Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Απολέπιση λίγο πριν την παραλία: Τι πρέπει να προσέχεις

απολέπιση
Pexels

Πώς θα κάνεις σωστά απολέπιση και δύο DIY συνταγές για σώμα και πρόσωπο!

Αν ετοιμάζεσαι να κάνεις τις πρώτες σου εμφανίσεις αυτό το ΣΚ στην παραλία – λίγο πριν την κάλπη – τότε απαιτείται να κάνεις μία απολέπιση. Για ποιο λόγο; Όπως έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές η απολέπιση ή αλλιώς το scrub θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και έτσι θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο βαθύ και έντονο μαύρισμα.

Τι να προσέχεις όταν κάνεις απολέπιση

Επειδή οι προσδοκίες σου από την απολέπιση είναι μεγάλες, στην αρχή μπορεί να σε πιάσει φούρια για να δεις γρήγορα αποτελέσματα. Λάθος! Υπάρχει κίνδυνος να βλάψεις τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας αλλά και να προκαλέσεις ξηρότητα, αίσθημα τραβήγματος, ερυθρότητα, ερεθισμό, ακόμα και φωτοευαισθησία.

Γι’ αυτό στη συνέχεια θα σου δώσουμε τους 4 κανόνες της σωστής απολέπισης που πρέπει να ακολουθείς.

  1. Μην το παρακάνεις!

Αν κάνεις απολέπιση για πρώτη φορά, ξεκίνα με συχνότητα μία με δύο φορές την εβδομάδα. Όχι περισσότερο! Παρατήρησε την επιδερμίδα σου. Δες πώς ανταποκρίνεται και πόσο ανέχεται τα ενεργά συστατικά της απολέπισης. Αν δεν παρατηρήσεις παρενέργειες, τότε μπορείς να αυξήσεις την εβδομαδιαία συχνότητα.

  1. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν απολέπισης τη φορά

Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα απολέπισης, όπως προϊόντα scrub με φυσικούς κόκκους, τονωτικές λοσιόν,  2-σε-1 peeling masks. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα αν παθαίνεις σύγχυση και δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις. Η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιείς μόνο ένα απολεπιστικό προϊόν ανά περίοδο. Ο λόγος είναι ότι ένας συνδυασμός προϊόντων, που δεν ξέρεις αν είναι κατάλληλος για την επιδερμίδα σου, μπορεί να προκαλέσει… ατυχήματα. Υπάρχουν, βέβαια, ολοκληρωμένες σειρές με προϊόντα, που είναι φτιαγμένα για να χρησιμοποιούνται μαζί συνδυαστικά με ασφάλεια.

  1. Διάλεξε την απολέπιση που ταιριάζει στο δέρμα σου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απολέπισης. Ένας είναι η μηχανική απολέπιση, που βασίζεται στην τριβή με κόκκους από φυσικά συστατικά, όπως τα κουκούτσια των καρπών της ελιάς και του βερίκοκου, το θαλασσινό αλάτι, η ζάχαρη κ.ά. Η μηχανική απολέπιση είναι το γνωστό scrub. Όσο εύκολη και διαδεδομένη κι αν είναι, θέλει προσεκτικούς χειρισμούς. Αν, για παράδειγμα, τρίβεις για ώρα και με ένταση το πρόσωπό σου, μπορεί να το τραυματίσεις και να το ερεθίσεις. Επίσης, σημαντικό είναι να τσεκάρεις το μέγεθος και το είδος των κόκκων που περιέχει το προϊόν. Όσο πιο μεγάλοι και σκληροί, τόσο πιο ερεθιστικοί είναι.

Η χημική απολέπιση πραγματοποιείται με υδροξυοξέα, όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, που «διαλύουν» την κόλλα ανάμεσα στα νεκρά κύτταρα και επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων. Τα προϊόντα με τα συγκεκριμένα συστατικά τα εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου χωρίς καμία πίεση και απλώς περιμένεις να κάνουν τα μαγικά τους σε κυτταρικό επίπεδο και να σου προσφέρουν σημαντική αντιγηραντική δράση.

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, ακόμα πιο ήπια και ιδανική για σένα είναι η ενζυμική απολέπιση, με φυσικά ένζυμα όπως η παπάγια, που διασπά τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων και διευκολύνει την απομάκρυνσή τους.

  1. Μην ξεχνάς την αντηλιακή κρέμα

Μετά την απολέπιση είναι απαραίτητη η αντηλιακή προστασία, γιατί η επιδερμίδα γίνεται ευαίσθητη στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι  προτιμότερο να πραγματοποιείς την απολέπιση στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης.

απολέπιση

Pexels

2 DIY συνταγές για απολέπιση προσώπου με καφέ

Αποτοξίνωση

Σε ένα μπολ ανάμειξε τριμμένους κόκκους καφέ, με μέλι, μια κ.γ. καστανή ζάχαρη και λίγο έλαιο (ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι). Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Απόφυγε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Μπορείς όμως να απλώσεις τη μάσκα και στα χείλη για να γίνουν πιο απαλά και σαρκώδη.

Λάμψη

Μια ακόμα επιλογή είναι να ανακατέψεις καφέ, γιαούρτι και χυμό από λεμόνι. Αυτό το μείγμα λειτουργεί στο δέρμα όπως η καφεΐνη στον οργανισμό, δίνει δηλαδή ένα boost, καθώς απομακρύνει τα σημάδια της κούρασης και χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο.

DIY συνταγή για λάδι σώματος ώστε να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο.

Θα χρειαστείς:

  • Γυάλινο μπουκάλι
  • 50 ml αμυγδαλέλαιο
  • 5 σταγόνες έλαιο γερανιού
  • 5 σταγόνες έλαιο περγαμόντου
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα ροδοπέταλα

Εκτέλεση:

Ρίξε τα ροδοπέταλα μέσα στο μπουκάλι. Βάλε τα έλαια μέσα σε ένα μπολ και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Τώρα ρίξε το μείγμα ελαίων μέσα στο μπουκάλι και ανακάτεψε καλά με τα ροδοπέταλα. Έτοιμο το ενυδατικό λάδι σώματος!

Tips για το ενυδατικό λάδι σώματος

Μετά από το μπάνιο σου, αλλά και μέσα στη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να απλώνεις το λάδι αυτό σε όλο το σώμα. Θα δεις πως σχεδόν αμέσως η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή σαν μετάξι. Βλέπεις, το λάδι σώματος περιέχει φυτικά έλαια με θρεπτικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Η σύστασή του είναι λιπόφιλη. Γι’αυτό και διαπερνά ευκολότερα και πιο γρήγορα την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας ενισχύοντας τον προστατευτικό φραγμό, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την απώλεια υγρασίας

DIY ενυδατικό λάδι σώματος: Ποια περιοχή ξεχνάμε πάντα να ενυδατώσουμε;

Στα πλαίσια της καθημερινής ενυδάτωσης, είτε με body lotion, είτε με λαδάκι (όπως αυτό που αναφέραμε παραπάνω), είτε με body butter, σχεδόν όλες μας ξεχνάμε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας. Αναρωτιέσαι ποιο; Μα, φυσικά, τους αγκώνες. Ναι ναι, δεν ενυδατώνουμε όσο πρέπει το σημείο αυτό με αποτέλεσμα να φαίνεται πάντα ξηρό και άγριο.

Γενικά, οι αγκώνες έχουν την τάση να είναι πολύ ξηροί, διότι η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο είναι πιο παχιά από άλλες περιοχές του σώματος και έχει λιγότερους πόρους. Άρα, το δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς, καθώς περιέχει λιγότερους αδένες παραγωγής φυσικών ελαίων σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Εν ολίγοις, το δέρμα όλου του σώματός μας μπορεί να απορροφήσει τα φυσικά έλαια που προσφέρουν ένα στρώμα υγρασίας, ενώ οι αγκώνες δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια.

Εκτός από την καθημερινή, λοιπόν, ενυδάτωση που πλέον δεν θα αμελείς καλό είναι να κάνεις απολέπιση στους αγκώνες μία φορά την εβδομάδα. Θα φεύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα της περιοχής και θα μαλακώνει το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...