7 σημάδια που σου προδίδουν ότι πρέπει να φύγεις από μια σχέση τώρα. Τον τελευταίο 1 χρόνο και κάτι έχουμε δει την ζωή μας κυριολεκτικά να αλλάζει, άνθρωποι έρχονται και φεύγουν καθημερινά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο covid-19 μας έδειξε ποιοι άνθρωποι αξίζουν να μείνουν στην ζωή μας.
Κάποιοι μέσα σε αυτό το διάστημα απέκτησαν σχέσεις που ακόμα κρατούν, κάποιοι άλλοι τερμάτισαν σχέσεις χρόνων ενώ άλλοι ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει τι θέλουν. Αν λοιπόν ανήκεις στην τρίτη κατηγορία είμαστε εδώ εμείς για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Παρακάτω σου έχουμε διάφορες συμπεριφορές/σημάδια που αν τις βιώνεις πρέπει να φύγεις από την σχέση αυτή ΤΩΡΑ!
7 σημάδια που σου προδίδουν ότι πρέπει να φύγεις από μια σχέση τώρα
Νιώθεις ότι εξαναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα
Έχεις ακούσει ότι οι σχέσεις μας με τους άλλους, αντικατοπτρίζουν τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Μια αρχή για να αποφύγουμε τα χειρότερα είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να μην τον πετάμε, να μην τον χαρίζουμε και να μην τον πονάμε. Να είμαστε με ανθρώπους που βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι. Όταν αισθανόμαστε εξαναγκασμό ή ψυχαναγκασμό από κάποιον να κάνουμε οτιδήποτε, τότε κάτι δεν πάει καλά! Αυτό είναι ένα από τα σημάδια που μας φωνάζουν… φύγε.
Νευριάζει εύκολα
Όλοι οι άνθρωποι καθημερινά μπορούν να νευριάσουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο θυμός αυτός μπορεί να βγει σε αντικείμενα, να σπάσεις κάτι. Δεν κατευθύνεις όμως, τον θυμό σου προς τον άνθρωπο σου, αν όντως τον αγαπάς και τον θες. Όσοι μας πληγώνουν και μας πονούν, δεν μας αγαπούν. Είναι διαφορετικό να βγάλεις το θυμό ή την οργή σου ως αφορμή και άλλο ως αιτία. Το άσχημο είναι πως οι άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές, σε ενοχοποιούν. Όταν θυμώνεις, ξεσπάς και μετά ζητάς συγγνώμη ή ομολογείς ότι δεν νιώθεις πολύ καλά, δεν ενοχοποιείς τον άλλον. Η κατάσταση αυτή μπορεί να ξεκινήσει με λεκτική βίαια και να φτάσει μέχρι και σωματική βία.
Δεν ΣΕΒΕΤΑΙ τα όρια σου
Δεν μιλάμε για το τι αρέσει στον καθένα, αλλά στην μετάπτωση της συμπεριφοράς, ειδικά όταν βάζεις όρια, αλλά δεν εισακούονται από τον σύντροφο σου. Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που ο γλυκός και τρυφερός άνθρωπος, αλλάζει ύφος και πρόσωπο και μετατρέπεται σε άλλον άνθρωπο. Αν δεν είναι αυτό ένα από τα σημάδια που σου μαρτυρούν που πρέπει να φύγεις, τότε;
Απειλές
Στην αρχή μπορεί να σου πει στο πλαίσιο πλάκας, φράσεις όπως “αν δεν μου δώσεις το κινητό σου, δεν έχει αγκαλιά”, αλλά στη συνέχεια κλιμακώνεται και πάει στο κομμάτι της απειλής και της βίας, με φράσεις όπως “αν δεν μου δώσεις το κινητό θα σε χαστουκίσω”. Αυτό είναι ξεκάθαρα απειλή!
Όταν λέει πως σ’ αγαπάει αλλά μόνο με τα λόγια
Υπάρχουν περιπτώσεις που προβληματικές συμπεριφορές αποδίδονται στο όνομα της αγάπης. Όπως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν αγαπάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αγαπάμε αυτούς που μας κάνουν να αποδεχτούμε περισσότερο αυτό που είμαστε και να συμφιλιωθούμε μαζί του. Το αντικειμενικό της αγάπης είναι να θες να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό του άλλου. Όλοι έχουμε την ανάγκη ενός τέτοιου συντρόφου, που να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους
Προσπαθεί να σε αλλάξει
Όταν ξεκινάμε μια σχέση με έναν άνθρωπο βλέπουμε τα προτερήματα και τα ελαττώματα του και τον αποδεχόμαστε όπως είναι. Ο άνθρωπος που είναι σύντροφός μας, είναι εκεί γιατί του αρέσει αυτό που είμαστε. Αν θέλει να μας αλλάξει, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει.
Προσπαθεί να σε ελέγχει συνέχεια
Με τον άνθρωπο που έχεις στην ζωή σου σημαίνει ότι τον εμπιστεύεσαι απόλυτα και δεν τον ελέγχεις, όπως και εκείνος εσένα. Όταν νιώσεις ότι εκείνος προσπαθεί να σε ελέγχει συνεχώς, από το που βγαίνεις, με ποιους κλπ, θα πρέπει να καταλάβεις ότι ξεπερνά τα όρια σου και τον προσωπικό σου χώρο. Ανησυχητικό είναι και όταν προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα χωρίς να του παραχωρήσει την άδεια. Αλλά και να την παραχωρήσει, είναι ανησυχητικό αν επιλέξει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία!
Λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σου
Πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες και οι καυγάδες είναι πάντα κάτι κακό, και καλό θα είναι να αποφεύγονται. Η σύγκρουση όμως είναι αναπόφευκτη και συχνά είναι και γόνιμη. Όταν διαφωνούμε, είναι μία πολύ καλή αφορμή να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος, να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας στον σύντροφό μας και να βρούμε μία λύση. Μόνο έτσι προχωρά μια σχέση. Αρκεί να μην οδηγούμαστε σε ακραίες συμπεριφορές.
Το βασικό όμως είναι όταν γίνεται μια διαφωνία να είναι για τους σωστούς λόγους και όχι για ασήμαντες αφορμές. Έπειτα πρέπει να μάθουμε να ακούμε και να συζητάμε, όχι να κάνουμε μονόλογο. Αν αναρωτιέσαι για το ποια είναι τα πιο κλασικά θέματα για τα οποία τσακωνόμαστε όλοι μέσα στη σχέση, θα σε διαφωτίσουμε εμείς. Όπως και για το πώς θα επιλυθούν ειρηνικά.
Νιώθεις δεδομένη
Όταν περνάει το διάστημα του πρώτου έρωτα, μία σχέση αποκτά ρουτίνα και θεωρούμε δεδομένο ότι ο άλλος θα είναι πάντα εκεί για εμάς. Είναι φυσιολογικό να αποζητάμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα αλλά δεν είναι τίποτα δεδομένο. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να μιλήσουμε. Αν νιώθουμε ότι υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς, το εντοπίζουμε και το συζητάμε. Όταν υπάρχει αμοιβαία διάθεση για εξέλιξη, όλα βελτιώνονται.
Οικονομικά ζητήματα
Είναι ένας πολύ κλασικός λόγος για τσακωμούς, ειδικά όταν υπάρχει κοινό ταμείο, κοινό σπίτι και κοινοί λογαριασμοί. Πρόκειται επίσης για ένα πολύ λεπτό θέμα, ειδικά όταν δεν τα πράγματα δεν είναι προκαθορισμένα. Ιδανικά, ένα ζευγάρι πρέπει να μιλά ανοιχτά και ξεκάθαρα για τα οικονομικά θέματα. Ποιος αναλαμβάνει τι, ποιο είναι το budget, κατά πόσο πρέπει να συζητούνται οι σημαντικές αγορές και ποιες είναι οι προτεραιότητες. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι αυτή που οδηγεί το ζευγάρι σε ομηρικούς καυγάδες.
Σεξ
Συμβαίνει σε όλους, ακόμα και στους πολύ ερωτευμένους. Περνάτε φάση ξηρασίας και δεν είναι περίεργο. Αν όμως νιώθετε ότι υπάρχει κάτι πίσω από αυτό ή ότι χρειάζεστε περισσότερο σεξ, μπορείτε να το συζητήσετε. Να ξεκινήσετε την κουβέντα χαλαρά και όχι κατηγορώντας τον σύντροφό σας. Να εκφράσετε τα θέλω σας χωρίς φωνές και ένταση. Μία απλή ερώτηση μπορεί να φέρει πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
Δεν περνάτε χρόνο μαζί
Μπορεί να είσαι σε μία σχέση και να μην έχεις ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τον σύντροφό σου. Αν ο ένας δουλεύει πολύ περισσότερο ή αγχώνεται πολύ λόγω δουλειάς, η σχέση ίσως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως υπάρχει σύγκρουση επιθυμιών, είναι απαραίτητο να το επικοινωνούμε. Πώς θα μπορούσαμε να βρούμε χρόνο; Τι υποχωρήσεις είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε; Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος; Πρόκειται για ερωτήματα που πρέπει να απαντιούνται σε κάθε φάση της ζωής μας.
Τα 4 σημάδια συναισθηματικής απιστίας.
Η απιστία έχει πολλές μορφές και δεν περιορίζεται μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι. Κάποιοι λένε πως όλα ξεκινούν από το πρώτο μήνυμα. Κι αυτό είναι μάλλον αλήθεια.
Δεν είναι όλες οι σχέσεις όμως οι ίδιες. Υπάρχουν ξεκάθαρα όρια, τα οποία χρειάζεται να αναγνωρίζουμε. Ίσως όμως το αποτέλεσμά τους, να είναι τελικά το ίδιο.
Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στην περίπτωση σωματικής απιστίας. Επιλέγουμε να προχωρήσουμε με έναν άλλο άνθρωπο, αφήνοντας στην άκρη όσα νιώθουμε για τον σύντροφό μας. Τι γίνεται όμως, με τη συναισθηματική, όταν ερχόμαστε κοντά με κάποιον, χωρίς καν να τον αγγίξουμε.
Παρακάτω έχουμε τα 4 σημάδια συναισθηματικής απιστίας
Έχει συναισθήματα για κάποια άλλη
Το να έχεις στο μυαλό σου διαρκώς κάποιον άλλον ή άλλη εκτός από τον/τη συντροφό σου, μόνο καλό δεν το λες. Μπορεί ταυτόχρονα να σκέφτεσαι πως είσαι μια χαρά στη σχέση σου, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.
Κρύβει συνομιλίες
Φυσικά και δε μοιράζεστε τα πάντα με τον σύντροφό σας. Όμως, όταν επιλέγει να κρύψει πράγματα, κάτι πηγαίνει στραβά. Αν πρέπει να διαγράψει συνομιλίες ή απλώς δεν αναφέρεται ποτέ σε γυναίκες που πρόσφατα προστέθηκαν στον κοινωνικό του κύκλο, μάλλον νιώθει μία κάποια ενοχή. Ποιος είναι ο λόγος που αποφεύγει να σου μιλήσει για αυτή τη γυναίκα;
Αναζητά προσοχή και επιβεβαίωση – όχι, όμως, από εσένα
Όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση και, κυρίως, αισθάνεσαι καλά σε αυτήν, δε θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει το τι πιστεύουν τρίτα πρόσωπα. Κυρίως, το αν σε θεωρούν ελκυστικό ή όχι. Ακόμη και να έχετε προβλήματα μέσα στη σχέση, αν θεωρείς ότι ο σύντροφό σου αναζητά αλλού την επιβεβαίωση, τότε εδώ μιλάμε καθαρά για συναισθηματική απιστία.
Κάνει ακατάλληλες συζητήσεις
Στη συναισθηματική απιστία, τα λόγια μας ξεπερνάνε τα όρια. Μιλάμε με κάποιον και φανταζόμαστε πώς θα ήταν η σχέση μας μαζί του, μοιραζόμαστε πληροφορίες που, υπό άλλες συνθήκες, θα κρατούσαμε για εμάς και τον σύντροφό μας, ενώ φλερτάρουμε ασταμάτητα. Θεωρείς ότι ο σύντροφός σου κάνει κάτι τέτοιο;