Connect with us

Hi, what are you looking for?

thegals.gr – Ειδήσεις και νέα για τη γυναίκα

WELL – BEING

Γυμναστική για εγκύους: Πώς ακριβώς διατηρείται σε φόρμα η Ιωάννα Μαλέσκου;

Ιωάννα Μαλέσκου
Instagram

Τι γυμναστική προτιμά να κάνει η Ιωάννα Μαλέσκου τώρα που διανύει το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της;

Είναι λάτρης των watersports. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ιωάννα Μαλέσκου βρέθηκε, το περσινό καλοκαίρι, πάνω σε μία σανίδα wintersurf. Η παρουσιάστρια συνοδεύει τον σύντροφό της στις εμφανίσεις του στην παραλία. Το ζευγάρι αγαπά τα θαλάσσια σπορ και γενικώς τους αρέσει ο αθλητισμός και η άσκηση. Άλλωστε, εκείνη θεωρείται μία από τις γυναίκες της ελληνικής τηλεόρασης με το ωραιότερο κορμί.

Η Ιωάννα Μαλέσκου δεν ήταν ποτέ υπερβολικά skinny και κάπου εδώ να τη συγχαρούμε. Διατηρεί ένα υγιές κορμί και τις well being συνήθειες της της συνεχίζει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Τρέφεται σωστά χωρίς να στερείται απολύτως τίποτα και γυμνάζεται, όσο ο γιατρός της το επιτρέπει.

Σε αυτό εδώ το σημείο να αναφέρουμε και να τονίσουμε πως η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να πραγματοποιείται έπειτα από έγκριση του γυναικολόγου και με τη βοήθεια ενός ειδικά καταρτισμένου γυμναστή. Δεν είναι όλες οι ασκήσεις για όλες τις εγκυμονούσες και όλη την περίοδο της κύησης. Η καθεμία γυναίκα είναι ξεχωριστή.

Η Ιωάννα Μαλέσκου προτιμά το pilates mat και μας έδειξε πώς γυμνάζεται μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας pilates της ακολουθεί ένα συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για τις ανάγκες της.

Οι φωτογραφίες που η Ιωάννα Μαλέσκου κάνει pilates

Ιωάννα Μαλέσκου

Ιωάννα Μαλέσκου

Όπως βλέπετε στη φωτό, υπάρχουν δυο μπαλίτσες. Μια μπροστά μία πίσω. Προφανώς χρειαζόμαστε και τις δυο, για διαφορετικούς λόγους 😂 Η μπαλίτσα στον τοίχο διευκολύνει την κίνηση, η δε «μπροστινή» τη δυσκολεύει. Δεν είμαι Φυσικός, αλλά μπορώ να σας μιλήσω εμπειρικά για τη «βαρύτητα», το κέντρο βάρους, τις δυνάμεις, τη δράση/αντίδραση, την ισορροπία κι άλλα πολλά Κι όσο περνάνε οι μήνες, τόσο.. μεγαλώνουν οι γνώσεις μου! 😂🙈🤦‍♀️Η δασκάλα μου με λέει «μάχιμη εγκυούλα», εγώ θα πω ότι και για να βγει το κλικ αυτό λαχάνιασα 😂😂🤍🙋‍♀️🤰🙏 Αυτά που λέτε.. 🤰🙋‍♀️😂🤍🤍🙏

Τα οφέλη της γυμναστικής που επιλέγει η Ιωάννα Μαλέσκου

#1 Προλαμβάνει τραυματισμούς

Κατ’ αρχάς, η ενίσχυση της ιδιοδεκτικότητας έχει ως αποτέλεσμα το σώμα μας να ανταποκρίνεται καλύτερα στα ερεθίσματα που δέχεται, κάτι που μπορεί να αποτρέψει τραυματισμούς και πτώσεις. Επίσης, στα οφέλη της μυϊκής ενδυνάμωσης περιλαμβάνεται και η αποφυγή τραυματισμών. Μάλιστα, μελέτες αναφέρουν ότι το Pilates μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη τραυματισμών σε ενήλικες, ηλικιωμένους και αθλητές, και ότι μπορεί να ενισχύσει ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας όταν κάποιος αναρρώνει από τραυματισμό.

#2 Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Αν μονίμως καμπουριάζεις πάνω από τον υπολογιστή ή περπατάς σκυφτός, το Pilates είναι αυτό που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη στάση του σώματός σου. Εστιάζοντας στην αρμονική ευθυγράμμιση ολόκληρου του σώματος, βοηθά στο να καταπονούνται λιγότερο η σπονδυλική στήλη, οι μύες, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι. Επίσης, βελτιώνει την κινητικότητα και την ευελιξία των αρθρώσεων.

#3 Βελτιώνει την ισορροπία

Η καλή ισορροπία είναι σημαντική σε κάθε ηλικία. Αν θέλουμε να εκτελούμε χωρίς πρόβλημα καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, τότε μας είναι απαραίτητη. Μάλιστα, όποιος ανήκει στις πληθυσμιακές ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας έχει σημαντικούς λόγους να ξεκινήσει. Όπως τονίζουν ειδικοί, ένα πρόγραμμα προπόνησης Pilates μπορεί να θεωρηθεί ως μια αποτελεσματική μορφή άσκησης για τη βελτίωση της ισορροπίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

#4 Ενισχύει την ευλυγισία και την κινητικότητα

Οι περισσότερες ασκήσεις Pilates βελτιώνουν τη δύναμη, την ευλυγισία (flexibility) και την κινητικότητά (mobility). Γιατί είναι σημαντικά αυτά; Γιατί θέλουμε ένα υγιές σώμα χωρίς τραυματισμούς και βραχύνσεις. Γιατί επιθυμούμε –μεταξύ άλλων– να αποφύγουμε τις μυϊκές ανισορροπίες μιας μονόπλευρης επιβάρυνσης, γιατί επιταχύνεται η αποκατάσταση μετά από μια έντονη προπόνηση.

#5 Μας προκαλεί να μάθουμε το σώμα μας

Το Pilates είναι μια πρακτική που ενισχύει την ιδιοδεκτικότητα. Με άλλα λόγια, καλλιεργεί την αίσθηση που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε την τοποθεσία, την κίνηση και τη δράση των τμημάτων του σώματός μας. Η ιδιοδεκτικότητα περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την αντίληψη της θέσης των αρθρώσεων.

Τα θετικά των ασκήσεων Pilates σε στρώμα

Κατ΄ αρχάς, το στρώμα είναι φορητό. Το βάζουμε στην πλάτη και το παίρνουμε μαζί μας παντού. Ακόμα και στα πάρκα. Είναι, επίσης, πολύ πιο οικονομικό από το να αγοράσουμε εξοπλισμό.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το αρκετά χαμηλότερο κόστος συμμετοχής σε ένα Pilates matwork, όπως και η ευκολότερη πρόσβαση σε έναν χώρο για matwork, αφού ο αριθμός αιθουσών είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τις αίθουσες που διαθέτουν μηχανήματα. Ακόμη και γυμναστήρια χωρίς πλήρως εξοπλισμένα στούντιο Pilates προσφέρουν συχνά τέτοια μαθήματα.

Επίσης, έχει καλύτερη ροή. Εφόσον δεν σηκωνόμαστε για να μετακινήσουμε ένα κουτί, να αλλάξουμε ένα ελατήριο ή να στερεώσουμε μια ράβδο, μπορούμε να περνάμε χωρίς διακοπή από τη μία άσκηση στην άλλη.

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Pilates σε mat χρησιμοποιούμε το βάρος του σώματός μας για την εκτέλεση των ασκήσεων. Το γεγονός ότι δεν βασιζόμαστε στη βοήθεια ενός μηχανήματος, μας βοηθά να καλλιεργούμε σιγά σιγά τον έλεγχο και τον συντονισμό ολόκληρου του σώματός μας από οποιαδήποτε θέση εκτέλεσης της άσκησης, μεταφέροντας αυτήν την αίσθηση δυναμικής στην καθημερινότητά μας.

Είμαστε σε θέση, για παράδειγμα, να στεκόμαστε όρθιοι στο μετρό χωρίς να χάνουμε την ισορροπία μας ή να καθόμαστε άνετα περισσότερη ώρα στο γραφείο. Σε γενικές γραμμές, η ελευθερία στην κίνηση του σώματος στο στρώμα είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη καθημερινή, ενεμπόδιστη κίνηση.

Μάλιστα, για τους πιο απαιτητικούς, στο προχωρημένο επίπεδο, τα μαθήματα σε στρώμα είναι πιο δύσκολα, επειδή χρησιμοποιούμε ασταμάτητα το σώμα μας, χωρίς να στηριζόμαστε σε έναν εξωτερικό παράγοντα. Eναλλάσσoυμε την ένταση στις κύριες μυικές ομάδες που δρουν σε κάθε άσκηση και θέση, δημιουργώντας μια πιο δυναμική ροή στην εκτέλεση.

Για τους λάτρεις της αερόβιας προπόνησης, να μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Joseph Pilates θεωρούσε ως ιδανικό συνδυασμό 30 λεπτά τρέξιμο/jogging και 30-45 λεπτά matwork (ασκήσεις σε στρώμα από οποιαδήποτε θέση).

Τέλος, το Pilates matwork είναι η βάση για ολόκληρο το σύστημα ασκήσεων Pilates, που περιλαμβάνει όλο το ρεπερτόριο στα τρία βασικά μηχανήματα που χρησιμοποιεί. Γι’ αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για αρχάριους, καθώς δίνει έμφαση στην εκμάθηση του πώς να ελέγχουμε τους μυς κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Τι δήλωσε η Ιωάννα Μαλέσκου για την εγκυμοσύνη και τον γάμο;

H παρουσιάστρια περνά μία από τις πιο ήρεμες και ωραίες περιόδους της ζωής της. Η Ιώαννα Μαλέσκου αποκάλυψε πριν από μερικές εβδομάδες πως θα γίνει μαμά για πρώτη φορά μέσω μια πολύ ωραίας φωτογραφίας. Η ίδια κράτησε την εγκυμοσύνη της ως επτασφράγιστο μυστικό για σχεδόν έξι μήνες.

Η ίδια έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως μέλλουσα μανούλα, και όπως ήταν φυσικό, τα φλας έπεσαν πάνω της. Την ρώτησαν για την τηλεόραση, τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και τον γάμο. Υπάρχει άραγε στο πρόγραμμα;

Πιο συγκεκριμένα, η Ιωάννα Μαλέσκου τόνισε πως η εγκυμοσύνη είναι για εκείνη το πιο ιερό πράγμα που έχει βιώσει υπογραμμίζοντας συγχρόνως πως εκείνη και ο σύντροφός της μετράνε ήδη αντίστροφα για τον ερχομό του μωρού τους αφού δεν έχουν μείνει ούτε τρεις μήνες. Η ίδια μάλιστα δήλωσε πως το φύλο δεν το έχουν αποκαλύψει ακόμα ωστόσο οι ίδιοι το ξέρουν.

“Είναι νομίζω το πιο ιερό πράγμα αυτό που βιώνω και μπορούν να με καταλάβουν πολλές γυναίκες που με ακούνε. Δε μπορώ να πω ακριβώς ότι μου λείπει η τηλεόραση γιατί είναι μια συνειδητή απόφαση το να απέχω αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει η στιγμή που θα επανέλθω. Το φύλο του μωρού δε το έχουμε μοιραστεί ακόμα. Μετράμε αντίστροφα, έχουν μείνει ούτε τρεις μήνες ακόμα, πλησιάζει.

Η αλήθεια είναι ότι συμπεριφερόμουν σαν να μην είμαι έγκυος καιρό τώρα και ήταν συνεργάσιμο και το μωράκι και μπορούσα να το καμουφλάρω. Από ένα σημείο όμως και μετά, επειδή είναι και ένας πολύ ωραίος λόγος και αυτά δεν είναι να τα κρύβεις αλλά να τα προστατεύουμε, οπότε τώρα δε κρύβεται…”

Έχω τόσο πειθαρχημένο μυαλό που ακόμα και στις λιγούρες λέω “ώπα”. Προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά και μαγειρεύω συνταγές που βρίσκω τώρα και δεν ήξερα ποτέ ότι μπορούσα να κάνω και να είναι νόστιμες. Η γυμναστική παραμένει στη ζωή μου, τώρα είναι προσαρμοσμένη σε αυτά που μπορεί να κάνει μια έγκυος. Έχω δεχτεί μηνύματα με συμβουλές και από επώνυμες κυρίες και από μη επώνυμες που με συγκινεί. Είναι απεριόριστη η αγάπη που εισπράττω, μου δίνει δύναμη. Για τον γάμο πρέπει να ρωτήσεις άλλον. Όχι εμένα.”

Τι τρώει η Ιωάννα Μαλέσκου στην εγκυμοσύνη; Το ig story

Η οικογένειά της μεγαλώνει και εκείνη ένιωσε έτοιμη να το μοιραστεί μαζί μας.

Αφότου, λοιπόν, πλέον γνωρίζουμε την κατάστασή της, η Ιωάννα Μαλέσκου δεν διστάζει να μας δείξει και τη διατροφή της τώρα στην εγκυμοσύνη. Ανέβασε στο Instagram μια καρμπονάρα και έδωσε μια υπόσχεση στους followers της. Να μην τη φάει όλη.

Μάλλον οι λιγούρες για την παρουσιάστρια είναι γεγονός. Και γιατί να μην το απολαύσει άλλωστε;

Ιωάννα Μαλέσκου

Πώς ανακοίνωσε η Ιωάννα Μαλέσκου την εγκυμοσύνη της;

Είχε δημιουργηθεί αρκετός ντόρος για την τηλεοπτική παρουσία και απουσία της. Η Ιωάννα Μαλέσκου αποχαιρέτησε τον περασμένο Ιούλιο το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, δίνοντας την υπόσχεση για ένα πολύ σύντομο comeback. Και ενώ όλοι την περίμεναν τον Σεπτέμβρη, φήμες ανέφεραν πως οι συζητήσεις της με την ΕΡΤ έπεσαν στο κενό. Η Ιωάννα Μαλέσκου βρέθηκε εκτός τηλεόρασης τη φετινή σεζόν.

Από ότι φαίνεται η προσωπική της ζωή μπήκε σε προτεραιότητα αφού η Ιωάννα Μαλέσκου ανακοίνωσε τα ευχάριστα. Η παρουσιάστρια θα γίνει μαμά για πρώτη φορά αφού σήμερα αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της.

Η ανακοίνωση ήρθε μία ημέρα μετά την ονομαστική της εορτή μέσω Instagram. Η Ιωάννα Μαλέσκου επέλεξε να φορέσει ένα λευκό μίνι πλεκτό φόρεμα και να ποζάρει εντελώς ξυπόλητη.

Ιωάννα Μαλέσκου

Τι έγραψε η Ιωάννα Μαλέσκου στο Instagram;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις αμέτρητες ευχές σας, για τη γιορτή μου και ένα «μικρό μυστικό» που ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας. Η καρδιά μου χτυπά δυνατά! Πιο δυνατά από ποτέ, μιας και χτυπά «διπλά». Είναι το λεγόμενο «δύο σε ένα». Λένε ότι η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας. Στη δική μου περίπτωση κυριολεκτικά ισχύει αυτό. Έτσι, ο νέος χρόνος με φέρνει πιο κοντά στο ωραιότερο «δώρο» της ζωής. Την ίδια τη ζωή! Σε ένα πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα μου και ανυπομονώ να έρθει στην αγκαλιά μας. Η οικογένειά μας μεγαλώνει. Το ίδιο και η αγάπη μας! Εύχομαι αυτή η χρονιά να χαρίσει και σε εσάς υγεία, φως και όλα όσα ονειρεύεστε».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖΩΔΙΑ

Πώς ερωτεύεται ένας άντρας Λέων. Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί είναι μυστήριοι αυτοί οι τύποι. Γιατί έχουν αυτό το γόητρο που πάντα σε βάζει σε...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να τον κάνω να με θέλει; Τι μήνυμα να του στείλω για να μην με αφήσει στο… διαβάστηκε; Τι πραγματικά θέλει ένας άντρας...

CELEBRITIES

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λέει bye bye στον Άγιο Δομίνικο! Δες τι συμβαίνει… Το Survivor All Star φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του αφού απέχουμε...

ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY συνταγή για ενυδατικό λάδι σώματος που θα δώσει τη χαμένη λάμψη ξανά στην επιδερμίδα σου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως με το αλάτι της...