Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΜΟΔΑ

Plazacore look: Το νέο fashion trend του TikTok

plazacore look
@juliesfi

Τι ακριβώς είναι το plazacore look και ποια κομμάτια πρέπει να αναζητήσεις στην γκαρνταρόμπα σου;

Το TikTok έχει εισχωρήσει πλέον και στον κόσμο της μόδας. Τι και αν μέχρι λίγο καιρό δημιουργούσε trends γύρω από τον χορό και τα hacks, τώρα πλέον προβάλλει και τις επόμενες τάσεις στον χώρο της μόδας.

Αφού πρώτα μάθαμε για το vanilla girl, τώρα καταλαβαίνουμε πως το plazacore look κυριαρχεί στην γκαρνταρόμπα μας.

To plazacore είναι βασισμένο στον εμβληματικό για τις ΗΠΑ χαρακτήρα του παιδικού βιβλίου Eloise. Η σειρά παιδικών βιβλίων Eloise από την συγγραφέα Kay Thompson σε εικονογράφηση της illustrator Hilary Knight ξεκίνησε να κυκλοφορεί τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και ολοκληρώθηκε το 1955 μετά από τέσσερα βιβλία.

Η Eloise είναι ένα νεαρό κορίτσι που ζει στο “δωμάτιο στον τελευταίο όροφο” του ξενοδοχείου Plaza (εξ ου και plazacore) στη Νέα Υόρκη με τη νταντά της, τον σκύλο της, τον Γουίνι, και τη χελώνα της, τον Σκίπερντι. Άρα μιλάμε για τουίντ, φιόγκους στα μαλλιά και κορδέλες, statement γιακάδες και κλασικές σιλουέτες. Είναι σαν η Blair Waldorf, του Gossip Girl να είναι και πάλι η βασίλισσα του Upper East Side – μόνο που τώρα έχει μια ελαφρώς ανανεωμένη (αλλά ακόμα preppy) γκαρνταρόμπα.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι διόλου δύσκολο να υιοθετήσετε το plazacore, καθώς, από μεγάλους εμβληματικούς οίκους, μέχρι μικρότερα fashion brands, όλοι έχουν στις συλλογές τους εκείνα τα items που μοιάζουν ιδανικά για να χτίσετε ένα preppy oufit.

H χρωματική παλέτα κυμαίνεται από ουδέτερους τόνους έως pop παστέλ, ενώ οι θηλυκές λεπτομέρειες όπως οι μπλούζες με λαιμόκοψη Peter Pan, τα διάφανα καλσόν αλλά και οι fun πινελιές, με λαμπερά σκουλαρίκια με στρας, παιχνιδιάρικα φτερά, headbands και μεταξωτά γάντια κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους. Το Plazacore trend ενσωματώνει items που θα χρησιμοποιούσαμε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπως είναι οι ρόμπες και τα silky νυχτικά, επιδιώκοντας να θολώσει τα όρια μεταξύ casualwear και eveningwear.

Τι κομμάτια χρειάζεσαι για το plazacore look;

Επειδή όμως χωρίς inspo, δεν γίνεται δουλειά, συγκεντρώσαμε εκείνα τα outfits που θα σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε το δικό σας plazacore look.

Ο ευκολότερος τρόπος να υιοθετήσεις το Plazacore είναι ποντάροντας σε ένα matching set, ένα σακάκι ή ένα chunky headband . Οι μινιμαλιστές θα πρέπει να εφοδιαστούν με τα βασικά – μια μονόχρωμη tweed ζακέτα ή ένα houndstooth blazer, κομμάτια τα οποία αποτελούν και υπέροχες επιλογές για το γραφείο.

plazacore look

@lefevrediary

plazacore look

juliesfi

plazacore look

@juliesfi

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...