Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 καλοκαιρινά μανικιούρ για να εμπνευστείς το επόμενο δικό σου

καλοκαιρινά μανικιούρ

Καλοκαιρινά μανικιούρ. Το ημιμόνιμο είναι (σχεδόν) μέρος της γυναικείας καθημερινότητας. Το ραντεβού μας ανά τρεις εβδομάδες με την nail artist είναι σχεδόν ιερό. Πάντα βέβαια βιώνουμε το ίδιο πρόβλημα. Πώς να τα βάψω; Τι χρώμα να επιλέξω; Να κάνω κάποιο σχέδιο ή όχι; Επειδή ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε και εμείς σε μηνιαία βάση, είμαστε εδώ για εσένα. Το beauty department του #thegalsgr έχει να σου προτείνει τα 5 καλύτερα σχέδια για μανικιούρ.

Καλοκαιρινά μανικιούρ: 5 σχέδια που θα λατρέψεις

Επιλέξαμε για εσένα σχέδια για καλοκαιρινά μανικιούρ σε παστέλ αποχρώσεις έτσι ώστε να μη φοβάσαι μην τυχόν και ξεθωριάσουν από τις πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Επίσης, τα απαλά χρώματα σου επιτρέπουν να καθυστερήσεις και λίγο το ραντεβού σου για μανικιούρ. Ναι, ναι για αυτή τη φάση όπου το μανό έχει κατέβει μερικά χιλιοστά παραπάνω μιλάμε.

 

Καλοκαιρινά μανικιούρ: Εσύ γνωρίζεις τι διαφορά gel από shellac;

Ο όρος shellac έχει γίνει συνώνυμος με το gel μανικιούρ. Πολλές γυναίκες, όταν λένε Shellac εννοούν το μανικιούρ που στεγνώνει κάτω από UV λάμπα και κρατά 2-3  εβδομάδες. Το gel δηλαδή. Δεν είναι όμως το ίδιο πράγμα.

Το Shellac ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που βάφουμε τα νύχια μας. Είναι δημιουργία της εταιρίας CND και πρόκειται για ένα υβριδικό προϊόν που συνδυάζει το βερνίκι (για χρώμα και λάμψη) και το gel για ανθεκτικότητα. Το Shellac, λοιπόν, είναι brand όχι όρος που περιγράφει κάτι. «Ψήνεται» κάτω από λάμπα UV και είναι ιδανικό για λεπτά, εύθραυστα νύχια. Μάλιστα, είναι ιδανική επιλογή και για νύχια που υποφέρουν από παθήσεις όπως η ψωρίαση. Είναι λοιπόν πολύ φιλικό προς το νύχι και ΔΕΝ διαρκεί τόσο πολύ όσο το gel.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα…Το gel από την άλλη δεν είναι brand, είναι κατηγορία βερνικιών και περιλαμβάνει την OPI, την Blue Sky αλλά ΟΧΙ τη Shellac! Το gel άρα, αναφέρεται στη φόρμουλα που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των ακρυλικών μονομερών και ολιγομερών που σκληραίνουν με την UV ακτινοβολία. Το gel επίσης ΔΕΝ περιέχει βερνίκι όπως το Shellac. Είναι ιδανικό για σκληρά νύχια και διαρκεί πράγματι ως και 2-3 εβδομάδες.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Shellac kαι το gel διαφέρουν και στην αφαίρεση. Το Shellac αφαιρείται πολύ πιο εύκολα από ότι το gel. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν μπορείς να ζητάς Shellac και να περιμένεις να λάβεις gel ούτε και να κάνεις gel νομίζοντας ότι είναι το ίδιο με το Shellac. Ποιο είναι καλύτερο; Είναι όλα θέμα γούστου και ανάγκης. Η μανικιουρίστ σου μπορεί να σου προτείνει ποιο από τα δύο είναι καταλληλότερο για τα νύχια σου. Αρκεί να ξέρεις ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα!

Πώς να στεγνώσεις πιο γρήγορα τα νύχια σου αν δεν θες ημιμόνιμο

Άπλωσε το βερνίκι σε λεπτές στρώσεις. Δηλαδή, μην πάρεις μεγάλη ποσότητα βερνικιού στο πινελάκι απλά και μόνο για να «γεμίσει» χρώμα το νύχι σου. Καλύτερα λεπτές και περισσότερες στρώσεις, παρά μία πιο παχιά. Έτσι, θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα τα νύχια σου.

Διάλεξε βερνίκι που στεγνώνει γρήγορα. Στην αγορά κυκλοφορούν quick-dry φόρμουλες βερνικιών για τα κορίτσια που… βιάζονται. Είναι μια καλή λύση για να μην περιμένεις αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσει το μανικιούρ σου.

Μην ξεχνάς το top coat. Το top coat δε χρησιμεύει μόνο για να κρατήσει περισσότερες ημέρες το μανικιούρ σου, αλλά βοηθά στο ταχύτερο στέγνωμά του. Άσε που προσθέτει ακόμη περισσότερη λάμψη στα νύχια σου.

Σημάδια στα νύχια: Πόσο ανησυχητικό είναι;

Έχει τύχει πολλές φορές ξεβάφοντας τα νύχια σου να δεις μερικά σημάδια που δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνουν. Πρέπει να ανησυχήσεις ή όχι; Παρακάτω, λοιπόν, σου κάνουμε μία πλήρη ανάλυση. Τι σημαίνει το κάθε σημάδι;

  • Οριζόντιες ραβδώσεις: Κατά βάση οφείλεται σε τραυματισμό που μπορεί να σου προκάλεσε κατά λάθος η μανικιουρίστ. Πολύ σπάνια είναι ένδειξη για πρόβλημα θυρεοειδούς.
  • Κάθετες ραβδώσεις: Συνήθως, πρόκειται για ένα σημάδι γήρανσης. Σπάνια μπορεί να σημαίνουν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αναιμίας ή καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Μαύρες ή καφέ ρίγες: Πρόκειται για το σημάδι που πρέπει να σου χτυπήσει «καμπανάκι». Αν έχεις σκουρόχρωμες ρίγες στη βάση του νυχιού, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη για μελάνωμα. Αν το προλάβεις, όμως, έγκαιρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος.
  • Σπάνε τα νύχια σου και είναι αδύναμα; Σκέψου μήπως τελευταία είσαι πολύ αγχωμένη για κάτι, μήπως καταναλώνεις περισσότερο αλκοόλ από το φυσιολογικό ή μήπως λείπουν οι βιταμίνες D και B από τον οργανισμό σου. Προσπάθησε να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο παρατηρώντας παράλληλα και τα νύχια σου, ώστε να δεις αν τελικά αυτό έφταιγε.
  • Λευκό μισοφέγγαρο στη βάση του νυχιού: Αν αυτό το σημάδι είναι μεγάλο και όσο περνά ο καιρός γίνεται μεγαλύτερο, καλό είναι να ελέγξεις την υγεία του ήπατος και της καρδιάς σου. Αν είναι ίσα-ίσα ορατό, δε χρειάζεται να ανησυχείς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...