Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

6 βήματα για ζουμερά και απαλά χείλη (ακόμα και μετά τον ήλιο)

χείλη
Pexels

Πώς θα κρατήσεις ενυδατωμένα τα χείλη σου 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο!

Οι βουτιές στη θάλασσα και οι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο έχουν ως αποτέλεσμα εκτός από bronze επιδερμίδα να σου χαρίσουν και ξηρά, plus αφυδατωμένα χείλη. Αν δεν έχεις αποκτήσει μια suncare ρουτίνα σωστή τότε το πιο πιθανόν είναι πως όταν επιστρέφεις στο σπίτι παραπονιέσαι για τα σκασμένα σου χείλη.

Παρακάτω θα σου δώσουμε μερικά tips για να κρατάς ενυδατωμένα και απαλά τα χείλη σου κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Είτε κάνεις ηλιοθεραπεία είτε βρίσκεσαι στη δουλειά

#1 Σπιτικό scrub χειλιών

Θα χρειαστείς:

  • Καστανή ζάχαρη
  • Λάδι καρύδας
  • Μέλι

Μια ακόμη πρόταση:

  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

#2 Βρες το σωστό κραγιόν

Δες προσεκτικά τα υλικά που περιέχει το κραγιόν σου και προτίμησε προϊόντα κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά (φυτικά έλαια ή κερί μέλισσας) που διαθέτουν έναν πιο φυσικό χρωματισμό.

#3 Συχνή απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα που μαζεύονται στα χείλη σου θα φύγουν εύκολα με απολέπιση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακάτεψε αυτά τα δύο συστατικά για να γίνουν μια πάστα και στη συνέχεια τρίψε τα χείλη σου με μια καθαρή οδοντόβουρτσα.

#4 Πες ναι στο lip balm

Για να ενυδατώσεις άμεσα τα χείλη σου και να έχεις extra προστασία, άπλωνε συχνά μια στρώση από το αγαπημένο σου lip balm. Μην ξεχνάς να το χρησιμοποιείς πριν πας για ύπνο.

#5 Επένδυσε σε ένα li balm με SPF

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι το ηλιακό έγκαυμα στα χείλη μπορεί να προκληθεί οποιαδήποτε εποχή και όχι μόνο το καλοκαίρι. Στην αγορά θα βρεις πολλά οικονομικά lip balm με δείκτη προστασίας τα οποία αξίζει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου.

#6 Ξέχνα το δάγκωμα

Αρκετές από εμάς τείνουν να δαγκώνουν τα χείλη τους από άγχος, αμηχανία ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το δάγκωμα προκαλεί μεγάλη βλάβη και στεγνώνει τα χείλη σου.

Πιο σαρκώδη χείλη με αυτό το scrub: DIY συνταγή

Αυτή τη φορά, μοιραζόμαστε μία super DIY συνταγή για ένα scrub χειλιών με απλά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας. Το ιδιαίτερο αυτής της συνταγής; Εκτός από το γεγονός πως κάνει απολέπιση στα χείλη, τα αφήνει πιο σαρκώδη.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Ζάχαρη
  • Μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Κανέλα

Η προετομασία θα σου πάρει ένα περίπου λεπτό

Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε δύο κουταλάκια του γλυκού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και λίγη ποσότητα κανέλας (μία πρέζα, περίπου). Ανάμειξε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το lip scrub είναι έτοιμο. Μπορείς να αποθηκεύσεις την ποσότητα scrub που έμεινε σε ένα μικρό βαζάκι για την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις.

Άπλωσε ομοιόμορφα μία ποσότητα scrub στα χείλη σου, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, αφαίρεσέ το με λίγο χλιαρό νερό ή μία βρεγμένη πετσέτα. Εκτός από τα νεκρά κύτταρα που απομακρύνονται από την επιφάνεια των χειλιών σου, η κανέλα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, προσφέροντας στην ουσία ένα plump αποτέλεσμα. Παράλληλα, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της. Τα χείλη εκτός από απαλά και μεταξένια, δείχνουν πιο σαρκώδη.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς στο τέλος να ενυδατώνεις τα χείλη σου, απλώνοντάς τους ένα lip balm που μπορεί να τα προστατεύσει, διατηρώντας τα απαλά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...