Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

CELEBRITIES

Μαίρη Συνατσάκη: Ποζάρει matchy matchy με την κόρη της

Μαίρη Συνατσάκη
Instagram

Δες τη νέα φωτογραφία που ανέβασε η Μαίρη Συνατσάκη με την μικρή Ολίβια!

Αν είσαι νέα μαμά και αισθάνεσαι πως δεν τα προλαβαίνεις όλα, τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά σε μερικές από τις αναρτήσεις που ανεβάζει η Μαίρη Συνατσάκη. Εκείνη έχει επιστρέψει στη δουλειά και είναι αρκετές οι φορές που έχει την ολίγων μηνών Ολίβια μαζί της σε γυρίσματα και εξωτερικές δουλειές. Έχουμε δει ακόμη και την αδερφή της να κάνει baby sitting σε κάποια εκδήλωσε όπου πρέπει να παραβρεθεί η Μαίρη.

Πριν από λίγες ώρες, η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας μοιράστηκε μαζί μας (με τους followers της δηλαδή) μια νέα φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη της.

Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε μία υπέροχη φωτογραφία την οποία τράβηξε στο ασανσέρ του σπιτιού της, έχοντας αγκαλιά τη μικρή Ολίβια. Μαμά και κόρη έκαναν βόλτα φορώντας ασορτί χρώματα, με την επιχειρηματία να σημειώνει πως το καλύτερο colour matching είναι αυτό που κάνουν οι δυο τους.

Μαίρη Συνατσάκη

Μαίρη Συνατσάκη: Ποια είναι η πιο άβολη στιγμή της μητρότητας;

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε στα τέλη του 2022 και από εκείνη τη στιγμή και μετά κάνει διάφορες αναρτήσεις στο Instagram που αφορούν τη μητρότητα. Δεν έχει κρύψει ποτέ τις ανησυχίες της ως γυναίκα και τώρα τις εκφράζει και ως νέα μητέρα. Βέβαια, από την άλλη, είναι και απόλυτα συνειδητοποιημένη πως ο κόσμος τριγύρω της δεν σκέφτεται και δεν συμπεριφέρεται όπως εκείνη. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι την καταλαβαίνουν και κάποιοι απλά διαβάζουν και προσπερνούν.

Στη νέα της ανάρτηση στο Instagram η Μαίρη Συντσάκη θέλησε να αποκαλύψει τη – δική της – πιο άβολη αλήθεια της μητρότητας μετά από πέντε μήνες ως νέα μαμά.

Μαίρη Συνατσάκη

Instagram

«Χρειάστηκα 5 μήνες με τη μικρή για να συνειδητοποιήσω την πιο άβολη αλήθεια. Ενώ δεν είχε συμβεί κάτι, ήταν κάποιες μέρες που ένιωθα έναν περίεργο εκνευρισμό και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Μέχρι που μπόρεσα να το ονοματίσω και να του δώσω υπόσταση. Η ζωή μου αυτή τη στιγμή δε μου ανήκει. Είναι δική της. Το συναίσθημά μου αυτή τη στιγμή, δε μου ανήκει. Ορίζεται από εκείνη. Αν εκείνη δεν είναι καλά, ούτε εγώ είμαι.

Η χαρά μου έρχεται μέσα από εκείνη. Και άρα εγώ; Πού είμαι τώρα; Ποια είμαι; Είμαι ανάμεσα σε ένα πριν χωρίς εκείνη και ένα τώρα που ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει. Θέλω να την αφήσω δυο ώρες να κάνω κάτι για μένα. Κι αν υπάρξουν αυτές οι δύο ώρες δεν ξέρω καν τι είναι “αυτό το κάτι για μένα”, που θα με ευχαριστούσε τώρα. Είδα όμως κάπου στο Ίντερνετ ότι οι μαμάδες φλαμίνγκο, τον πρώτο καιρό της μητρότητας από την εξάντληση και την αφοσίωση στο μεγάλωμα των μικρών τους χάνουν το χαρακτηριστικό ροζ τους χρώμα. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει, αλλά το ξαναβρίσκουν. Κι εμείς… θα το ξαναβρούμε το ροζ μας», έγραψε στην ανάρτησή της η Μαίρη Συνατσάκη.

Στη λεζάντα του βίντεο που δημοσίευσε, η επιχειρηματίας σχολίασε: «Η Ολίβια έγινε 5 μηνών. Τόσο χρειάστηκα για να συνειδητοποιήσω την πιο άβολη αλήθεια της μητρότητας. Τα πράγματα που μοιράζομαι είναι ξεκάθαρα η δίκη μου εμπειρία. Το ότι βιώνω εγώ έτσι αυτήν την περίοδο, δεν σημαίνει ότι όλες θα την βιώσουν έτσι. Κανενός η εμπειρία δεν είναι σωστότερη ή λάθος. Είναι απλά προσωπική. Επικοινωνώ αυτά τα πράγματα από την μεγάλη ανακούφιση που νιώθω όταν βλέπω αντίστοιχα μοιράσματα».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Synatsaki (@mairiboo)

Μαίρη Συνατσάκη: «Είπα Να Μην Το Παίξω Ηρωίδα Και Να Ζητήσω Βοήθεια»

Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης της, η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε πρώτη φορά για τα baby blues και συμβούλεψε τις νέες μαμάδες να πράττουν όπως αισθάνονται. Η επιχειρηματίας και influencer έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως νέα μαμά στην εκπομπή του φίλου της και κολλητού Νίκου Μουτσινά και μίλησε για τη ζωή στο σπίτι με ένα μωρό, την εγκυμοσύνη αλλά και το Ιάν Στρατή.

Πιο συγκεκριμένα, η αγαπημένη Mairiboo (ακα Μαίρη Συνατσάκη) αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Ίαν Στρατή, στο πώς βίωσε την εγκυμοσύνη της αλλά και στα άγχη που είχε κατά τη διάρκεια. Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε για πρώτη φορά πως έκανε καισαρική υπογραμμίζοντας πως προσπάθησε πολύ να κρατήσει την ψυχραιμία της ωστόσο συνειδητοποίησε πόσο άγχος είχε δύο εβδομάδες μετά.

Ο Ίαν ηρεμεί και κατευνάζει το άγχος μου σε όλες τις διαφορετικές φάσεις, στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό.”

“Θα το πω πολύ αληθινά. Ήξερα ότι θα πάω για καισαρική. Είχαμε δει τη στάση του παιδιού και δεν πήγαινε για φυσιολογικό τοκετό. Πάμε για κάποιο χειρουργείο, προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Δύο εβδομάδες αφού είχα γεννήσει είπα στον γιατρό μου “Αγχώθηκα πάρα πολύ με την καισαρική!”. Καμία φορά έχεις ένα σοκ στη γέννα που το κρατάς λίγο. Από την αρχή είχα οραματιστεί δυο-τρία πράγματα να πάμε μα αυτόν τον τρόπο. Είχα πει στον εαυτό μου “Μη πάθεις καμιά ματαίωση, είναι ιατρικά θέματα αυτά. Δεν πειράζει αν δε βγει”. Δεν είχα κάνει ποτέ μου τοπική αναισθησία!

Μαίρη Συνατσάκη στον 8ο μήνα

Instagram

Στο κομμάτι της εγκυμοσύνης έχω καταλάβει είναι καλό είναι να λες αυτό που αισθάνεσαι, να μην κρίνεις τον εαυτό σου. Μετά που γυρίσαμε από το μαιευτήριο έπαθα αυτά τα λεγόμενα baby blues, οι ορμόνες που πανικοβάλλονταν χωρίς λόγο. Μπορείς να αισθανθείς μια στεναχώρια, να σου λένε το πρωί όλοι “συγχαρητήρια” για το μωράκι και να έρχεται η νύχτα και να λες “πνίγομαι”. Το είπα στους δικούς μου κατευθείαν. Είπα να μην το παίξω ηρωίδα και να ζητήσω βοήθεια. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει για να ντιλάρεις και όλο το υπόλοιπο. Είναι μία αλλαγή πυρηνικής ταυτότητας, είπε η Μαίρη Συνατσάκη στον φίλο και κολλητό της Νίκο Μουτσινά.

Η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί τι είναι τα baby blues

Η ίδια, όπως πάντα άλλωστε, σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να ενημερώσει όλες εκείνες που μόλις γέννησαν ή πρόκειται να γεννήσουν τι είναι αυτό το συναισθηματικό φαινόμενο που αντιμετωπίζουν μερικές νέες μητέρες.

Τα Baby blues προκύπτουν 2-3 ημέρες μετά τη γέννα και έχουν να κάνουν με την αλλαγή των ορμονών, ακόμη και σε αλλαγή του θυρεοειδή, που μπορούν να φέρουν πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή στο συναίσθημα ακόμη και συναισθήματα θλίψης. Θα κρατήσουν δύο περίπου εβδομάδες και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή που μπορείς να κάνεις, θα περάσει μόνο του.

Θεωρούσα ότι οι ορμόνες μου ήταν τέλεια. Μου συνέβη όμως αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Ήταν η επιστροφή στο συνηθισμένο μας περιβάλλον σε μία… όχι κανονική – συνηθισμένη συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα…

Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και των διαταραχών με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές με αυτό και είχα ειδοποιήσει το περιβάλλον μου, ώστε αν συμβεί κάτι να το αντιμετωπίσουμε.

Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος -που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φόβιζε- απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. δεν είναι επιλόχειος τα baby blues. Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας και να βρείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι επειδή ξεκινάς με ένα πάρα πολύ χαρούμενο συμβάν και γεγονός και όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι γύρω σου, είναι λίγο παράταιρο να νιώθεις εσύ μόνος σου τη θλίψη. Θέλω να συμβουλεύσω να το πείτε κατευθείαν στους δικούς σας ανθρώπους. Εμένα μου συμβαίνει περισσότερο κατά την αλλαγή της ημέρας προς τη νύχτα, γι’ αυτό και προγραμμάτισα εκείνη την ώρα να κάνω δραστηριότητες που μου αρέσουν.

Μαίρη Συνατσάκη

Instagram

Να φροντίσετε με κάποιον τρόπο τον εαυτό σας. Α! Εκείνη την ώρα έβαζα βίντεο κλήσεις με τους φίλους μου, για να τους δείξω το μωρό και να δουν τι κάνει. Γενικά να περνάει λίγο η κατάσταση από τη θλίψη σε κάτι διαφορετικό σαν συναίσθημα.

Γενικά δεν μου αρέσει να κρίνω τι κάνουν οι άνθρωποι, πολλώ δε μάλλον οι γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της λοχείας. Θέλετε να πάτε για νύχια; Για μαλλιά; Πάτε, κάντε ό,τι θέλετε. Μην ακούτε κανέναν κερατά που θα σας πει ότι αφήνετε το παιδί για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Ελπίζω να έχετε ανθρώπους στο περιβάλλον σας, που αυτό το πράγμα θα το κατανοήσουν και θα σας βοηθήσουνε.

Γιατί άμα θες εσύ να πας να κάνεις κάτι κάποιος πρέπει να κρατήσει το παιδί, δεν διαφωνώ. Αντιμετωπίζετε, φεύγει μόνο του. Αν δεν φύγει, είπαμε το συζητάμε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Όλα αντιμετωπίζονται, όλα λύνονται. Να κάνετε ό,τι σας παίρνει το μυαλό από τη σκοτεινιά και αν είστε σε περιβάλλον με γυναίκα που θα γεννήσει να έχετε και εσείς τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά, γιατί έχετε και εσείς ευθύνη για το πώς ρε παιδί μου θα βοηθήσετε έναν άνθρωπο.

Και είναι πολύ βασικό να βοηθήσετε έναν άνθρωπο ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε εσείς, αν σας φαίνεται υπερβολή, αν δεν σας φαίνεται υπερβολή. Παραμερίστε το.

Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος λαβύρινθος το μυαλό, μετά τη γέννα. Εμένα με βοηθάει και το γεγονός ότι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία κατευθείαν. Πέμπτη γυρίσαμε από το μαιευτήριο, εγώ Παρασκευή πρωί με βίντεο κλήση κανονικά στον ψυχολόγο, να τα πω, να κλάψω, να κάνω, να ράνω, αλλά ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει.

Απλά το πλαίσιο των ανθρώπων που θα έχετε γύρω σας μετά την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια αλλά και γενικά, καλό είναι να είναι ενημερωμένο και ενήμερο! Είναι πολύ βοηθητικό. Καμία ντροπή σε κανένα συναίσθημα παρακαλώ πολύ. Αυτό θέλω να σας μείνει και ότι φτιάχνεται, διορθώνεται, λύνεται. Το πάμε μέρα-μέρα”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...