Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Χωρισμός: Γιατί σε χώρισε ενώ σε αγαπάει;

χωρισμός
Unsplash

Πώς ήρθε ο χωρισμός ενώ ορκιζόταν πως σε αγαπάει;

Η σχέση σας έλαβε τέλος και εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις το τι και πώς. Πώς γίνεται ενώ σε αγαπούσε, ίσως να σε αγαπάει και ακόμα, να πήρε την απόφαση να χωρίσετε. Πώς μετά από τόσα χρόνια, οι δρόμοι σας χωρίζουν. Τι συνέβη και άλλαξε στάση απέναντι σου; Τι έγινε και πλέον δεν είστε in a relationship;

#1 Νιώθει ότι τον «αλλάζεις»

Οι γυναίκες έχουν την τάση να προσπαθούν να «φτιάξουν τον άντρα με τον οποίο συνάπτουν σχέση. Μόλις μια γυναίκα νιώσει ότι δεν παίρνει αυτό που της αξίζει από τον άντρα της, συχνά θα αρχίσει να απαιτεί να αλλάξει. Αντί να επικοινωνεί τις ανάγκες της αποτελεσματικά και ήρεμα, μπορεί να ξεσπάσει ή να γκρινιάζει συνεχώς στον άντρα της. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πίεση για αλλαγή αποτελεί ισχυρό κίνητρο για έναν άνδρα να απομακρυνθεί από τη σχέση.

Ο τρόπος που το βλέπουν οι άντρες είναι ότι αν δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη με συνέπεια, τότε δεν υπάρχει λόγος να μείνει μαζί σου. Η έλλειψη σεβασμού που συνεπάγεται το να θέλεις να γίνει κάποιος άλλος από αυτό που πραγματικά είναι, τελικά θα γίνει υπερβολική για να την αντέξεις.

#2 Σεξουαλική ανικανοποίηση

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε κάθε ρομαντική σχέση. Οι άνδρες οδηγούνται από την επιθυμία να αναπαραχθούν και να βρουν συναισθηματική ικανοποίηση με μια σύντροφο με την οποία απολαμβάνουν το σεξ. Η επικοινωνία και το ανοιχτό μυαλό μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο να διατηρηθεί η σχέση τόσο συναρπαστική όσο και σέξι. Αν όμως το σεξ είναι βαρετό και ρουτίνα ένας άνδρας μπορεί να βρει μια δικαιολογία για να φύγει.

#3 Απιστία

Προφανώς, αν ένας άνδρας ανακαλύψει ότι η σύντροφός του τον απατά ή του λέει ψέματα θα είναι πιο πιθανό να την αφήσει πίσω του. Οι άνδρες εγκαταλείπουν ευκολότερα τις γυναίκες αν ανακαλύψουν ότι τους έχουν απατήσει και η ανεντιμότητα ακολουθεί στενά αυτό. Όπως σε κάθε υγιή σχέση, η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη είναι εξαιρετικά σημαντικές και μπορούν να κάνουν ή να διαλύσουν τη σχέση σας.

χωρισμός

Unsplash

#4 Κατέχει τον τίτλο του εργένη

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον φόβο της απώλειας της ελευθερίας ως ζήτημα δέσμευσης, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Αν ένας άντρας νιώθει παγιδευμένος σε μια σχέση από μια γυναίκα που θέλει πάντα να ξέρει πού βρίσκεται, τι κάνει και πού πηγαίνει, είναι λιγότερο φόβος δέσμευσης και περισσότερο η απώλεια της ελευθερίας που φοβάται.
Φυσικά, κάθε σχέση πρέπει να περιλαμβάνει αφοσίωση του ενός προς στον άλλον, αλλά είναι παράλογο ο ένας σύντροφος να αντιμετωπίζει τον άλλον σαν παιδί. Αν δώσεις χώρο σε έναν άνθρωπο, πιθανότατα θα ανακαλύψει ότι θέλει να είναι μαζί σου και δεν θα χρειάζεται να φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του.

#5 Συναισθηματική σύνδεση

Ενώ οι γυναίκες συνήθως πιστεύουν ότι η ανδρική συμπεριφορά δεν υπαγορεύεται από το συναίσθημα, το αντίθετο είναι γενικά η αλήθεια.
Οι άνδρες απαιτούν θετικές συναισθηματικές συνδέσεις για να θέλουν να παραμείνουν σε μια σχέση. Οι γυναίκες συχνά νιώθουν την ανάγκη να του πουν όλα όσα νιώθουν τη δεδομένη στιγμή, αφήνοντάς τον εξαντλημένο και απρόθυμο να μοιραστεί τα δικά του συναισθήματα.

Αν ένας άντρας νιώθει ότι θα τον μαλώσουν επειδή ανοίγεται στη σύντροφό του, τελικά θα κλείσει και θα στρέψει τα συναισθήματά του προς τα μέσα. Αυτό οδηγεί σε μια συναισθηματική συσσώρευση, με αποτέλεσμα να είναι αποστασιοποιημένος τόσο από τη σύντροφό του όσο και από τα δικά του συναισθήματα. Μόλις ένας άντρας νιώσει μόνος σε μια σχέση, αρχίζει να χάνει την αγάπη και να ψάχνει για κάποιον άλλον που θα καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες.

Τα σημάδια πως ο χωρισμός δεν είναι οριστικός

#1 Είναι χωρίς λόγο θυμωμένος μαζί σου

«Ο θυμός είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να υπάρχουν πληγωμένα συναισθήματα και ότι εξακολουθείς να επηρεάζεις τον πρώην σου». Μετά από έναν χωρισμό, είναι φυσιολογικό η μία ή και οι δύο πλευρές να νιώθουν θυμό ή αγανάκτηση, ειδικά αν δεν ήταν φιλικός χωρισμός. Ωστόσο, αν ο πρώην σου επιλέγει μικροκαβγάδες ή φέρνει ανεπίλυτες συγκρούσεις, είναι πιθανό να μην έχει προχωρήσει». Και αυτός είναι ο τρόπος τους να σου το δείξει!

#2 Όταν σε αναφέρει συνέχεια!

Το να σε αναφέρουν σε συζητήσεις που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με εσένα ή να μιλάνε για εσένα σε κοινούς φίλους είναι άλλο ένα σημάδι ότι δυσκολεύεται να σε ξεπεράσει. Εάν μάλιστα, το κόλλημά τους είναι μεγάλο, μπορεί να δημοσιεύσουν ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα που σας αφορούν. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνετε μια συζήτηση που θα θέσει όρια. Να του εξηγήσετε με λίγα λόγια πως ο χωρισμός σας είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθεί.

#3 Ζητά να του επιστρέψεις ότι άκυρο αντικείμενο έχει στο μυαλό του

Δεν λέω, μπορεί ο πρώην σου να θέλει αυτό το φούτερ που του έχεις κρατήσει (που μεταξύ μας δεν είναι μόνο ένα) αλλά εάν σου ζητάει πράγματα που δεν χρειάζεται πραγματικά και δεν τον ενδιέφεραν όσο ήσαστε μαζί, μπορεί αυτό που σου λέει πραγματικά να είναι: «Έλα, θέλω εκείνο τον συνδετήρα που έχω ξεχάσει στο γραφείο σου γιατί θέλω να σε δω». Αν ο πρώην σου δεν ήθελε πραγματικά να σε δει, δεν θα προσπαθούσε να πάρει πίσω αντικείμενα τα οποία δεν έχει ανάγκη. Εσύ το ίδιο δεν θα έκανες;

#4 Προσπαθεί πολύ να μείνετε φίλοι

Εάν δεν μπορείτε να είστε με κάποιον σε σχέση, μια φιλία μπορεί να φαίνεται σαν καλή εναλλακτική. Είναι πιο εύκολο από το να κόψεις τον άλλον μαχαίρι. «Η διατήρηση μιας φιλίας μπορεί μερικές φορές να κάνει τον άλλο να αισθάνεται καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα είναι δικαιολογία και αποφυγή της αλήθειας ότι δεν θες να αφήσεις τον άλλο να φύγει!», λέει η Simonian.

Αλλά η φιλία δεν είναι μια ρεαλιστική επιλογή για πολλούς πρώην, και δεν είναι κακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να μιλήσετε ξανά, αλλά ίσως να πρέπει να αφήσετε περισσότερο χώρο ο ένας στον άλλο, τουλάχιστον στην αρχή. «Αν έχετε χωρίσει και πραγματικά έχει τελειώσει, μην κρατάτε ανοιχτή την πόρτα, σας δυσκολεύει στο να προχωρήσετε!», λέει η σεξοθεραπεύτρια, Caitlin Cantor.

Ζώδια και χωρισμός

#5 Επεμβαίνει πολύ στην ερωτική σου ζωή

Αν ο πρώην σου φαίνεται ότι ενδιαφέρεται λίγο περισσότερο να μάθει με ποιον βγήκες, που πήγατε, τι φάγατε, τι κάνατε μετά κ.λπ., ή εάν έχεις εγγραφεί σε dating app, οκ -τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ότι δεν έχει προχωρήσει τι και αν ο χωρισμός σας μετρά μήνες. Με την ίδια λογική, αν δώσουν πολλές αχρείαστες λεπτομέρειες για το πόσο έχουν προχωρήσει, κι αυτό είναι ένα σημάδι για το αντίθετο.

#6 Αρνείται να αποδεχθεί ότι ο χωρισμός αυτός είναι γεγονός

Η άρνηση είναι ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι ένας πρώην δεν σ’ έχει ξεπεράσει. Ο πρώην σου μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα για να αράξετε παρέα σαν να μην συνέβη τίποτα ή να προσπαθήσει να κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σου, παρόλο που δεν είστε πλέον σε σχέση με την ελπίδα να αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας.

#7 Σου φαίνεται πολύ σύντομα πολύ καλά

Ειδικά αν επρόκειτο για μακροχρόνια σχέση, το να βλέπεις τον πρώην σου να προχωρά αμέσως και να είναι «όλα καλά», θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό. «Θέλουν να φαίνονται σαν να έχουν τακτοποιήσει τα πάντα και δεν θέλουν να είναι εκείνοι οι ευάλωτοι που θα έχουν την πόρτα ανοιχτή για επανασύνδεση», εξηγεί η Emily Simonian, ειδικός ψυχολόγος σχέσεων. «Βασικά αυτό που λένε είναι: ‘Είμαι εντάξει. Αυτό δεν με επηρέασε και ελπίζω να το δεις και να με θέλεις πίσω».

Ζώδια και χωρισμός: Τα 5 ζευγάρια ζωδίων που χωρίζουν σε χρόνο ρεκόρ

Κριός με Καρκίνο

Αρχικά η έντονη έλξη θα τους φέρει κοντά, αλλά οι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες τους τελικά θα τους απομακρύνουν. Ο γεμάτος ενθουσιασμό και ανυπομονησία Κριός δεν μπορεί να περιμένει πότε θα αποφασίσει να βγει από το καβούκι του ο ευαίσθητος και εσωστρεφής Καρκίνος. Επομένως δε θα του δώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεδιπλώσει όλη τη δυναμική του. . Μέχρι να το «σκεφτεί» ο επιφυλακτικός Καρκίνος, ο Κριός θα έχει φύγει ήδη για αλλού!

Ταύρος με Υδροχόο

Ο Ταύρος ελκύεται από τον απελευθερωμένο και χωρίς κολλήματα Υδροχόο και ο Υδροχόος από τον αισθησιασμό και την τάση του για απολαύσεις. Η πρακτικότητα του πρώτου και η ανάγκη για σταθερότητα δεν συμπίπτουν με την θεωρητικοποίηση και τη συνεχή ανάγκη για αλλαγή του δεύτερου. Και οι δυο θα βγάλουν ξεροκεφαλιά και αντιδραστικότητα, μόλις αρχίσουν να έρχονται πιο κοντά. Ο ένας θα εκνευρίζεται με τους ρυθμούς του άλλου, οπότε σύντομα θα χωρίσουν.

Δίδυμος με Καρκίνο

Μπορεί να είναι οι τέλειοι συνεργάτες, αλλά για ερωτική σχέση δεν κάνουν. Παρότι θα κολλήσουν στην αρχή, καθώς η συναισθηματική πλευρά του Διδύμου θα «ξυπνήσει» από την ρομαντική του Καρκίνου, αυτή η σχέση θα λήξει άδοξα. Κι ο Καρκίνος όμως δε θα νιώθει ασφαλής, έχοντας δίπλα του ένα πρόσωπο που είναι συνέχεια σε κίνηση και πότε βρίσκεται εδώ και πότε αλλού.

Λέων με Ταύρο

Και οι δυο ερωτικοί και αισθησιακοί, στο σεξ θα τα βρουν μια χαρά, όσο περνάει όμως ο καιρός θα διαπιστώνουν ότι δεν κολλάνε σαν χαρακτήρες. Ο Λέων θέλει να κυκλοφορεί, να διασκεδάζει, να τραβάει την προσοχή, να έχει πολυτέλειες και ανέσεις, ενώ ο Ταύρος ναι μεν είναι καλοπερασάκιας, αλλά ικανοποιείται με πιο απλά πράγματα. Απολαμβάνει το σπίτι και την ηρεμία τους και δεν του αρέσει η πολυκοσμία. Εκεί θα αρχίσουν να τρώγονται και στο τέλος θα χωρίσουν.

Αιγόκερως με Ιχθύ

Σαν φίλοι τα πάνε πάρα πολύ καλά. Ο πρώτος προσγειώνει τον δεύτερο στην πραγματικότητα και του δείχνει τα πράγματα όπως είναι κι ο δεύτερος του ξυπνά τη διαίσθηση και τη φαντασία. Μια σχέση όμως έχει πρακτικές ανάγκες που ο Ιχθύς δεν μπορεί να καλύψει και πέφτει πάνω στον Αιγόκερω. «Απαιτεί» να τις αναλάβει αυτός, κάτι που φυσικά ο δεύτερος δεν αντέχει. Επιπλέον, ο Αιγόκερως νιώθει ότι ο ευάλωτος Ιχθύς δεν είναι αξιόπιστος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...