Πώς φτιάχνει τα πασχαλινά κουλουράκια της η Ελένη Μενεγάκη; Σου έχουμε τη συνταγή της
Σε λίγες ώρες το σπίτι θα μυρίσει αφού θα φτιάξεις τόσο το πασχαλινό τσουρέκι του σπιτιού όσο και μερικά πασχαλινά κουλουράκια για μικρούς και μεγάλους. Επειδή η Ελένη Μενεγάκη εκτός από καταπληκτική παρουσιάστρια είναι και τέλεια μαγειρίσσα, σου έχουμε τη συνταγή της. Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή της; Τι υλικά θα χρειαστείς για τα κουλουράκια της Ελένης Μενεγάκη;
Τι υλικά χρησιμοποιεί η Ελένη Μενεγάκη για τα πασχαλινά κουλουράκια;
- βιτάμ
- μαστίχα
- ζάχαρη
- μέλι
- ξύσμα πορτοκάλι
- αυγό
- γάλα
- αλεύρι
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε στο μίξερ το βιτάμ, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Έπειτα, χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε το αυγό. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και το γάλα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και ελάχιστο baking powder και ανακατεύουμε αργά.
Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα πασχαλινά κουλουράκια μας ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια μας στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Πώς φτιάχνει τα πασχαλινά τσουρέκια η Δέσποινα Βανδή; Η συνταγή της
Η τραγουδίστρια, το 2017, είχε μοιραστεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram τη συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι. Την «βγάλαμε» από το χρονοντούλαπο και τη μοιραζόμαστε μαζί σου!
Υλικά για πασχαλινό τσουρέκι
- 6 αυγά
- 180 γρ.μαγια
- 2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ χλιαρό νερό
- 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
- 750 ζάχαρη
- 600 γρ γάλα
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 φακελάκι κακουλε
- 5-6 κομματάκια μαστίχας
- 1/2 κγ αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε το προζύμι, νερό μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!
Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!
Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!
Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!
Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?
Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο/ ή λάδι στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος όοσο ωραίο γίνεται! Σαν μωρό!
Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?
Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!
Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!
Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!
Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!