Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

ΟΜΟΡΦΙΑ

Λούσιμο αλά Survivor: Χρειάζεται τελικά το σαμπουάν ή όχι;

λούσιμο
Unsplash

Το λούσιμο χωρίς σαμπουάν έχει γίνει τάση. Μάθε τα υπέρ και τα κατά.

Αν βλέπεις Survivor τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως οι παίκτες δεν χρησιμοποιούν κάποιο σαπούνι ή σαμπουάν κατά το λούσιμο. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν το λούσιμο με σταχτόνερο καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να καθαρίσουν τα μαλλιά τους. Και όλο αυτό φαίνεται πως γίνεται… τάση!

Το νέο trend ακούει στο όνομα No Poo, δηλαδή no shampoo και μάλλον μας βάζει στο mood Survivors χωρίς να είμαστε στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η χρήση νερού καθαρίζει αρκετά καλά τα μαλλιά μας; Οι ειδικοί απαντούν για το λούσιμο.

Σίγουρα το λούσιμο μόνο με νερό δεν μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά έχουν φυσικά έλαια που τα προστατεύουν, τα οποία πολλές φορές διαταράσσονται από την λάθος επιλογή σαμπουάν, με αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να παράγει περισσότερο σμήγμα και τα μαλλιά να γίνονται πιο λιπαρά. Κάπως έτσι γεννήθηκε και το No Poo trend με όλο και περισσότερους να προτιμούν ένα πιο φυσικό τρόπο για να λούζουν τα μαλλιά τους και να απομακρύνουν ρύπους και λιπαρότητα.

σωστό λούσιμο

Πηγή: pexels/ @Scandinavian Biolabs

Λούσιμο με νερό: Τι να προσέξετε;

Αν επιλέξετε να λούζετε τα μαλλιά σας μόνο με νερό, θα πρέπει να ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία καθημερινά, ώστε να διατηρούνται καθαρά. Σίγουρα δεν φθείρονται τα μαλλιά καθώς το νερό δεν περιέχει χημικά που μπορούν να βλάψουν ή να ταλαιπωρήσουν την τρίχα.

Η θερμοκρασία του νερού έχει επίσης μεγάλη σημασία. Το ζεστό νερό αφαιρεί τους ρύπους και καθαρίζει τα μαλλιά, από την άλλη όμως ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να προκαλείται φριζάρισμα ή και ξηρότητα. Από την άλλη το κρύο νερό διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά και απαλά, ενώ διατηρεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών. Αν επιλέξετε λοιπόν το λούσιμο χωρίς σαμπουάν, θα πρέπει να εναλλάσσετε ζεστό και κρύο νερό. Ξεκινήστε με ζεστό νερό και συνεχίζετε με κρύο ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας.

Τα μαλλιά θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα ρουτίνα. Χρειάζεται επίσης να κάνετε απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Μια μέθοδος για την περίοδο προσαρμογής είναι να λούζεστε εναλλάξ με σαμπουάν και με νερό και σταδιακά να μειώνετε όλο και περισσότερο τις μέρες με σαμπουάν.

Ακόμα και αν επιλέξετε το λούσιμο μόνο με νερό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο κοντίσιονερ μετά το πλύσιμο των μαλλιών, το οποίο θα αναμείξετε με λίγη ζάχαρη. Κάνοντας μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό, τα διατηρείτε καθαρά αλλά και λαμπερά.

σωστό λούσιμο

Ποιο είναι το σωστό λούσιμο για τα λιπαρά μαλλιά;

To σωστό λούσιμο και η περιποίηση των μαλλιών σου είναι το Α και το Ω για να έχεις λαμπερά μαλλιά. Ποια είναι όμως η μέθοδος που προτείνουν οι ειδικοί για λιπαρά και λεπτά μαλλιά;

Το νέο trend στο λούσιμο των μαλλιών έχει κατακλύσει τα social media και κυρίως το TikTok!

Tι είναι το reverse washing;

Αφορά κατά κύριο λόγο μια διαδικασία εφαρμογής προϊόντων περιποίησης μαλλιών, αλλά όχι με τη σειρά που μέχρι τώρα γνώριζες. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνα με conditioner και στη συνέχεια τοποθέτησε το σαμπουάν στα μαλλιά σου.

Στόχος είναι να ενυδατωθεί μεν η τρίχα, αλλά να δράσει περισσότερο το σαμπουάν, που πρέπει να ανταποκρίνεται στον τύπο των μαλλιών σου. Μην ξεχνάς πως όταν τοποθετείται πρώτο το conditioner, απορροφούνται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από τα μαλλιά σου.

Το reverse washing ενισχύει την ποσότητα των μαλλιών, αλλά δεν πρέπει να γίνει η παρανόηση πως ενδείκνυται σε περιπτώσεις αραίωσης ή τριχόπτωσης.

Το σωστό λούσιμο επιτάσσει το conditioner να είναι λιπόφιλο πάνω σε λιπαρά μαλλιά.

Συνεπώς, έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη λιπαρότητα εφόσον ξεβγαλθεί καλά. Πώς θα εμποδίσετε τα μαλλιά σας να βαρύνουν ακόμη περισσότερο; Φυσικά με το reverse washing!

Πλεονεκτήματα  της νέας τάσης στα μαλλιά

Το πιο σημαντικό είναι πως χάρη στο reverse washing δε θα παραμέινουν υπολείμματα μαλακτικου στον τριχωτό, δε θα χαρακτηρίζονται από την ανεπιθύμητη λιπαρότητα και θα λάμπουν.

Ακόμη και σε πυκνά ή σγουρά μαλλιά μπορεί να εφαρμοστεί και να παρουσιαστούν εξίσου αποτελέσματα!

Ποιος είναι ο τρόπος εφαρμογής τoυ hair trend για να πετύχεις το σωστό λούσιμο των μαλλιών σου;

Αρχικά, βρέξει τα μαλλιά σου και τοποθέτησε το conditioner μέχρι να φτάσει στις άκρες των μαλλιών σου. Κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και προσπαθώντας να το χτενίσεις για πέντε λεπτά, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Οι άκρες των μαλλιών σας, δε, είναι αυτές που παρουσιάζουν τη λιγότερη λιπαρότητα.

Χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό, τοποθέτησε το σαμπουάν σου και ξέβγαλε αρκετά καλά!

Όσον αφορά τη συχνότητα που μπορεί να γίνεται το “αντίστροφο λούσιμο”, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας.

Αν θεωρείς πως ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου η συγκεκριμένη μέθοδο, μπορείς να την επαναλαμβάνεις κάθε φορά που λούζεσαι. Καλό θα ήταν πριν αποφασίσεις τον τρόπο που θα λούζεσαι, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Εκείνος θα κάνει τη σωστή διάγνωση για τον τύπο των μαλλιών σου και μετέπειτα θα σου προτείνει τα must-have προϊόντα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι

Πόσο συχνά μπορούμε να εφαρμόζουμε το λούσιμο reverse washing;

Αν μείνετε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα, μπορείτε να επαναλάβετε την μέθοδο του «αντίστροφου λουσίματος» κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...