Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Αντηλιακό προσώπου με χρώμα: Πώς θα βρεις το ιδανικότερο για εσένα

αντηλιακό
Pexels

Αντηλιακό προσώπου με χρώμα Vs Foundation με δείκτη προστασίας: Υπάρχει διαφορά;

Το αντηλιακό προσώπου με χρώμα αποκτά όλο και περισσότερες fans, με τις συνθέσεις του να γίνονται πιο λεπτόρρευστες και τα ίδια τα αντηλιακά να είναι απολύτως εύχρηστα, με σούπερ ενυδατικές και καλυπτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντικαταστήσουν  άνετα το foundation, ενώ παράλληλα σε προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, που όπως έχουμε πει, πρέπει να προσέχεις χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμα και στην πόλη.

Επομένως, τι καλύτερο από το να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα ή το καθημερινό μακιγιάζ σου ένα αντηλιακό προσώπου με χρώμα, ώστε να προστατεύεις την επιδερμίδα σου καθημερινά από την ακτινοβολία του ηλίου και να μην χρησιμοποιείς και foundation. Πολλοί experts δηλώνουν πως το αντηλιακό προσώπου με χρώμα είναι η ιδανική λύση για τις γυναίκες που ξεχνούν να φορέσουν το πρωί αντηλιακή κρέμα.

Αντηλιακό προσώπου με χρώμα Vs Foundation με δείκτη προστασίας: Υπάρχει διαφορά;

Το foundation με δείκτη προστασίας συνήθως έχει χαμηλό SPF που δεν αρκεί για να σε προστατεύσει από τον ήλιο, ενώ η σύνθεσή του είναι δημιουργημένη έτσι ώστε να στοχεύει κυρίως στην κάλυψη. Το αντηλιακό με χρώμα αντιθέτως έχει ως κύριο στόχο να σε προστατεύσει από την ακτινοβολία, παρέχοντας ταυτόχρονα και μια ήπια κάλυψη χάρη στο χρώμα του. Αν θες μεγαλύτερη κάλυψη, μπορείς να φορέσεις και το foundation από πάνω, απλά θα προτείναμε να αποφύγεις τη χρήση ενός foundation με SPF μόνο του, χωρίς αντηλιακό.

#1 Bee Sun Safe Ενυδατική Κρέμα-Gel Προσώπου Με Χρωμα SPF50, Apivita

αντηλιακό

Αντηλιακό προσώπου με χρώμα για υψηλή προστασία με ελαφριά, μη λιπαρή, cream-gel υφή, που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα φρέσκια και ενυδατωμένη.

#2 Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Με Χρώμα SPF 50, KORRES

αντηλιακό

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη. Ενισχυμένη με Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και πανθενόλη για υγιή όψη. Προστασία κατά των ατμοσφαιρικών ρύπων.

#3 Sun Screen Color Velvet Face Cream SPF 50+/ UVA Με Χρώμα, Frezyderm

αντηλιακό

Μια πρωτοποριακή έγχρωμη αντηλιακή κρέμα προσώπου με μοναδική καλλυντική συμπεριφορά και άριστη εφαρμογή. Δημιουργεί την αίσθηση ενός αόρατου «δεύτερου δέρματος» και παράλληλα αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ, ομοιογενή όψη και απαλύνει την όψη των ρυτίδων.

#4 Anthelios UVmune 400 Tinted Fluid SPF50+, La Roche Posay

αντηλιακό

Η απόλυτη αντηλιακή προστασία (UVB + UVA + ULTRA ΜΑΚΡΕΣ UVA), με σούπερ λεπτόρρευστη υφή και χρώμα για ανάλαφρη κάλυψη. Δοκιμασμένο σε ευαίσθητο, αντιδραστικό και αλλεργικό στον ήλιο δέρμα.

#5 Fotoprotector Fusion Water Color – Light -Αντηλιακό Προσώπου SPF 50, ISDIN

Αντηλιακό προσώπου καθημερινής χρήσης, με βάση το νερό, που περιέχει χρώμα και απορροφάται άμεσα χαρίζοντας δροσερή αίσθηση. Συνδυάζει άριστα την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία UV, την εξαιρετική ανοχή στο δέρμα και τη μειωμένη περιβαλλοντική επίδραση.

αντηλιακό

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για εσένα

Καλοκαίρι σημαίνει βόλτες, βουτιές στη θάλασσα, ανεμελιά, αλλά και έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Η ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία είναι πλεόν επιτακτική. Έτσι, το αντηλιακό γίνεται «όπλο» στη βαλίτσα των διακοπών.

Γι’ αυτό και η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού πρέπει να γίνεται με σύνεση. Ενώ η εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο συστήνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το καλοκαίρι γίνεται απαραίτητη.

Πριν φτάσουμε στον τύπου του αντηλιακού, πρέπει να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα τόσο για την ηλιακή ακτινοβολία, όσο και για τα συστατικά που μας προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειές της.

UVA και UVB ακτίνες

Η επιδερμίδα απαιτεί προστασία και από τις δύο, καθώς ευθύνονται για σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ακτίβες UVA για παράδειγμα, είναι εκείνες που προκαλούν γήρανση στο δέρμα, πανάδες και δυσχρωμίες. Από την άλλη, οι ακτίνες UVB ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα και τον κακρίνο του δέρματος.

Βασική προϋπόθεση στην επιλογή αντηλιακού είναι η ένδειξη παροχής προστασίας όχι μόνο από τις ακτίνες UVA αλλά και UVB. Πλέον, κυκλοφορούν προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως “Broad Spectum” και είναι εκείνα που προστατεύουν και από τις UVA και τις UVB ακτίνες.

Δείκτης προστασίας – SFP

Το SFP ή δεικτης προστασίας του αντηλιακού δείχνει το πόσο καλά το εν λόγω προϊόν προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV.

Θεσπίστηκε το 1962 με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές στην επιλογή του σωστού αντηλιακού για την επιδερμίδα τους και ο αριθμός που το συνοδεύει (20, 30, 50 κλπ) δείχνει το πόση ώρα μάς προστατεύει.

Για παράδειγμα, αν το δέρμα σου αρχίζει να κοκκινίζει και να καίγεται στα 10 λεπτά μετά την έκθεσή του στον ήλιο, τότε με ένα αντηλιακό που έχει δείκτη προστασίας SPF30, μπορείς να παραμείνεις στον ήλιο έως και  300 λεπτά (30×10) χωρίς να καείς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ενδιάμεσα να κάνεις και επιπλέον επαλείψεις, καθώς το νερό της θάλασσας ή της πισίνας και ο ιδρώτας μειώνουν την προστασία του αντηλιακού.

Οι διάφοροι τύποι αντηλιακών

Κρέμα ή τζέλ, πούδρα ή σπρέι τι να επιλέξω; Στην αγορά κυκλοφορεί μια ευρεία φάσμα προϊόντων τα οποία υπόσχονται προστασία από τον ήλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους δερματολόγους, το foundation ή η ΒΒ Cream με δείκτη προστασίας δεν είναι η καλύτερη επιλογή έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Αντίθετα, η κρέμα ή το αντηλιακό τζελ είναι πιο αποτελεσματικά. Επίσης, η αντηλιακή πούδρα και τα σπρέι με SPF αν και δεν είναι η Νο.1 επιλογή για προστασία από τις ακτίνες UV, αποτελούν μια καλή λύση για την ανανέωση του αντηλιακού μέσα στη μέρα.

αντηλιακό

Pexels

Ο τύπος της επιδερμίδας σου και το αντηλιακό που πρέπει να επιλέξεις

Σημειώνουμε ξανά πως η χρήση αντηλιακού συστήνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το καλοκαίρι, όμως, επιβάλλεται. Πέρα από τα χαρακτηριστικά και τον τύπο του προϊόντος που θα επιλέξεις, πρέπει να γνωρίζεις και το τι χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

Έτσι, αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη προτίμησε υψηλό δείκτη προστασίας, καταπραϋντικά συστατικά (όπως το ιαματικό νερό) και προϊόντα χωρίς αρώματα.

Αν είναι λιπαρή, επέλεξε ένα λεπτόρευστο προϊόν, χωρίς έλαια και matte.

Αν το δέρμα σου έχει τάσεις ακμής, δοκίμασε ένα προϊόν με ενδείξεις κατάλληλες για εσένα. Η δράση του θα συμβάλλει στη μείωση της λιπαρότητας και θα συμβάλλει στη ρύθμιση του σμήγματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...