδατωθεί και τα μαλλιά σου να φαίνονται λαμπερά. Τα μαλλιά με ξηρές άκρες είναι συχνό φαινόμενο ακόμη και στις γυναίκες που τα ισιώνουν καθημερινά ή χρησιμοποιούν εργαλεία θερμότητας για μπούκλες και κυματισμούς. Πώς μια ζεστή πετσέτα μπορεί να τα ενυδατώσει;

Τι να κάνεις αν έχεις μαλλιά με ξηρές άκρες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και το σωστό λούσιμο είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών μας. Μιλώντας για σωστό λούσιμο, η hair expert Κριστίνα Βιντάλ, η οποία αναλαμβάνει και αρκετούς celebrities, μοιράζεται ένα tip περιποίησης, το οποίο μεταμορφώνει την ποιότητα της τρίχας και κατ’ επέκταση της λάμψης της.

Η Βιντάλ συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε μια πολύ ζεστή πετσέτα κατά το λούσιμο, μια φορά την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, προτείνει να τοποθετούμε μια ζέστη πετσέτα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας αποτοξίνωσης ή ενυδάτωσης. Για αρχή ο βαθύς καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία των μαλλιών από τη ρίζα τους, και γι’ αυτό υπάρχουν θεραπείες detox που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να καθαρίσουν σε βάθος τόσο την κεφαλή μας, όσο και τα μαλλιά μας.

Στο βήμα αυτό, μπορούμε να προσθέσουμε για 5 με 10 λεπτά μια ζεστή πετσέτα για να δημιουργήσουμε την αίσθηση της σάουνας. Σε υψηλές θερμοκρασίες, οι πόροι του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής ανοίγουν και μαλακώνουν. Έτσι μπορούμε να καθαρίσουμε καλύτερα από τοξίνες και συσσωρευμένο σμίγμα, και να απορροφηθούν καλύτερα τα ωφέλιμα στοιχεία από τα προϊόντα ενυδάτωσης που θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια.

μαλλιά με ξηρές άκρες τι να κάνω

PEXELS

Επομένως το συγκεκριμένο tip μπορούμε να το δοκιμάσουμε κατά τον καθαρισμό μας με προϊόντα που προσφέρουν αποτοξίνωση στο τριχωτό και στα μαλλιά, αλλά και κατά τη θεραπεία ενυδάτωσης, με μια μάσκα για παράδειγμα. Είναι σημαντικό μόλις κρυώσει η πετσέτα να την αφαιρούμε και να ξεπλένουμε καλά τα μαλλιά μας, ειδικά στη διαδικασία του καθαρισμού.

Τέλος, να σημειωθεί πως το λούσιμο με ζέστη πετσέτα είναι ιδανικό για μια φορά την εβδομάδα και όχι παραπάνω, για να αποφύγουμε έτσι ερεθισμούς ή ευαισθησία στο τριχωτό.

DIY μάσκες ενυδάτωσης μαλλιών

#1 Μάσκα με μπανάνα, μέλι και γιαούρτι

Το γιαούρτι έχει υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για τα θαμπά μαλλιά. Το μέλι βοηθά στην ανάκτηση της χαμένης υγρασίας και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά.

Σε ένα μπολ ρίξε 1 πολτοποιημένη μπανάνά. Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλο και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στη ρίζα και στις άκρες των μαλλιών σου. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

#2 Μάσκα με αβοκάντο και αυγό

Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ μισό αβοκάντο και έναν κρόκο αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άπλωσε σε όλο το μήκος και άσ’ τη να δράσει για 20 λεπτά, αφού έχεις τυλίξει τα μαλλιά σου σε πετσέτα. Χρησιμοποίησε συχνά αυτή τη μάσκα αν θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα. Το αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες που βοηθούν την ανάπτυξη της τρίχας.

#3 Καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας

Μια μάσκα μαλλιών με καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας θα σε ανακουφίσει από την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Οι κόκκοι της ζάχαρης θα βοηθήσουν στην απολέπιση του τριχωτού ενώ το λάδι καρύδας θα τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Σε ένα μπολ ρίξε 3-4 μεγάλες κουταλιές καστανής ζάχαρης. Πρόσθεσε 4 μεγάλες κουταλιές λάδι καρύδας και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στη ρίζα και στις άκρες.

«Πώς θα ενυδατώσω τα μαλλιά μου μετά τις διακοπές»; Τα βήματα

-Αν δεν είχες κουρευτεί πριν φύγεις για τις διακοπές σου και δεν είχες κάνει κάποια θεραπεία ενυδάτωσης, τότε το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο. Καλό είναι να κόψεις τα μαλλιά σου τουλάχιστον 3 δάχτυλα πιο κοντά. 

Αν πάλι είχες φροντίσει να κουρευτείς τότε ένα δάχτυλο αρκεί. Ο στόχος είναι να καθαρίσουν οι άκρες και να φύγει η ταλαιπωρία από τη θάλασσα και τον ήλιο. 

Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα επιβάλλεται μια θεραπεία ενυδάτωσης. Πάντα μετά τη μάσκα εφαρμόζουμε μαλακτικό που είναι όξινο και κλείνει τα λέπια της τρίχας. 

Τα προϊόντα με λεβάντα ενυδατώνουν βαθιά τα μαλλιά και διώχνουν το φριζάρισμα. Σε συνδυασμό με ένα έλαιο ή σέρουμ τα μαλλιά είναι ακόμα πιο ζωντανά και λαμπερά.  

Τα λαδάκια είναι θαυματουργά αφού σε «σώζουν» σε πολλές περιπτώσεις. Δοκίμασε να τα απλώσεις σε στεγνά μαλλιά κάνοντας μασάζ από τις ρίζες προς τις άκρες και άφησέ τα πάνω στα μαλλιά σου για όσο περισσότερο μπορείς. Βάλε μία μικρή ποσότητα ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμα νωπά μετά το λούσιμο ή «μαλάκωσε» τις άκρες σου κάθε φορά που πας να χτενιστείς και τις νιώθεις «άγριες», ξηρές και φριζαρισμένες. Αν έχεις και εσύ λεπτή τρίχα όπως κι εγώ φρόντισε να μην υπερβάλλεις με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις και κράτα το προϊόν όσο πιο χαμηλά γίνεται -δηλαδή μόνο στις άκρες σου. 

-Σε περίπτωση που τα μαλλιά σου έχουν υποστεί ανταύγειες είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει θεραπεία αναδόμησης. Είτε στο κομμωτήριο, είτε στο σπίτι με τα αντίστοιχα προϊόντα που θα θρέψουν τα μαλλιά σου και θα επανορθώσουν την τρίχα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...