Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

WELL – BEING

«Πώς έχασα 20 κιλά ενώ έτρωγα το βράδυ επιδόρπιο»; Ιδού η διατροφή

διατροφή
INSTAGRAM @Brittany McCrystal

Η Brittany McCrystal δηλώνει «με αυτή τη διατροφή έχασα 25 κιλά χωρίς να στερούμαι το βραδινό επιδόρπιο». Είναι τόσο εύκολο τελικά ή όχι;

Η Brittany McCrystal, η οποία μένει στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ έφτασε να ζυγίζει 82 κιλά. Τότε ήρθε και η στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής της μια για πάντα. Αφού κατάφερε να χάσει το ανεπιθύμητο βάρος της, η 27χρονη πλέον βοηθάει χιλιάδες ανθρώπους με τον δικό τους παρόμοιο στόχο, να χάσουν κιλά. Η ίδια μίλησε στη βρετανική Daily Mail αποκαλύπτοντας τα μυστικά επιτυχίας της.

Η Brittany αποκάλυψε ότι ξεκινάει πάντα το πρωινό της με έναν καφέ και ακολουθεί ένα μπολ με ψητά αυγά μαγειρεμένα με μανιτάρια, σπανάκι και τυρί. «Σοβαρά, θα μπορούσα να τρώω αυγά στον φούρνο κάθε μέρα – είναι σαν οι γευστικοί μου κάλυκες να έχουν βρει την αδελφή ψυχή τους», είπε.

Λίγες ώρες αργότερα συνεχίζει με ένα τσάι, όπου μαζί του η Brittany απολαμβάνει ένα νόστιμο cheesecake Oreo 150 θερμίδων. Το μεσημέρι τρώει ένα wrap με κοτόπουλο Buffalo chorizo, το οποίο την κρατάει γεμάτη ενέργεια μέχρι την απογευματινή της προπόνηση.

«Πριν πάω στο γυμναστήριο χρειάζομαι ένα σνακ για να αποφύγω τυχόν περιστατικά “πείνας”. Έτσι, τρώω μερικές πατάτες τηγανιτές με λίγες θερμίδες», είπε, προσθέτοντας πως για βραδινό τρώει ένα μπολ noodles με μοσχάρι. Όπως εκμυστηρεύεται η ίδια το επιδόρπιο στο τέλος της ημέρας είναι πάντα «αδιαπραγμάτευτο», οπότε τρώει και ένα μπολ παγωτό.

Προηγουμένως, η Brittany είχε δηλώσει στη βρετανική DailyMail ότι «αργά και σταθερά κερδίζεται ο αγώνας» όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. «Αν ξεκινήσετε με τη μία να περιορίζετε τον εαυτό σας και να στερείστε πράγματα, απλώς θα νιώσετε απογοητευμένοι όταν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμά σας», είπε.

 

Πριν χάσει βάρος, η Brittany παραδέχτηκε ότι είχε «φρικτές συνήθειες αδηφαγίας και κατανάλωσης αλκοόλ», και έκανε δίαιτα μόνο και μόνο για να μπορεί να ξαναπέσει μετά με τα μούτρα στο φαγητό και να ξαναπάρει όλο το βάρος. Ωστόσο, αφού εγκατέλειψε την προσέγγισή «όλα ή τίποτα» και επικεντρώθηκε στην κατανάλωση θρεπτικών, μη επεξεργασμένων τροφίμων και την τακτική άσκηση, η Brittany έχασε 20 κιλά σε εννέα μήνες.

Η ίδια δήλωσε ότι πριν χάσει το βάρος της, βρισκόταν σε «άσχημη κατάσταση» με την ψυχική της υγεία. «Φοβόμουν τους υδατάνθρακες επειδή πίστευα ότι θα με παχύνουν» είπε, καθώς θυμήθηκε πως είχε «ανησυχητικές κρίσεις πανικού» και έκρυβε το σώμα της με «μακριά φαρδιά ρούχα».

Η συγκεκριμένη κοπέλα μοιράστηκε επίσης ότι η διατροφή της πριν δεν συμπεριλάμβανε πρωινό, αλλά ανθυγιεινά σνακ από τον αυτόματο πωλητή, τεράστιες μερίδες αποφάγια για το μεσημεριανό γεύμα και μεγάλα γεύματα στο δείπνο το οποίο ακολουθούσε παγωτό.

Όταν πήρε την απόφαση να χάσει το βάρος της, η Brittany άλλαξε εντελώς τη διατροφή της. Αντικατέστησε, λοιπόν, τα έτοιμα φαγητά και τις τεράστιες μερίδες με θρεπτικά αλλά υγιεινά γεύματα και σνακ. «Τώρα, τρώω καταπληκτικό, νόστιμο φαγητό που με κάνει να νιώθω καλά μετά», είπε. «Παίρνω τα τυπικά τρόφιμα και τους δίνω μια πιο θρεπτική πινελιά».

«Το θέμα είναι να βρεις την τέλεια ισορροπία μεταξύ ενός μείγματος ολικής αλέσεως και και να μην χαρακτηρίζεις ποτέ μια τροφή ως καλή ή κακή», είπε η ίδια. «Το φαγητό είναι απλά φαγητό και όταν του βάζετε μια ετικέτα, σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό και στη συνέχεια σε αδηφαγία».

Πέρα από την υγιεινή διατροφή, η Brittany έχει βάλει στόχο να γυμνάζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα για μία ώρα και να κάνει 10.000 βήματα καθημερινά. «Ποτέ δεν μου άρεσε η προπόνηση μέχρι που βρήκα ένα πρόγραμμα που μου ταιριάζει και τώρα είναι απλά μια συνήθεια που μου αρέσει το πώς με κάνει να νιώθω», είπε.

Οι συμβουλές της Brittany, όπως της έδωσε μέσω της εφημερίδας:

#1 Σταμάτα τις express δίαιτες και τους περιορισμούς, έχουν σχεδιαστεί για να σας στερήσουν την ευτυχία σας.

#2 Όρισε τους στόχους σου, καθώς το να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής χωρίς σαφώς καθορισμένο στόχο είναι σαν να οδηγείς σε μια νέα τοποθεσία χωρίς να έχεις βάλει τον προορισμό στους χάρτες του Google.

#3 Σταμάτα να αναζητάς γρήγορες λύσεις και επικεντρώσου σε ένα πράγμα κάθε φορά.

#4 Αν θες να αλλάξεις το σώμα σου για τα καλά, τότε πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.

#5 Bρες ένα πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο για εσένα και μόνο, καθώς οι στόχοι του καθενός είναι διαφορετικοί, οπότε η εύρεση κάποιας «τυχαίας δίαιτας και δεν θα σου δώσει αποτελέσματα».

πηγή dailymail

8 μυστικά στη διατροφή σου για να μην παχύνεις ποτέ ξανά

#1 Ξέχνα τις δίαιτες. Και κυρίως τις εξαντλητικές δίαιτες. Επικεντρώσου σε σωστές διατροφικές συνήθειες και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Βρες μια ισορροπημένη διατροφή και δεν θα πεινάσεις ποτέ ξανά

#2 Να προτιμάς πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής στη διατροφή σου. Τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής διατηρούν καλύτερα τα θρεπτικά τους συστατικά και είναι σύμμαχοι μας στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμιδική τους απόδοση και την υψηλή αντιοξειδωτική τους δράση, δημιουργούν την ιδανική τροφή για να διατηρήσεις το βάρος σου σε χαμηλά επίπεδα , να αποκτήσεις ευεξία και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

#3 Απόφυγε τα θερμιδογόνα σνακ σε καθημερινή διατροφή σου. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε στην κουζίνα μας μπισκότα και κέικ, οι πιθανότητες να ενδώσουμε αυξάνονται σημαντικά. Οπότε, καλό είναι απλώς να τα αποκλείουμε από το καλάθι του σούπερ μάρκετ και να έχουμε πάντα στη διάθεσή μας εναλλακτικές, υγιεινές επιλογές. Όρισε έστω μια cheat day που θα μπορείς να γεύεσαι το αγαπημένο σου «αμαρτωλό» σνακ.

#4 Βάλε τη γυμναστική, ή έστω την κίνηση στη ζωή σου συστηματικά. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τα κιλά που ήθελαν και διατηρήθηκαν σε αυτά, έκαναν τη γυμναστική βασικό κομμάτι της ζωής τους. Έχεις διαβάσει, άλλωστε, πολλές φορές πως ο συνδυασμός γυμναστική και διατροφή κάνουν θαύματα.

#5 Μην ξεχνάς το πρωινό στη διατροφή σου. Σύμφωνα με έρευνες το 80% των ατόμων που έχασαν βάρος και το διατήρησαν, δεν ξεχνούσαν ποτέ να πάρουν το πρωινό τους. Το πρωινό είναι αυτό που κινητοποιεί το μεταβολισμό μετά από τον νυχτερινό ύπνο. Ακόμη, ένα πλήρες πρωινό γεύμα μειώνει κατά 75 % την πιθανότητα για τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

#6 Απόλαυσε το φαγητό σου αργά. Όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν πως όταν επιβραδύνουμε την ιεροτελεστία του φαγητού, βοηθάμε τον οργανισμό μας, να αποκτήσει την αίσθηση της πληρότητας και διευκολύνουμε τη διαδικασία της πέψης. Είναι καλό το κάθε γεύμα να διαρκεί τουλάχιστον 15’.

#7 Κάνε την πειθαρχία «φίλη σου». Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο καλύτερος προγνωστικός παράγοντας για το αν θα πάρει κιλά ή όχι μια γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της, και ιδίως στις ηλικίες 50 και 60, είναι το επίπεδο πειθαρχίας που μπορεί να επιδείξει ή η ροπή σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές. Οι γυναίκες με εξαιρετική αίσθηση της αυτοσυγκράτησης είχαν και το μικρότερο δείκτη μάζας σώματος. Αντιθέτως, εκείνες που παρουσιάζουν πιο ανεξέλεγκτη συμπεριφορά εμφάνιζαν με την πάροδο των χρόνων αύξηση βάρους της τάξης των 10 κιλών.

#8 Κοιμήσου καλά. Σύμφωνα με μελέτη του Eastern Virginia Medical School, οι λεπτοί άνθρωποι, κατά μέσο όρο απολαμβάνουν ένα 2ωρο ύπνου περισσότερο την εβδομάδα από εκείνους που «βασανίζονται» από έξτρα κιλά. Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει τη θεωρία ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα της ορεξιογόνου ορμόνης, της περίφημης γκρελίνης, και μειωμένα επίπεδα της ανορεξιογόνου ορμόνης, της λεπτίνης. Άλλωστε, θα έχεις προσέξει πως τις ημέρες που έχεις κοιμηθεί λιγότερο, θες στη διατροφή σου περισσότερο Junk food.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...