Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΜΟΔΑ

Ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο πρόσωπό μου; Δες εδώ

γυαλιά ηλίου
@juliesfi

Πώς να βρεις το ιδανικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου ανάλογα με το πρόσωπο και το στυλ σου!

Αν μας ρωτάς, γυαλιά ηλίου πρέπει να φοράς τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Καθώς ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος τους μήνες με κρύο, οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό το αξεσουάρ δεν είναι απαραίτητο. Κακώς.

Αντιθέτως, το καλοκαίρι αλλάζουμε διαρκώς χρώματα και σχήματα σε γυαλιά ηλίου. Πώς θα αγοράσεις τα σωστά για εσένα; Ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο πρόσωπό σου;

Πώς να διαλέξεις το σωστά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Εάν έχεις οβάλ πρόσωπο

Οι ισορροπημένες αναλογίες και η συμμετρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του οβάλ προσώπου που θεωρείται το πιο αρμονικό σχήμα. Δεν υπάρχουν στην περίμετρο σημεία που προεξέχουν ή αντίθετα υποχωρούν από το περίγραμμά του και τόσο οι καμπύλες όσο και οι γωνίες είναι αρμονικές, χωρίς εντάσεις.

Εάν έχεις οβάλ πρόσωπο, είσαι πολύ τυχερή γιατί μπορείς να διαλέξεις σχεδόν όποιο ζευγάρι γυαλιά ηλίου σου αρέσει, αφού σου ταιριάζουν όλα τα σχέδια. Το μόνο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το μέγεθος των χαρακτηριστικών σου. Έτσι, εάν τα χείλη, η μύτη ή τα μάτια σου είναι μεγάλα και έντονα, προτίμησε ένα ζευγάρι με μεγάλο, καμπυλωτό σκελετό. Αντίθετα, εάν είναι μικρά, προτίμησε γυαλιά σε κλασική γραμμή με μικρό πλαίσιο.

Εάν έχεις μακρύ πρόσωπο

Αυτό το σχήμα προσώπου είναι σαν ένα “ξεχειλωμένο” οβάλ, με βασικό χαρακτηριστικό ότι η κάθετη διάσταση είναι μεγαλύτερη από την οριζόντια. Επίσης, αντίθετα με το οβάλ όπου οι αποστάσεις ανάμεσα στα χαρακτηριστικά είναι αρμονικές, στο μακρύ πρόσωπο συνήθως υπάρχει ένα τμήμα που είναι πιο μακρύ (π.χ. από το μέτωπο ως τη μύτη ή από τη βάση της μύτης μέχρι την άκρη του πηγουνιού). Για ένα τέτοιο πρόσωπο, τα τέλεια γυαλιά ηλίου είναι αυτό που “μαλακώνουν” την επιμήκη αίσθηση της κάθετης διάστασης και το κάνουν να δείχνει πιο συμμετρικό.

Τα γυαλιά με λεπτό σκελετό και στρογγυλεμένους φακούς ταιριάζουν υπέροχα στο μακρύ πρόσωπο. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις και κάποιο ζευγάρι με τετραγωνισμένους φακούς, αρκεί να μην έχουν αιχμηρές γωνίες αλλά το σχήμα τους να στρογγυλεύει. Αντίθετα, καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ φαρδιά που θα ξεχωρίζουν από το περίγραμμα του προσώπου και θα το κάνουν να δείχνει ακόμα πιο λεπτό και μακρύ.

γυαλιά ηλίου

Εάν έχεις τετράγωνο πρόσωπο

Σε αυτό το σχήμα προσώπου οι γωνίες είναι ιδιαίτερα έντονες και το σαγόνι είναι αρκετά φαρδύ (σχεδόν όσο τα ζυγωματικά και το πηγούνι). Τα ιδανικά γυαλιά είναι αυτά που μαλακώνουν τις γωνίες και επιμηκύνουν την κάθετη γραμμή του προσώπου.

Μην μπεις καν στον κόπο να δοκιμάσεις γυαλιά με πολύ αυστηρό γεωμετρικό σχήμα –όποιο κι αν είναι, είτε πρόκειται για γυαλιά στρογγυλά είτε για τετράγωνα ή πολύγωνα. Επίσης, καλό είναι να αποφύγεις τις ακραίες διαστάσεις, δηλαδή τόσο τα πολύ μικρά όσο και τα πολύ μεγάλα γυαλιά. Προτίμησε ένα ζευγάρι μεσαίου μεγέθους, με στρογγυλεμένες άκρες και σκελετό που είναι μεγαλύτερος στο επάνω μέρος σε σχέση με το κάτω ή ένα με διακοσμητικά στοιχεία που τραβούν την προσοχή στο ψηλότερο σημείο τους. Τέλος, στα τετράγωνα πρόσωπα ταιριάζουν πολύ οι κλασικές γραμμές cat-eye και aviator.

γυαλιά ηλίου

Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Το πρόσωπο αυτό δεν έχει έντονες γωνίες ενώ η κάθετη και η οριζόντια διάσταση είναι σχεδόν ίσες. Επομένως, είναι κάπως κοντό, με απαλό περίγραμμα και συνήθως γεμάτα μάγουλα.

Τα γυαλιά που το κολακεύουν είναι αυτά που δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας μεγαλύτερης κάθετης διάστασης και τονίζουν τα χαρακτηριστικά. Απόφυγε τους ογκώδεις σκελετούς και προτίμησε έναν λεπτό –ιδανικά είναι και τα γυαλιά που δεν έχουν πλαίσιο στο κάτω μέρος των φακών. Ένα στοιχείο που πρέπει επίσης να προσέξεις είναι οι φακοί να είναι σχετικά στενοί, δηλαδή το επάνω μέρος τους (αυτό που βρίσκεται κοντά στα φρύδια) να είναι μικρό. Τέλος, τα γυαλιά σε γραμμή ‘50s που είναι ελαφρώς λοξά στο επάνω μέρος, σου ταιριάζουν γιατί αναδεικνύουν την περιοχή των ματιών.

γυαλιά marc jacobs

Εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ή ανεστραμμένου τριγώνου έχει φαρδύ μέτωπο, λεπτά ζυγωματικά και λεπτό (ίσως και μυτερό) πιγούνι.

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά τα λευκά γυαλιά ηλίου είναι ένα styles που λίγοι μπορούν να υποστηρίξουν. Το λευκό είναι ένα καθηλωτικό χρώμα και ένα ζευγάρι λευκά γυαλιά ηλίου είναι κάτι που μπορούν να υποστηρίξουν μόνο αυτοί που τολμούν. Ειδικά, όταν πρόκειται για ένα τετράγωνο σχήμα ή oversized που προσφέρουν ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα σε όποιον τα φορέσει. Τα καλά νέα; Η συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 του The Glass of Brixton, έχει τα τέλεια λευκά frames για εσένα.

Πώς θα βρεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το στυλ σου

γυαλιά ηλίου

Αρχικά, όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου: Πρώτον, το style που θέλεις να αγοράσεις (κλασικό ή πιο μοντέρνο σχέδιο). Δεύτερον, το χρώμα και το σχήμα που ταιριάζει στο προσώπό σου. Τέλος, είναι σημαντικό να προσέξεις την ποιότητα των φακών. Προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου; Είναι ανθεκτικά στο νερό ή η έκθεσή τους στον ήλιο θα τα κάνει να ξεθωριάσουν; Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στα «καλύπτει» το The Glass of Brixton το οποίο έχει βρει την τέλεια ισορροπία ποιότητας και κόστους. Σε ό,τι αφορά το σχέδιο των γυαλιών ηλίου, παρακάτω θα βρεις το κατάλληλο για το στιλ σου.

Αν είσαι φαν των classics with a twist

Τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί με τις σταθερές αξίες στη μόδα, όπως ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Για όσους αγαπούν τα basics της γκαρνταρόμπας, λοιπόν, που έχουν όμως, ένα ενδιαφέρον twist, θα λατρέψουν και τα διαχρονικά αλλά με μια modern διάθεση, γυαλιά από τη συλλογή του The Glass of Brixton. Κλασικά σχήματα που έχουν όμως ένα edginess και versatile αλλά δυναμικά χρώματα που δεν μένουν μόνο στο μαύρο και το καφέ, αλλά εξελίσσονται σε ενδιαφέρουσες πράσινες αποχρώσεις, είναι ιδανικά για εσένα που αγαπάς τα classics with a twist.

Για τους vintage lovers

Τα ρετρό styles στα γυαλιά ηλίου είναι ένα που πρέπει να αγαπάς πολύ για να τα υποστηρίξεις απόλυτα. Αν, λοιπόν, σε ελκύουν τα 70s, και classic styles από τη μόδα παλαιότερων δεκαετιών, τα aviator είναι ιδανικά για εσένα. Η συλλογή του The Glass of Brixton oversized και παραλληλόγραμμα σχέδια με εκλεπτυσμένο, μεταλλικό σκελετό που έχει την τέλεια ισορροπία ρετρό και σύγχρονης μόδας.

Για εσένα που είσαι fashionista

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά τα λευκά γυαλιά ηλίου είναι ένα styles που λίγοι μπορούν να υποστηρίξουν. Το λευκό είναι ένα καθηλωτικό χρώμα και ένα ζευγάρι λευκά γυαλιά ηλίου είναι κάτι που μπορούν να υποστηρίξουν μόνο αυτοί που τολμούν. Ειδικά, όταν πρόκειται για ένα τετράγωνο σχήμα ή oversized που προσφέρουν ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα σε όποιον τα φορέσει. Τα καλά νέα; Η συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 του The Glass of Brixton, έχει τα τέλεια λευκά frames για εσένα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...