Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

WELL – BEING

Ποιες είναι οι SOS τροφές για να αντιμετωπίσεις το λίπος στην κοιλιά;

λίπος στην κοιλιά
Pexels

Τι πρέπει να τρως για να πεις αντίο στο λίπος στην κοιλιά;

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία, όσον αφορά την απώλεια βάρους, αποτελεί η κοιλιά. Μόνο η διατροφή ή μόνο η γυμναστική δεν αρκούν για να έχεις επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι τα δύο «όπλα» μας για να αντιμετωπίσουμε το λίπος στην κοιλιά.

Οι τροφές σύμμαχοι για το λίπος στην κοιλιά

1) Κανέλα: Δεν είναι μόνο για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Είναι ένα μπαχαρικό που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά στα ροφήματά σας, τα μούσλι και το γιαούρτι σας. Η κανέλα μειώνει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Εάν έχετε χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, μπορείτε να κάψετε λίπος ευκολότερα.

2) Ψάρια: Ιδιαίτερα ο σολομός, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σας βοηθούν να ενεργοποιήσετε τις διεργασίες καύσης του λίπους. Η κατανάλωση ψαριών 2 φορές την εβδομάδα είναι ιδανική.

3) Κρέας: περιέχει καρνιτίνη που μεταφέρει το λίπος στα μυϊκά κύτταρα για να μετατραπούν σε ενέργεια. Μπορείτε να τρώτε αρνί ή άπαχο βοδινό κρέας μέχρι 3 φορές την εβδομάδα.

4) Τσίλι: η κατανάλωση πικάντικων τροφών επηρεάζει τη θερμότητα του σώματος, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Ενεργοποιεί την εφίδρωση και διεγείρει το μεταβολισμό σας.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές διατροφής δεν επαρκούν, εάν δεν πίνεις πολύ νερό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνεις 35 ml νερού ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, ενώ όταν γυμνάζεσαι η ποσότητα νερού πρέπει να αυξάνεται.

Το κλειδί της επιτυχίας, όταν πρόκειται για την απώλεια λίπους, είναι η αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες. Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγεις την κατανάλωση υδατανθράκων και αλκοόλ, που θα οδηγήσουν σε αύξηση του λίπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι πρέπει να κάνεις για το λίπος στην κοιλιά

  1. Ξεκίνα προπονήσεις HIIT

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά και να αλλάξεις τον μεταβολισμό είναι οι τακτικές προπονήσεις HIIT ή High Intensity Interval Training.

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης HIIT οι συμμετέχοντες εκτελούν ασκήσεις υψηλότερης έντασης για μικρά χρονικά διαστήματα με γρήγορα διαλείμματα ανάπαυσης ενδιάμεσα.

Καίνε την ίδια ποσότητα θερμίδων στο μισό χρόνο σε σχέση με τις μακρές προπονήσεις που βασίζονται στην αντοχή.

  1. Απόφυγε τα πρόσθετα σάκχαρα

Η Healthy Mummy υποστήριξε πως η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, υψηλό σάκχαρο στο αίμα, διαβήτη καθώς και συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά. Συνιστάται σε όσους θέλουν πιο αδύνατο στομάχι, να κόψουν τα πρόσθετα σάκχαρα σε επεξεργασμένα πράγματα, όπως αναψυκτικά, συσκευασμένες σάλτσες, γλειφιτζούρια, κέικ, μπισκότα και γλυκά.

Μάλιστα, κατέληξαν σε ένα εβδομαδιαίο σχέδιο που μπορούν να εφαρμόσουν όσοι θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη σακχάρων, ξεκινώντας με το κόψιμο των αναψυκτικών την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια, σταματώντας τη ζάχαρη από τον καφέ ή το τσάι.

Την τρίτη ημέρα, συνέστησαν να επιλέγετε το απλό φυσικό γιαούρτι αντί για τις πιο γλυκές γεύσεις και στη συνέχεια, την τέταρτη μέρα να φτιάχνετε τη δική σας σάλτσα ζυμαρικών αντί για την έτοιμη που μπορεί να περιέχει 8-10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Την πέμπτη ημέρα, αλλάξτε την σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα και την έκτη τσιμπολογήστε σνακ όπως μπαστουνάκια λαχανικών με κάποιο υγιεινό ντιπ ή χούμους αντί για φρούτα.

  1. Διώξε το φούσκωμα

Πολλές φορές μπορεί να συγχέουμε το φούσκωμα με την συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Το φούσκωμα συχνά συσχετίζεται με τη διατροφή και το φαγητό ενώ κάνοντας μικρές αλλαγές στο τι τρώτε κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσουν να δείτε βελτίωση, όπως για παράδειγμα η λήψη αντιβιοτικών.

Σύμφωνα με το Healthline, συγκεκριμένες τροφές που έχει παρατηρηθεί ότι επιδεινώνουν το φούσκωμα μπορεί να περιλαμβάνουν ορισμένα τεχνητά γλυκαντικά, ανθρακούχα ποτά, λαχανικά όπως το λάχανο και το κουνουπίδι και ορισμένα όσπρια και τα δημητριακά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις με ποια τρόφιμα φουσκώνεις εσύ, καθώς οι τροφές έχουν διαφορετικές επιδράσεις από άτομο σε άτομο.

Οι ειδικοί της Healthy Mummy συνέστησαν επίσης την προσθήκη μηλόξυδου στη διατροφή σας, πίνοντας ένα καπάκι σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί.

Το μηλόξυδο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε να απαλλαγείτε από το φούσκωμα, καθώς διατηρεί το επίπεδο pH στο στομάχι ισορροπημένο και είναι ένα φυσικό διεγερτικό της χολής και προληπτικό της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

λίπος στην κοιλιά

Pexels

  1. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για να διώξεις το λίπος στην κοιλιά

Η Healthy Mummy δήλωσε ότι μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πολλών τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους στο στομάχι.

Η κατανάλωση φυτικών ινών συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του εντέρου, στη μείωση του φουσκώματος και στο αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προειδοποίησαν ότι δεν είναι όλες οι φυτικές ίνες ίδιες και οι διαλυτές φυτικές ίνες όπως αυτές που βρίσκονται στο πίτουρο βρώμης κριθαριού, στους ξηρούς καρπούς, στους σπόρους, στα φασόλια, στις φακές, στον αρακά και σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση του λίπους στο στομάχι.

Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως και τα όσπρια και τα δημητριακά όπως η βρώμη ολικής αλέσεως.

  1. Κάνει clean τη διατροφή σου για να αντιμετωπίσεις το λίπος στην κοιλιά

Οι τροφές που επιλέγεις μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στη μείωση του φουσκώματος, της φλεγμονής και του επίμονου βάρους γύρω από την κοιλιά.

Η μείωση των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γάλα, το τυρί και το παγωτό, τα οποία προκαλούν φούσκωμα, μπορεί να βοηθήσει.

Σνακ όπως τα πατατάκια μαγειρεύονται σε υδρογονωμένα έλαια, τα οποία είναι ένα είδος τρανς λιπαρών και είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη και την αύξηση του σωματικού βάρους, οπότε προτιμήστε αντί αυτών ψημένα πατατάκια με χαμηλά λιπαρά.

Τα αναψυκτικά, τα επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα και τα τηγανητά τρόφιμα πρέπει επίσης να αποφεύγονται, καθώς λειτουργούν ως «κενές θερμίδες» με ελάχιστες ωφέλιμες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Η μαργαρίνη μπορεί επίσης να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά, ενώ οι λευκοί υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι που έχουν υποστεί επεξεργασία χωνεύονται γρήγορα και αποθηκεύονται στο σώμα ως λίπος.

Ενώ τα δημητριακά δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινά, πολλοί άνθρωποι σερβίρουν στον εαυτό τους πολύ μεγάλες μερίδες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της περιφέρειας της μέσης, ενώ τα επεξεργασμένα σάκχαρα και τα γλυκαντικά μπορούν να προωθήσουν την αποθήκευση λίπους.

Τα 9 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις για να διώξεις το λίπος στην κοιλιά

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Πατατάκια
  • Αναψυκτικά
  • Επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα
  • Τηγανητά τρόφιμα
  • Μαργαρίνη
  • Λευκό αλεύρι και ρύζι
  • Δημητριακά
  • Εξευγενισμένα γλυκαντικά και ζάχαρη
λίπος στην κοιλιά

Pexels

Η SOS άσκηση για το λίπος στην κοιλιά

Η άσκηση ονομάζεται «βάτραχος» γιατί πολύ απλά κάνεις το ίδιο πηδηματάκι με το αγαπημένο σου αυτό πράσινο ζωάκι. Μπορεί να μοιάζει τόσο διασκεδαστική αλλά θα δεις πώς «εξαφανίζει» τόσο γρήγορα το λίπος στην κοιλιά.

1)Στάσου σε θέση σανίδας έχοντας τα χέρια σου τεντωμένα στην ευθεία των ώμων.

2)Λύγισε τα πόδια σου, φέρνοντάς τα προς τους ώμους.

Προσοχή μην ξεπερνούν τα γόνατά σου τους ώμους σου.

3) Κάνε 8 επαναλήψεις των τριών σετ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...